Ashky Postat Iunie 15, 2007 Partajează Postat Iunie 15, 2007 Am nevoie de niste relee care la alimentarea momentana intr-un sens (+-) inchid un contact, iar la alimentarea inversa (-+) il deschid.La nici-un magazin de pe maica domnului nu am gasit pe cineva care sa inteleaga ce vreau.Imi trebuie ptr un proiect care se alimenteaza de la baterii (4,5v), un releu clasic nu se poate folosi deoarece descarca bateriile foarte repede.Au o denumire releele astea?Adica de pe o lista luuunga a unui magazin online cum recunosc unu care face ce vreau eu? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 15, 2007 Partajează Postat Iunie 15, 2007 dupa parerea mea,suna a un servomecanism cu un intrerupatormai departe,pauza Link spre comentariu
Ashky Postat Iunie 15, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2007 Toate termostatele de camera electronice (li se mai spune si cronotermostate) au in interior asa ceva.Arata exact ca un releu.Problema mea este ca nu am reusit sa le identific in listele vanzatorilor online Link spre comentariu
lmm Postat Iunie 16, 2007 Partajează Postat Iunie 16, 2007 asa ceva se numesc relee polarizate si se foloseau la echipamente telegraficefunctionau la 48vaveau un contact morseunii radioamatori le foloseau partea mobila la confectionarea bug-urilor Link spre comentariu
Ashky Postat Iunie 19, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2007 Multumesc ptr sugestii, dar se pare ca ptr comercianti eu caut ozn-uri....Au la vanzare diverse device-uri cu relee d'astea in ele si in acelasi timp imi spun ca nu se mai fabrica asa ceva.....sau ca nu exista... Link spre comentariu
niq_ro Postat Iunie 20, 2007 Partajează Postat Iunie 20, 2007 spune mai precis aplicatia si facem o schema care sa consume mai putin :yawinkle: Link spre comentariu
Ashky Postat Iunie 23, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2007 E vorba de un termostat cu pic care pe langa faptul ca trebuie sa consume putin mai are o functie.Cand bateriile sunt aproape consumate inchide contactul indiferent de temperatura din camera, asta ca sa nu mori de frig in casa pana schimbi bateriile Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 23, 2007 Partajează Postat Iunie 23, 2007 spune mai precis aplicatia si facem o schema care sa consume mai putinNu prea se poate... Ashky, cauta la aia cu banner in capul paginii. Da cautare dupa "releu declic", asa au tradus ei "latching relay", si alege-ti dupa pofta inimii. Link spre comentariu
Ashky Postat Iunie 25, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2007 Multumesc frumos, asta era ce cautam :partyman: Link spre comentariu
tiristor Postat Iulie 8, 2007 Partajează Postat Iulie 8, 2007 mai poti gasi relee bistabile in industrie,vezi vreun prieten care a lucrat inintretinere,sunt de diferite tensiuni si au un blocaj mecanic,actionarea se face prin impuls. :supz: Link spre comentariu
Vizitator mihaifireball Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Ai reusit pana la urma sa gasesti undeva un releu polarizat? Am si eu nevoie de unul.. din cate am inteles are 2 bobine, una pentru starea 1 (ramane blocat chiar daca nu mai este alimentat), iar cea de-a doua bobina pentru reset, sau starea 2 (la fel ramane blocat chiar daca nu este alimentat). Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 nu cred ca o sa mai raspunda cineva....relee bistabile sunt la TME...trebuie sa cauti un pic... Link spre comentariu
Ashky Postat Ianuarie 16, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Am gasit chiar mai mult decat cautam.Am gasit un model care intra perfect intr-un soclu de integrat DIL.Nu are 2 bobine, are una singura.Cand il alimentezi -+ cupleaza, iar cand il alimentezi +- decupleaza.Un impuls ii trebuie, atat.Cum a scris cineva mai sus, releu declic se numeste. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Am nevoie de niste relee care la alimentarea momentana intr-un sens (+-) inchid un contact, iar la alimentarea inversa (-+) il deschid.La nici-un magazin de pe maica domnului nu am gasit pe cineva care sa inteleaga ce vreau.Imi trebuie ptr un proiect care se alimenteaza de la baterii (4,5v), un releu clasic nu se poate folosi deoarece descarca bateriile foarte repede.Au o denumire releele astea?Adica de pe o lista luuunga a unui magazin online cum recunosc unu care face ce vreau eu?Nu prea inteleg, incercati relee polarizate. Link spre comentariu
Vizitator mihaifireball Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Mie imi trebuie unul care sa cupleze si sa decupleze la doua semnale diferite, dar de aceeasi polaritate. Vreau sa montez un buton pentru deschiderea porbagajului masinii ce va fi activ cat timp masina este descuiata, si sa devina inactiv cand masina este incuiata. Din cate am studiat eu, am gasit doua relee ce dau fiecare cate un impuls de ~1s, unul la deschidere, iar celalalt la inchidere, impulsurile fiind de aceeasi polaritate (+12V). Singura solutie pe care am gasit-o ar fi acest releu.. acum daca mai are altcineva alta idee...ar fi binevenita! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum