Vizitator avy Postat Ianuarie 15, 2018 Partajează Postat Ianuarie 15, 2018 Buna ziua Am o cafetiera Hausberg exact cea din poza 1 atasata....care nu mai incalzeste plita si nici nu trage apa. Butonul on/off se aprinde ...deci curent primeste. L-am desfacut si in interior arata ca in poza 2 atasata. Am scos termostatul si l-am sters de calcar ( nu era prea mult) si tot nu functioneaza. Poate cineva sa-mi spuna de ce nu mai incalzeste plita si nici nu trage apa? Se mai poate repara sau cumpar alta cafetiera? Multumesc anticipat - poza 1 -poza 2 - termostat - fara termostat Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 15, 2018 Partajează Postat Ianuarie 15, 2018 Dacă termostatul bimetalic e întrerupt sau siguranța termică întreruptă, nu încălzește. Termostatul e ușor de verificat cu o ,,lampă de continuitate,, formată dintr-un bec înseriat cu o baterie oarecare. Dacă becul se aprinde când introduci în circuit și termostatul, atunci termostatul e bun. Siguranța termică e o componentă tubulară subțire și cu două terminale, introdusă într-un tub termorezistent și prinsă de plită cu o clemă. Se întrerupe de obicei la șocuri mecanice mai ales când plita e încălzită...se poate verifica exact ca și termostatul. Dacă se găsește la îndemână și un multimetru ieftin, e mai simplu, se comută pe domeniul de rezistență cel mai mic (200 Ohmi) sau pe cel de diode/buzzer și se ating testerele între ele de probă. Trebuie să fie afișată o valoare aproape de zero Ohmi. La fel trebuie să afișeze și la testarea termostatului sau siguranței termice. Cel mai probabil acolo siguranța termică e întreruptă....în ultima poză, siguranța termică e in tubul varniș îndoit și din care ies două fire albe, în partea de sus a pozei. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 15, 2018 Partajează Postat Ianuarie 15, 2018 adica asta Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 16, 2018 Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 (editat) Pai daca nu mai incalzeste plita , cine sa "traga" apa , ca nu'i ... buda ! 99% siguranta termica ... kaput. Editat Ianuarie 16, 2018 de leoncris 1 Link spre comentariu
shurubel Postat Ianuarie 16, 2018 Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 ..intreb ca sa verific- si la trafurile pt diverse montaje e o siguranta dinaia? am unele trafuri care nu mai... adica..nu mai.. si la unul am desfacut p'acolo, am masurat direct pe iesirea din bobinaj si avea continuitate inauntru. Am tras si eu concluzia ca ,,aia'' era un ,,ceva'' intrerupt, am legat firul dupa ea si acum agregatul functioneaza.. ..deci..,,aia'' sa fie siguranta? Link spre comentariu
kinderu56 Postat Ianuarie 16, 2018 Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 (editat) da Editat Ianuarie 16, 2018 de kinderu56 Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 16, 2018 Partajează Postat Ianuarie 16, 2018 Am scos termostatul si l-am sters de calcar ( nu era prea mult) si tot nu functioneaza. Aia era pasta de termotransfer, nu calcar... Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 17, 2018 Partajează Postat Ianuarie 17, 2018 Asa arata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum