Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

traf iesire gu50 SE

Dj_Dog

Postări Recomandate

cred ca mi-am gasit problemanu aveam pusa rezistenta de 100k din fata lui R10

:smt031
acum imi vine sa ma duc sa ma curentez asa de necaz ca am pierdut 2 saptamani din neatentie :smt005 :smt005 :smt005 :smt005
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 362
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj_Dog

83

• ioannis

36

• blue

34

• gabi_lori

33

Top autori în acest subiect

Nu conteaza prea mult anodica , tensiunea G2 trebuie sa fie corecta . Condensatorul de cuplaj al finalei este bun ? Schimba-l . Daca are scapari ( chiar si foarte mici ) intra tensiune pozitiva pe grila1 si face sa se deschida mult tubul. De fapt poti sa deconectezi grila1 de la restul montajului , las-o numai cu rezistenta de 100k spre masa si vezi ce se intampla.

Aici am pomenit-o , si normal ca nu merge bine fara ea .
Link spre comentariu

Nu conteaza prea mult anodica , tensiunea G2 trebuie sa fie corecta . Condensatorul de cuplaj al finalei este bun ? Schimba-l . Daca are scapari ( chiar si foarte mici ) intra tensiune pozitiva pe grila1 si face sa se deschida mult tubul. De fapt poti sa deconectezi grila1 de la restul montajului , las-o numai cu rezistenta de 100k spre masa si vezi ce se intampla.

Aici am pomenit-o , si normal ca nu merge bine fara ea .
nu vroiam sa nu o pun ci pur si simplu am uitat sa o puneu am facut cablaj la partea de trioda si traiam cu impresia ca e pusa acoloam facut si ceva modificari:condensatorul de cuplaj dintre anodica triodei si grila lui GU am pus 1,1 micro la 500 ( 2 x 2,2/ 250V in serie) si condensatorul de intrare am pus de 1 micro la 250Vdupa urechea mea zic eu ca se aude mai bine cu modificarea astala momentul de fata amUanod = 350VIg2 = 240VU pe R11 (300 ohmi la 32W) = 24Vsunet excelentmultumesc tuturor celor ce m-au ajutatP.S. deja ma simt in forma, ma apuc de alt amplificator :smt005
Link spre comentariu

are vreo relevanta cum leg infasurarea primara a trafului de iesire?adica: inceputul infasurarii unde se leaga la plusul alimentarii sau la anodul lampii?

Link spre comentariu

In cazul acesta nu are chiar nicio relevanta fiindca nu ai reactie negativa din secundar. Daca, cumva, legat intr-un anumit fel suna mai bine asta e din cauza capacitatilor parazite sau alte cauze neluate in seama in schema. Leaga-l cum suna mai bine si dupa aia fa fazarea celor doua canale prin modul de legare a secundrelor.

Link spre comentariu

am intrebat asta pt ca parca nu are destul bassam incercat la difuzoare sa inversez polaritatile, nici un rezultat, se aude la felam sa incerc sa inversez si conexiunile in primar sa vdm daca e vreo diferenta

Link spre comentariu

Cred ca pt. sectiunea miezului ar trebui sa ai frecventa minima de 35-40 hz la 3dB ,o valoare buna. Este posibil ca boxele sa nu redea prea bine aceste frecvente ,ar trebui testate ,metode sint...

Link spre comentariu

sectiunea este de 14 cmam probat pe 2 tipuri de boxeunele pe 3 cai frantuzesti: au ceva bass dar spl de toata rusinea, dar cu putere impinsa in ele de pe la 30W in sus au un bass de invidiatiar pe cele de akkord se aud super bine, au spl f bun dar nu prea au bassoricum eu sunt super multumit de cum se impaca cu boxele de akkord d-aia caut sa cumpar 2-3 perechi

Link spre comentariu

Cred ca ar trebui sa incerci o auditie si pe alte boxe, fiindca pt 14 cm* frecventa minima este chiar mai mica de 30 hz !!Daca ai avea un generator s-ar putea vedea clar pe o rezist de 8 ohm/20w cu un voltmetru de C.A. acest prag.

Link spre comentariu

salut!!! azi de la 2 dupa masa, pina acuma, ma ocupam cu gu50. am incercat multe variante, dar nici una nu imi a placut...........schema care postez, se aude un pic mai bine, dar totusi nu sint multumit deloc de sunetul care scoate. am incercat si in triode mode, dar tot aceasi rezultate...... :(

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări