Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

traf iesire gu50 SE

Dj_Dog

Postări Recomandate

Depinde de cat disipa ( ce curent lasi ) , teoretic puterea de iesire nu poate fi mai mare de 50% din puterea disipata .Ca sa scoti 15W fara distorsiuni lampa trebuie sa disipe 35 - 40W pe o caracteristica curent - tensiune corecta . Conteaza bineinteles si traful de iesire , Ra , etc .Multi masoara cu tot cu distorsiuni si se lauda ca au scos zeci de watt :da , eu zic sa lasi sa disipe cat mai putin posibil , nu merita fortata lampa pentru cativa watt amarati in plus .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 362
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj_Dog

83

• ioannis

36

• blue

34

• gabi_lori

33

Top autori în acest subiect

• 3 luni mai târziu...

salut am cautat un subiect ptr amplif gu 50 pp,de fapt trafurile de iesire si nu am gasit.daca stiti pe undeva de asa ceva ghidati-ma si pe mine intracolo,vreau sa fac finalul de la http://www.jogis-roehrenbude.de/ cu gu 50 pp din schema atasata,am doua trafuri e 20 cu sect de24cm patrati,am marea rugaminte daca stie cineva sa-mi spuna si mie cum sa fac trafurile,ce sarma,cat in primar cat secundar,tot bobine intercalate avand in vedere ca e pp,cu intrefier sau fara.va multumesc mult.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

salut am cautat un subiect ptr amplif gu 50 pp,de fapt trafurile de iesire si nu am gasit.daca stiti pe undeva de asa ceva ghidati-ma si pe mine intracolo,vreau sa fac finalul de la http://www.jogis-roehrenbude.de/ cu gu 50 pp din schema atasata,am doua trafuri e 20 cu sect de24cm patrati,am marea rugaminte daca stie cineva sa-mi spuna si mie cum sa fac trafurile,ce sarma,cat in primar cat secundar,tot bobine intercalate avand in vedere ca e pp,cu intrefier sau fara.va multumesc mult.

In paginile acestui topic mai exact pagina 21 este prezentat un astfel de transformator de catre Dj_Dog.Eu am realizat acel amplif pe care vrei sa-l faci cu acest traf si merge foarte bine.Mentionez ca datele transformatorului le am de la o schema ruseasca deci prietenii ( rusii ) stiu de ce. :da
Link spre comentariu

In mod logic, rusii ar trebui sa stie ceva despre GU 50, transformatoarele facute de ei, nu erau rele deloc, chiar daca nu aveau fir de Ag tras prin diamant si nici ulei de sarpe.

Am incercat sa vad ce rezulta, daca folosesc calculatorul de la www.fonar.com si nu prea seamana.

Pentru P=40W, 5.3 k pe primar, 4 ohmi la iesire si clasa B, rezultatele au fost departe de datele rusilor; daca sectiunea e asemanatoare, adica 19 cmp, primarul ar trebui sa aiba 3030 spire de 0.33 mm si secumdarul, 87 spire de 1.58 mm.

Link spre comentariu

salut,pune si tu calculatorul de la fonar,l-am cautat dar nu l-am gasit.mersi mult.

Gasesti aici programul polonez; http://www.fonar.com.pl/bonus/programy/bonus_tg1.htmCand alegi clasa B,rezistenta de anod este de fapt Raa,iar numarul de spire este dat pentru ambele tuburi din PP.Intr-adevar,programul nu este prea corect,nu prea are nimic in comun cu realitatea,sau ceva merge prost la el.
Link spre comentariu

In paginile acestui topic mai exact pagina 21 este prezentat un astfel de transformator de catre Dj_Dog.Eu am realizat acel amplif pe care vrei sa-l faci cu acest traf si merge foarte bine.Mentionez ca datele transformatorului le am de la o schema ruseasca deci prietenii ( rusii ) stiu de ce. :da

mersi mult,l-am vazut si eu dar e pe sect 20 eu am doua trafuri pe sect 24 si as vrea sa le folosesc pe acestea,deci,as vrea calculul ptr sect 24.inca o data mersi mult.
Link spre comentariu

Gasesti aici programul polonez; http://www.fonar.com.pl/bonus/programy/bonus_tg1.htmCand alegi clasa B,rezistenta de anod este de fapt Raa,iar numarul de spire este dat pentru ambele tuburi din PP.Intr-adevar,programul nu este prea corect,nu prea are nimic in comun cu realitatea,sau ceva merge prost la el.

da acum l-am vazut,intradevar nu da la fel cu calculele clasice si nici cu ce au pus altii pe forum gata calculate,de ce?nici eu nu stiu.alte programele de calcul a mai gasit cineva?
Link spre comentariu

tot ptr gu 50 pp de la jogis,traful de iesire impart primarul in mai multe parti si le inseriez,secundarul il vreau ptr8 si 4 ohmi,il fac de 8 si priza ptr 4?sau infasurari separate ptr 4 si 8 ohmi?daca am200spire de ex.le impart in 4 infasurari de 50 spire si le inseriez sau cum?va multumesc.

Link spre comentariu

Din cate stiu pt secundar se faceau mai multe infasurari care se puneau in paralel, scrie pe undeva aici pe forum de ce.... rez cat mica in cc a infasurarilor etcsi evident impedantele vor indica ceva in genu: daca ai 200spire la 8 ohmi, mai bobinezi inca 200 pt 8r si le pui in paralel pt 4r....Daca ai spatiu in fereastra faci ca mai sus, daca nu iti permite tola poti folosi o sarma mai groasa sa faci 2 sectiuni de 100spire ce vor corespunde fiecare pt 4r si inseriate =>8r.Tot asa se pot face mai multe sectiuni, depinde ce vrei sa obtii si cum am mai spus depinde si de spatiul disponibil in fereastra tolei.Bineinteles ca infasurarile secundarului se vor intercala si ele intre infasurarile primarului(primarelor)pt un cuplaj cat mai bun.P.S. scrie si in inceputul acestui topic cum sta treaba cu secundarele, chiar pe a doua pagina .... dar cine sa le citeasca... :nebunrau:

Link spre comentariu

tot ptr gu 50 pp de la jogis,traful de iesire impart primarul in mai multe parti si le inseriez,secundarul il vreau ptr8 si 4 ohmi,il fac de 8 si priza ptr 4?sau infasurari separate ptr 4 si 8 ohmi?daca am200spire de ex.le impart in 4 infasurari de 50 spire si le inseriez sau cum?va multumesc.

Incearca traful asta si-mi vei multumi,nu trebuiesc zeci de sectiuni de primar si secundar,crede-ma,astea sunt suficiente si performatele trafului nu sunt de lepadat,nu am scris bazaconii acolo crede-ma.Tolele se vor asambla intretesut fara intrefier.Miezurie pe care le ai sunt arhisuficiente si pentru o banda buna de frecvente redata cat si pentru o putere destul de mare.

Indemanare si atentie!!!!! :da

Posted Image

Link spre comentariu

... sa faci 2 sectiuni de 100spire ce vor corespunde fiecare pt 4r si inseriate =>8r...

Domnilor ca sa mentinem puterea pe sarcina(si respectiv adaptarea de impedanta) atunci cind dorim doua impedante respectiv 4 si 8 ohmi raportul numarului de spire pt 4 ohmi si respectiv 8 ohmi trebuie sa fie de 1,41 ori.

Daca urmarim datele tranformatorului prezentat de dl Lazaroiu se constata cu usurinta acest lucru 66sp pt 4 ohmi si inca 27 sp pt 8 ohmi(93sp) adica 66 X 1,41 = 93 sp(pt 8 ohmi).

Atunci cind avem doua infasurari egale ca nr de spire inseriate-impedanta rezultanta creste de 4 ori(daca avem un nr de sp pt 4 ohmi-o data si dublul lui-alta data impedanta sarcini trebuie sa fie 16 ohmi=PENTRU A MENTINE ACELASI Raa-cazul de fata).

Dublarea nr de spire prin inseriere(in secundar a doua infasurari egale ca nr de spire) NU inseamna dublarea impedantei de sarcina pentru a mentine acelasi regim CI cvadruplarea impedantei de sarcina pentru a mentine acelasi regim.

...performatele trafului nu sunt de lepadat, nu am scris bazaconii acolo crede-ma...

Transformatorul prezentat @Lazaroiu in ajutorul dumneavoastra este super OK ! (dl Lazaroiu in amabilitatea dumnealui a fost foarte modest in prezentare subestimind intentionat...,astfel incit sa intelegeti ca va prezentat un lucru sigur-bun-facil). Daca doriti nu stiu ce "avioane" oricum nu le veti putea realiza decit dupa ce veti repeta istoria de citeva zeci de ori...zic !.
Link spre comentariu

Multumim domnului Lazaroiu pentru datele prezentate si domnului valderama pentru explicatii.Rugamintea este sa se precizeze sectiunea miezului, este vorba de 20 cmp ? sau de cei 24 cmp, asa cum solicita gabi ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări