Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cafetiera Hausberg- nu mai functioneaza

Vizitator avy

Postări Recomandate

Buna ziua

Am o cafetiera Hausberg exact cea din poza 1 atasata....care nu mai incalzeste plita si nici nu trage apa.

Butonul on/off se aprinde ...deci curent primeste.

L-am desfacut si in interior arata ca in poza 2 atasata.

Am scos termostatul si l-am sters de calcar ( nu era prea mult) si tot nu functioneaza.

Poate cineva sa-mi spuna de ce nu mai incalzeste plita si nici nu trage apa?

Se mai poate repara sau cumpar alta cafetiera?

Multumesc anticipat

post-267745-0-08794900-1516025075_thumb.jpg - poza 1

post-267745-0-03189700-1516025109_thumb.jpg -poza 2

post-267745-0-66878800-1516025184_thumb.jpg - termostat

post-267745-0-21278000-1516025211_thumb.jpg - fara termostat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kinderu56

2

• leoncris

2

• validae

1

• shurubel

1

Dacă termostatul bimetalic e întrerupt sau siguranța termică întreruptă, nu încălzește. Termostatul e ușor de verificat cu o ,,lampă de continuitate,, formată dintr-un bec înseriat cu o baterie oarecare. Dacă becul se aprinde când introduci în circuit și termostatul, atunci termostatul e bun. Siguranța termică e o componentă tubulară subțire și cu două terminale, introdusă într-un tub termorezistent și prinsă de plită cu o clemă. Se întrerupe de obicei la șocuri mecanice mai ales când plita e încălzită...se poate verifica exact ca și termostatul. Dacă se găsește la îndemână și un multimetru ieftin, e mai simplu, se comută pe domeniul de rezistență cel mai mic (200 Ohmi) sau pe cel de diode/buzzer și se ating testerele între ele de probă. Trebuie să fie afișată o valoare aproape de zero Ohmi. La fel trebuie să afișeze și la testarea termostatului sau siguranței termice. Cel mai probabil acolo siguranța termică e întreruptă....în ultima poză, siguranța termică e in tubul varniș îndoit și din care ies două fire albe, în partea de sus a pozei.

Link spre comentariu

..intreb ca sa verific- si la trafurile pt diverse montaje e o siguranta dinaia?

am unele trafuri care nu mai... adica..nu mai.. si la unul am desfacut p'acolo, am masurat direct pe iesirea din bobinaj si avea continuitate inauntru. Am tras si eu concluzia ca ,,aia'' era un ,,ceva'' intrerupt, am legat firul dupa ea si acum agregatul functioneaza..

..deci..,,aia'' sa fie siguranta?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări