Dj_Dog Postat Iulie 30, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2008 condensatorul dintre anodul triodei catre grila lui gu50 nu este cam mare sau este cumva o greseala acolo? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 am scos rez. de 47k, si am pus si un condens. spre masa, fara sa maresc tensiunea anodica. acuma am la grila2, 256 de volti, si la catodul gu50 24 de volti. cind inlocuiesc rez de 22k cu una de 2.7k atunci creste tensiunea la g2 la 294 volti si se incalzeste prea tare rez de 330 din catodul gu50.ce sa fac? sa las asa, sau trebuie neaparat sa maresc si tensiunea anodica?Lasa asa , daca ai in jur de 250V pe grila2 e optim . Trebuia micsorata rezistenta de 22k daca nu o eliminai pe cea de 47k. Link spre comentariu
feri.visky Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 am scos rez. de 47k, si am pus si un condens. spre masa, fara sa maresc tensiunea anodica. acuma am la grila2, 256 de volti, si la catodul gu50 24 de volti. cind inlocuiesc rez de 22k cu una de 2.7k atunci creste tensiunea la g2 la 294 volti si se incalzeste prea tare rez de 330 din catodul gu50.ce sa fac? sa las asa, sau trebuie neaparat sa maresc si tensiunea anodica?Lasa asa , daca ai in jur de 250V pe grila2 e optim . Trebuia micsorata rezistenta de 22k daca nu o eliminai pe cea de 47k.De ce nu incercati GU50 in montaj trioda... Triodele suna mai bine... In plus daca Ug2 nu este stabilizata tot aia-i... ca de-a colo vine... Link spre comentariu
ioannis Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 condensatorul dintre anodul triodei catre grila lui gu50 nu este cam mare sau este cumva o greseala acolo?nu este mare. suna mai bine cu valoarea asta( mereu dupa parerea mea)!!! :rolleyes: Link spre comentariu
zal Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Am vorbit simbata cu cineva care a facut un amplif in contratimp cu GU50 si zicea ca trebuie neaparat polarizata putin G1 (reglat biasul la maxim -10V), chiar si la amplif cu un singur tub, cum e in schema de mai sus. Sper sa nu minta. :smt033 Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Nu prea inteleg ce vrei sa zici :rolleyes: , la finale exista 2 tipuri de negativare , fixa - se da o tensiune negativa in grila si catodul e la masa , si automata - cu rezistenta in catod , ca in cazul de fata . Fiecare metoda cu avantaje si dezavantaje . Oricum pentru negativare fixa -10V pe grila e prea putin , trebuie cel putin -25V ( bineinteles se masoara curentul anodic ). Link spre comentariu
zal Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 GU50 merge pina la -100V, dar poate ca in audio e nevoie de putin. :smt017 In mod sigur depinde si de celelalte piese din schema. Poate reusesc sa-l fac sa-mi dea schema, cind il mai vad. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Iulie 31, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2008 condensatorul dintre anodul triodei catre grila lui gu50 nu este cam mare sau este cumva o greseala acolo?nu este mare. suna mai bine cu valoarea asta( mereu dupa parerea mea)!!! :rolleyes:pai si cum ai pus 470uF nepolarizat acolo? sau ai pus polarizat? Link spre comentariu
zal Postat Iulie 31, 2008 Partajează Postat Iulie 31, 2008 Cred ca e 470nF. :smt017 Link spre comentariu
Dj_Dog Postat August 1, 2008 Autor Partajează Postat August 1, 2008 deci mi-a cam ajuns cu gu50, abandonez proiectul pt ca am incercat tot ce era omeneste posibil Link spre comentariu
ratza Postat August 1, 2008 Partajează Postat August 1, 2008 S? m? bag ?i io în seam? ca prostu': dac? sco?i C10 din circuit face la fel? Link spre comentariu
blue Postat August 1, 2008 Partajează Postat August 1, 2008 Daca incalzirea rezistorului din catod este ce te determina sa abandonezi, este o cale simpla de rezolvare : o negativare fixa, de fapt reglabila 20-40v cu care stabilesti exact punctul de lucru al finalei , eu am renuntat de mult sa mai fac negativari automate ! Practic ai nevoie de o tensiune alternativa de aprox 30v/20mA ,o redresare modesta, un zenner de 39v si un semireglabil, asa ca de ce sa renunti ? Link spre comentariu
Dj_Dog Postat August 1, 2008 Autor Partajează Postat August 1, 2008 cred ca mi-am gasit problemanu aveam pusa rezistenta de 100k din fata lui R10acum am 358V pe anodul lampii, 210V pe g2 si am 20V cadere de tens pe rezistenta din catodul finalei, aceasta rezistenta e de 300 ohmi tot se incalzeste dar nu mai frige e doar caldade asemenea am tot 20V intre catod si g1inca sunt in testeva tin la curent Link spre comentariu
fcon Postat August 1, 2008 Partajează Postat August 1, 2008 cred ca mi-am gasit problemanu aveam pusa rezistenta de 100k din fata lui R10 :smt031 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum