Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptoare foarte simple

Ovidanie

Postări Recomandate

hehe la receptoarele sincrodina frecventa oscilatorului local trebuie sa fie jumatate din frecventa receptionata

De ce trebuie sa fie asa? Incearca sa citesti un articol serios pe tema conversiei directe.

Vei vedea ca VFO-ul poate lucra chiar pe frecventa receptionata.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 165
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Yo4You

26

• maryus315

13

• Ovidanie

11

• d2134

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

hehe la receptoarele sincrodina frecventa oscilatorului local trebuie sa fie jumatate din frecventa receptionata

De ce trebuie sa fie asa? Incearca sa citesti un articol serios pe tema conversiei directe.

Vei vedea ca VFO-ul poate lucra chiar pe frecventa receptionata.

Adevarul este acela ca nu trebuie sa fie dupa cum vrem noi...

Totul depinde de mixerul/detectorul/sistemul de conversie utilizat, acesta dicteaza modul si parametrii de conversie.

In majoritatea cazurilor de sincrodina DSB frecventa oscilatorului local este egala cu valoarea frecventei receptionate, Fol = Frx, este cel mai utilizat sistem de conversie DSB.

Exista sisteme de conversie directa DSB care functioneaza cu frecventa oscilatorului local Fol la 1/2 din valoarea frecventei receptionate Frx.

Exista si situatii in care Fol = 2 x Frx (sau chiar = 4 x Frx) dar asta de obicei atunci cand prin divizarea (digitala) a Fol se obtin defazajele precise necesare pentru o sincrodina SSB, deci practic se incadreaza tot la cazul Fol = Frx.

Link spre comentariu

Mda eu am facut o sincrodina cu detectie prin doua diode 1n4148 in antiparalel si stiu 100% ca in acest caz frecventa osc local trebuie sa fie 1/2 din cea de intrare.Intrebarea mea este la receptorul cu MC3361 am atasat schema frecventa trebuie sa fie egala cu cea receptionata sau tot 1/2 din cea receptionata?

Link spre comentariu

Mda eu am facut o sincrodina cu detectie prin doua diode 1n4148 in antiparalel si stiu 100% ca in acest caz frecventa osc local trebuie sa fie 1/2 din cea de intrare.Intrebarea mea este la receptorul cu MC3361 am atasat schema frecventa trebuie sa fie egala cu cea receptionata sau tot 1/2 din cea receptionata?

Detectorul cu diode antiparalel era mult folosit de rusi in sincrodinele DSB simple, si intradevar functiona cu 1/2 Frx...MC3361 are mixerul cu celula Gilbert (asemanator MC1496/uA796) si deci are nevoie de Fol = Frx.In rest am vazut ca schema ta este foarte simpla... se intra cu RF direct in mixer, AF din mixer pin 3 se aplica in preamp audio pin 10 si apoi direct in casti. Poate ar trebui ceva in plus la iesirea audio... pacat ca etajul de iesire AF din 3361 nu are intrarea accesibila...
Link spre comentariu

Bobine de valori standard sunt la aia cu banner in capul paginii si la comeata.Incearca si L8 tot de valoare standard. El a folosit toruri in prima varianta, monobanda (acolo avea un traf) si a pastrat cablajul (copy-paste phenomenon).Cu copyright-ul... sa vina ala care a inventat sincrodina.

Link spre comentariu

L8 care este pe tor de ferita se poate incerca pe o carcasa cu miez cele din TV A/N din media de frecventa intermediara bobinand 20 de spire din cuem 0,3mm.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Cei de la Capodimonte nu au bobine de 1,2microhenri.La Conex si Vitacom nu gasesc bobine in baza lor de date, probabil nu stiu sa caut.Ma puteti ajuta cu bobinele astea?Si apropo, spunea cineva de NE602/612 cu 7 lei bucata?Unde?Primele cablaje sunt gata, se pare ca vor fi 6 lei bucata.

Link spre comentariu

Bobinele L1 -L7 se pot gasi in modele mai vechi de aparate video, constructia este asemanatoare cu a rezistentelor, sau sunt sub forma de picatura cu 3 puncte de vopsea care indica valoarea, de obicei in module tv.

Varianta folosita de F6BQU este sub forma paralelipipedica capsulate in plastic, se afla sus si jos fata de condensatorii trimmer in poza.

Poti gasi aici :

http://www.capodimonte.ro/info.html?cod=DLA1

http://www.conexelectronic.ro/content/c ... &setRPP=10

Link spre comentariu

Foarte fain ovidaine si eu am realizat in aer cu oscilator extern receptorul cu MC3361 si functioneaza ireprosabil ba chiar mai mult am pus totul pe hartie si cablajul , vreau sa fac in serie si sa vand.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

De ceva timp caut bobine si se pare ca nu pot sa le cumpar din RO.

Am si o nelamurire. Priviti aici: http://www.comet.srl.ro/shop/index.html . La 'type' selectati 'coils'. Veti vedea ca specifica care dintre bobine sunt de radiofrecventa, majoritatea bobinelor au la specificatii curentul suportat. Ce ziceti, merita sa incerc bobinele care nu par a fi de rf?

Daca gasiti in RO un loc unde pot comanda bobine de rf de 1,2uH 4,7uH si 10uH va rog sa-mi spuneti si mie. Este esential sa gasim bobinele in RO altfel montajul nu este reproductibil.

Pina una-alta stau cu montajul in faza asta:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări