Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

traf iesire gu50 SE

Dj_Dog

Postări Recomandate

• Răspunsuri 362
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj_Dog

83

• ioannis

36

• blue

34

• gabi_lori

33

Top autori în acest subiect

am observat ca atunci cand ating cu plusul de la intrare rez de 1 k din grila lui gu50 incepe si canta si ramane ceva aprins albastru in lampace putere trebui sa aibe diodele zener?

Link spre comentariu

am facut stabilizarea pt grila, am 262 V in gol

am intampinat o alta problema

R11, rezistenta din catodului lui Gu50 se incinge excesiv si este si de 150 ohmi la 16W

intre punctul 12 al schemei am fata de masa aprox 25V iar in tabelul aferent schemei sunt doar 21V

ce as putea sa fac sa nu se mai incinga R11 ??? :smt017

Link spre comentariu

DJ Dog, hai sa procedam sistematic :din datele de catalog pt. Ua=350v si Ug=-21v , Ia=120 mA ,puterea disipata pe anod este prea mare si de aici toate necazurile tale ! Pe scurt trebui sa reduci Io=50-70 mA deci Ug=35v aceasta inseamna ca rezistorul din catod trebuie marit la aprox. 450-500 ohm/12w min. iar tensiunea pe grila 2 o ajustezi ca sa obtii valorile impuse aceasta din cauza dispersiei mari a tubului ! Toate acestea sint conditionate si de adaptarea corecta aimpendantei transformatorului ,dar daca acesta a fost proiectat dupa indicatia useri-lor este OK !!

Link spre comentariu

'neatzaam pus 4 rez de 150 ohmi / 16W in serie (600ohm) cei drept nu se mai incalzesc asa rau dar problema este ca imi creste vertiginos tensiunea pe R11 de la 20 si ceva de volti pana pe la 50Vnu l-am lasat mai mult pentru ca imi era frica sa nu plesneasca condensatorul (1000uF / 50V) care este in paralel cu R11sa pun un condensator de tensiune mai mare in paralel cu R11 si sa las asa montajul???

Link spre comentariu

am pus rez de 16W in serie si am obtinut 530 ohmi, tot degeaba - se inging rezistentele de le gaseste boala si tensiunea creste pe la 60-70V si mai mult nu l-am lasat ca se duceau pe copca rezistenteleam vazut ca singura solutie este sa reduc anodica, maine o sa ma joc cu niste rezistente de putere pe anodica

Link spre comentariu

Nu cred ca este bine sa incerci sa micsorezi Ua ,fiindca vei avea o putere prea mare de disipat pe rezistoare !! Daca pt. 600 ohm ai avut 50v nu se poate ca pt. 530 ohm sa ai 70v tensiune de negativare , fiind pentoda Io este conditionat si de Ug2 asa ca pt un regim corect de lucru (60-70 mA) la 350v trebuie sa reglezi si aceasta tensiune de grila 2 , acest lucru l-am mai spus , cel mai simplu ar fi sa t-e uiti in foaia de catalog acolo gasesti toate raspunsurile l-a problema , cu conditia sa ai decuplari de C.A. corecte pt. prevenirea autooscilatiilor !

Link spre comentariu

am redus tensiunea de grila pe la 192V se comporta mai bine rezistentele din catod se incalzesc mai putin dar se aude ceva mai incet iar daca dau ceva mai tare distorsioneaza destul de suparator

Link spre comentariu

Pai scopul este sa ai punctul de functionare corect ales pt tub , conteaza mai putin ca rezistorul din catod s-e incalzeste, in fond ai ales negativare automata si acesta este dezavantajul acestui mod, repet inca o data : regleaza tensiunea de 30v pe R11 astfel incit Ia+Ug2=60-70mA prin cele 2 variabile, R11 si Ug2 iar daca crezi ca distorsioneaza dupa acea trebuie cautata oalta cauza ...

Link spre comentariu

Sigur nu ai gresit ceva , tubul e defect ( uzat) , alte piese defecte , nu autooscileaza montajul ? 70V pe 530ohmi ( rezistenta mai mare nu cred ca am vazut in nici o schema ) inseamna 130mA , mult prea mult , ceva e anormal.

Link spre comentariu

nush ce naiba sa mai ii fac ca mi-a scos peri albide gresit nu am gresit nimic , zic eu, am luat schema si montajul la puricat de 100 ori deja nu mai am rabdare si mi-e ca le arunc pe toate la ghenamontajul nu oscileaza, nu are brum se aude foarte bine dar asta e problema ca se incalzesc rezistentele din catod pana iese fum din elepana la urma cred ca o sa desfac traful si ii mai scot ceva spire din anodica sa il aduc pe la 230 Vca

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări