DIYWorks Postat Ianuarie 16, 2018 Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 Buna ziua tuturor! Azi am finalizat doua module de amplificare cu STK 4048II dupa PCB-ul atasat acestui post.Individual,functioneaza perfect,fara brum,zgomot de fond,decat daca lipesti urechea de difuzor dar cand le pun pe-amandoua in functiune,alimentate de la acelasi transformator(2X35VAC/1200W) apare un brum ingrozitor.Daca deconectez de la alimentare unul dintre module,brumul dispare.Cumva,fac o bucla de masa dar nu-mi dau seama cum....sa fie din cauza ca le am pe acelasi radiator?Am atasat si o schema rudimentara a modului de alimentare,dupa parerea mea,radiatorul inchide bucla si imi apare brum.Ar mai fi o varianta ca bucla de masa sa se inchida atunci cand conectez sursa de semnal la ambele module dar inca n-am testat asta.Dumneavoastra de la ce credeti ca ar fi si cum pot indeparta acest inconvenient? Va multumesc in avans! Link spre comentariu
Tunereader Postat Ianuarie 16, 2018 Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 (editat) Transformatorul ala are 2 infasurari de cate 2x35VAC sau numai una ? Daca are doar una trebuie sa o redresezi ca in poza: Poti face o punte cu cele 8 diode puse in paralel cate 2, la fel pui si condensatoarele cate 2 in paralel, evident pe o alta placa, de unde alimentezi modulele cu tensiune continua. Editat Ianuarie 16, 2018 de Tunereader Link spre comentariu
DIYWorks Postat Ianuarie 16, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 Are o singura infasurare.Am sa incerc sa renunt la redresarea si filtrarea individuala si sa fac o singura placa pentru amandoua sa vad daca se schimba ceva Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 16, 2018 Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 Incearca sa inversezi cele 2 fire de alternativ la intrarea in punte la unul din module. Sau incearca sa izolezi modulele fata de radiator. Link spre comentariu
DIYWorks Postat Ianuarie 16, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 O sa incerc urmatoarele: 1.Pun radiatoare individuale pentru fiecare modul deoarece n-am cu ce sa le izolez fata de radiator 2.O sa incerc sa inversez si firele de alternativ la unul dintre module 3.O sa folosesc o sursa de semnal independenta gen telefon mobil ca sa vad daca dispare brumul 4.Ultima varianta e sa folosesc o punte redresoare+condensatori pentru ambele module si sa renunt la cele individuale de pe kit(fapt ce nu prea imi convine caci raman cu niste gauri inutile in cablaj si cu o gramada de spatiu liber pe cablaj) Toate acestea le voi incerca pe rand ca sa imi dau seama de la ce vine,daca fac toate schimbarile astea si brumul dispare nu am de unde sa stiu pe viitor de la ce a fost si sa evit eroarea.O sa revin cu noi detalii pe masura ce testez.Pana atunci,daca aveti orice alta sugestie, este bine primita!Va multumesc pentru indrumari! Link spre comentariu
DIYWorks Postat Ianuarie 17, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2018 Buna seara tuturor! Azi am avut ceva timp de teste si doresc sa va prezint "descoperirile" in urma acestora... Am mutat,fiecare integrat pe radiator individual,am pastrat conectarea initiala a alimentarii dar,de data aceasta am tras semnal din panoul frontal al PC-ului.Brumul a disparut.Ca sa imi dau seama daca brumul a disparut din cauza separarii integratelor ,am unit radiatoarele intre ele...brumul nu a aparut.Am luat semnal din spatele pc-ului,din placa de baza si surpriza...brumul a aparut.Cum pot remedia aceasta situatie? Si de ce,fenomenul acesta,apare doar cand conectez ambele module la sursa de semnal si nu individual? Link spre comentariu
nelugavrila Postat Ianuarie 17, 2018 Partajează Postat Ianuarie 17, 2018 Am intalnit si eu aceasta problema la STK-uri.Am descoperit ca brumul provenea de la masa semnalului de intrare(care forma o bucla). Asa ca am anulat o masa de semnal la unul din STK-uri . Link spre comentariu
DIYWorks Postat Ianuarie 17, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2018 Ai lasat-o in aer sau cum? Link spre comentariu
nelugavrila Postat Ianuarie 17, 2018 Partajează Postat Ianuarie 17, 2018 Ai lasat-o in aer sau cum? Da. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 17, 2018 Partajează Postat Ianuarie 17, 2018 Incearca sa impamantezi calculatorul sau macar sa tragi un fir de la carcasa sa la cea a amplifului. Link spre comentariu
DIYWorks Postat Ianuarie 17, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2018 O sa trag un fir de la carcasa PC-ului la radiatoare,caci momentan nu le-am pus in carcasa,n-am vrut sa muncesc degeaba si sa nu mearga.As mai incerca sa separ masa de semnal dar n-as vrea s-o las asa,in aer,as incerca sa o separ printr-o rezistenta dar nu stiu exact ce valoare sa folosesc...1,9 ohmi...2 ohmi ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum