Mishu_17 Postat Februarie 13, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2018 (editat) Da dar cu condiția ca sursa sa fie izolata de rețea și împământare. Izolata prin folosirea unui transformator de retea ? In cazul de fata am folosit un transformator de retea cu secundarul de 2x15V/ 10A si primarul la 230V. Impamantarea nu este conectata la sursa. Cand spuneti izolatiie de retea va referiti la transformatorul de retea ? Cand spuneti izolat fata de impamantare va referiti la faptul ca nu este conectata impamantarea la sursa ? Editat Februarie 13, 2018 de Mishu_17 Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Da la toate întrebările de mai sus. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Februarie 13, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2018 (editat) Va referiti si la faptul ca osciloscopul ar trebui sa fie izolat fata de retea, cu un transformator de separatie ? Daca sa zicem ca as folosi un transformator de separatie coborator de tensiune (primar 230v si secundar 110v) pt osciloscop ar putea avea efecte negative folosirea transformatorului ? Editat Februarie 13, 2018 de Mishu_17 Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 13, 2018 Partajează Postat Februarie 13, 2018 Nu domnu! Vrei sa caut eu postul meu unde ti-am zis ca se lucreaza cu osciloscopul in priza impamintata si se foloseste transformator de izolare pt montajul testat dacca este cazul? Nu, izolare galvanica fata de retea si impamintare. Daca este o sursa liniara cu traf de 50hz si fara a avea conectata si impamintarea in secundarul trafului / sursa atunci se poate considera ca este izolat galvanic. Incep sa ma plictisec sa-ti tot dau raspunsuri la intrebari la care s-a mai raspuns. Nu inteleg dece e asa de greu de inteles. Ia si mai citeste si tu, nu astepta numai raspunsuri gratis. Mai intii ti-ai luat un osciloscop fara a avea prea multa habar cum se foloseste si ne-ai stresat (cel putin pe mine) cu o multime de intrebari la care te asteptai sa primesti raspunsuri care sa te faca sa refuzi eventual osciloscopul, iar acum vii cu alte intrebari mai mult sau mai putin de incepator. La o simpla cautare cu gaogle primesti o multime de referinte la documentatie despre cum sa foloseste un osciloscop. Citeste-o tu nu astepta sa o citeasca altii ca sa-ti dea tie raspuns. Multe chestii sint de bun simt ca sa zic asa. Tin de felul cum functioneaza electricitatea. Am avut cablul de la o sonda fierbinte acum vreo 12 ani si era un oasciloscop scump cit o masina buna. Cind am observant am oprit imediat tot si nu am mai facut nimic citeva ore pina cind nu am inteles de unde si pe unde circula curentul care a incalzit cablul pt ca nu ar fi trebuit sa se intimple asa ceva. Daca le folosesti cu atentie si nu faci prostii cu ele, osciloscoapele sint destul de robuste si nu prea se ard/defecteaza dar trebuie sa respecti totusi citeva reguli de baza despre care s-a tot vorbit aici pe forum. La urma urmei sint niste reguli de bun simt. Nu fortezi intrarile cu tensiuni mai mari decit scrie prin manual la osciloscop si la sonde, Nu faci bucle de masa cu masa de la sonde legata in puncte diferite din montaj (masa la toate sondele trebuie sa fie conectata in acelasi punct), Il protejezi de umezeala si stropi de apa, il protejezi de razele soarelui pt ca UV ataca plasticul, Pt protectia ta in folosesti in prize cu impamintare si folosesti traf de izolare de puterea adecvata pt montajul testat daca este un montaj fara izolare fata de retea Si mai pot continua si colegii cu alte recomandari dar poate cea mai importanta este: Sa studiezi singur cum se foloseste si sa vii aici pe forum cu intrebari adevarate nu cu intrebari de incepator. Nu asa vei invata sa-l folosesti cum trebuie. Link spre comentariu
andrei_vasile Postat Septembrie 2, 2021 Partajează Postat Septembrie 2, 2021 Buna ziua! Ce osciloscop recomandati pt un incepator? Am gasit la TME acesta, mergand pe criteriul pret. Pare cel mai mai ieftin de pe piata. https://www.tme.eu/ro/details/sds1022/osciloscoape-digitale/owon/ Multumesc! Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 2, 2021 Partajează Postat Septembrie 2, 2021 Salut. În afară de "cel mai ieftin", ce alte cerinţe mai ai de la osciloscop? Link spre comentariu
andrei_vasile Postat Septembrie 2, 2021 Partajează Postat Septembrie 2, 2021 nu stiu Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 2, 2021 Partajează Postat Septembrie 2, 2021 De ce nu acest model? https://www.tme.eu/ro/details/dso2c10/osciloscoape-digitale/hantek/ Nici despre Hantek nu am o părere foarte buna însă OWON chiar m-a făcut sa evit pe cat posibil produsele lor după achiziția unui DSO pe USB, nu era chiar cel mai ieftin. Fie iți iei ceva nou, însă puțin mai scump, fie cauți ceva SH dar mai bun. Chiar si cu un bătrân analogic poți face treaba mai buna decât cu DSO-urile ieftine. Inca nu sunt decis daca sa-l vand insa daca vrei ceva SH si fara garantie poate ma "pacalesti" sa iti vand batranul meu Rigol DS1052E (e adevarat ca are multi ani la bord). Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 2, 2021 Partajează Postat Septembrie 2, 2021 Dso2c10 il iei cu 900 lei de pe banggood, toate taxele incluse si ajunge in 2 saptamani prin curier decat sa dai 1200 la tme ca ajunge putin mai repede Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 2, 2021 Partajează Postat Septembrie 2, 2021 La un osciloscop, mai ales în cazul unui începător, ar fi bine dacă are și garanție ceea ce înseamnă să-l cumpere de la un magazin serios, preferabil din Ro. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 2, 2021 Partajează Postat Septembrie 2, 2021 Daca e începător și îl distruge nu înseamă că garanția acoperă asta. Poate doar dacă ai noroc și aia nici nu se complică cu verificările si îți dau direct alt produs. Pentru firme discuția e cu totul alta, cel puțin nouă ne schimba anumite produse indiferent de natura defectului dar și volumul vânzărilor este pe măsură. Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 2, 2021 Partajează Postat Septembrie 2, 2021 La 13.02.2018 la 22:19, sesebe a spus: Vrei sa caut eu postul meu unde ti-am zis ca se lucreaza cu osciloscopul in priza impamintata si se foloseste transformator de izolare pt montajul testat dacca este cazul? Tot acolo cred ca-l gasesti si pe al meu in care-ti explicam ca nu tot timpul poti alimenta prin traf separator montajul de-l masori. Caz in care osciloscopul prin respectivul traf e mai bine decat deloc. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 2, 2021 Partajează Postat Septembrie 2, 2021 Liviu, osciloscopul prin traf separator protejeaza osciloscopul. Montajul testat ptin traf protejeaza electronistul/lipitorul de fire. Unde trebuie sa punem traful? Link spre comentariu
flomar60 Postat Septembrie 2, 2021 Partajează Postat Septembrie 2, 2021 2 trafuri separatoare și gata! Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 2, 2021 Partajează Postat Septembrie 2, 2021 Ce legătură au transformatoarele separatoare cu achiziția unui osciloscop? Sper că nu vreți să spuneți că unul, doua, n sau n+1 transformatoare separatoare fac un DSO invincibil sau protejează operatorul de orice boacănă. Când ajungi la necesitatea unui transformator separator înseamă că nu ești chiar începător și ai idee ce faci acolo. Nici măcar nu a spus la ce o să-l folosească sau daca o să-l folosească. Am stricat un multimetru portabil ,deci fara legătură galvanica cu rețeaua, setat pe domeniul V AC prin simpla joaca cu un trafo. Deci se poate! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum