Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

traf iesire gu50 SE

Dj_Dog

Postări Recomandate

Pai, tocmai, nu am nici un fel de date...decat dimensiunile,tolele par subtiri dar nu am cum sa aflu exact cat...am sa incerc sa masor inductanta , sa imi fac o idee despre calitatea miezului...ele erau initial trafuri de alimentare de retea romanesti, nu stiu din ce aplicatie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 362
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj_Dog

83

• ioannis

36

• blue

34

• gabi_lori

33

Top autori în acest subiect

Daca transformatorul are 2 infasurari de tensiune mica, ceva de ordinul 6-12v , injecteaza semnal dintr-un generator prin intermediul unui amlificator unei infasurari, iar pe cealalta conecteaza un rezistor 3-12 ohm/10w ,pe ea citesti cu un osciloscop sau dB-metru variatile de nivel pt un spectrul larg. Este bine sa reglezi rezistorul pt o adaptare cat mai buna , deci transfer maxim si in functie de calitatea miezului se vede frecventa maxima. Metoda este destul de empirica dar prin comparatie se poate verifica diverse transformatoare ,trebuie doar un generator si un amplificator de 2-3w cat mai liniar, analizarea este si mai buna cu semnal dreptunghiular

Link spre comentariu

tot nu m-a lamurit si pe mine nimeni,v-am zis am facut doua trafuri ptr un se cu gu50 exact cum a zis dj dog,trafurile sunt de la niste ups-uri cu tole e16 doar ca unul e cam de 14 cm2,celalat de11 cm2,infasurarile sunt la fel,credeti ca or sa fie probleme mari?ce sa fac?a doua problema cum le asamblez?sunt tole e+i,le asmblez e cu i sau e-urile separat si i-urile separat si las intrefier intre e-uri si i-uri?si ce fac izolez intrefierul si suruburile astfel incat sa nu faca atingere e-uri cu i-uri?si care e logica intrefier si fara intrefier.mersi mult.

Link spre comentariu

Nu se face cu trafuri diferite pentru ca sectiunea dicteaza numarul de spire , inductanta , etc , etc , credeam ca e la mintea cocosului , cum te-ai si gandit ca nu conteaza ? Ca si cum ai asculta stereo cu doua boxe diferite , tu vrei hi-fi sau numai faci ca sa te afli in treaba ?

Link spre comentariu

da m-am gandit ca 4 cm2 e o diferenta f mare,la un traf de retea,ma gandeam ca in audio merg anumite tolerante mai mari,dupa ce m-i l-a bobinat am vazut ca au sectiuni diferite,sunt scoase din doua ups-uri identice de aceea nu mi-a dat prin cap sa ma uit la ele.acum le-am bobinat ce mai pot face?si intrefierul?care-i treaba cu intrefierul?ce schimaba?frecventa?ca tensiunile nu vad cum.mersi mult.

Link spre comentariu

Nu merge asa ! Trebuie sa citesti putin teoria amplif cu tuburi ,chestia cu intrefierul este prea seriosa, daca intelegi anumite lucruri ,toata lumea va fi multumita ...

Link spre comentariu

Stie cineva pe care curba ca pentoda ofera gu50 cea mai mare putere de iesire (presupunand ca am de ales toti parametrii) ? Adica pot reproiecta si alimentarea, pot sa reglez si curentul de bias, si calculez dup-aia traful de iesire functie de Za care imi rezulta. Aici de ex: http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/SvenB-GU50/gu50se.htm mosul prefera Ia0=80mA, probabil cifra fiind aproape de varsta lui... :nas:

Link spre comentariu

ok recunosc electronica a fost un hobby al meu dar de tuburi am fugit mereu din cauza trafurilor,iar la fizica nu prea am fost asa bun,eu am realizat multe montaje dar nu am incercat sa le inteleg,daca ma intelegi,acum,e,altceva stiu,dar de unde sa iau despre amplifurile pe tube,da-mi si mie te rog daca ai ceva si mersi fff mult.

Link spre comentariu

Stie cineva pe care curba ca pentoda ofera gu50 cea mai mare putere de iesire (presupunand ca am de ales toti parametrii) ? Adica pot reproiecta si alimentarea, pot sa reglez si curentul de bias, si calculez dup-aia traful de iesire functie de Za care imi rezulta. Aici de ex: http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/SvenB-GU50/gu50se.htm mosul prefera Ia0=80mA, probabil cifra fiind aproape de varsta lui... :nas:

Acolo e conectata GU50 ca trioda , deci a calculat pe curbele de trioda si de asta scoate numai 8W audio , vezi ca mai sunt si alte amplificatoare pe jogis cu GU50 pentoda de unde sa te inspiri .
Link spre comentariu

ok recunosc electronica a fost un hobby al meu dar de tuburi am fugit mereu din cauza trafurilor,iar la fizica nu prea am fost asa bun,eu am realizat multe montaje dar nu am incercat sa le inteleg,daca ma intelegi,acum,e,altceva stiu,dar de unde sa iau despre amplifurile pe tube,da-mi si mie te rog daca ai ceva si mersi fff mult.

Cauta pe net, de pilda Wikipedia are mai multe sectiuni cu explicatii, chiar traduse in limba romana, in plus daca pui intrebari punctuale userilor cu experienta in mod sigur vei fi ajutat. Parerea mea este ca inainte de a face ceva, trebuie sa stii sigur daca bagajul teoretic si practic te ajuta, altfel poti lucra ,dar vor fi greseli si erori, iar constructia transformatoarelor presupune neaparat experienta, daca nu o ai trebuie sa incepi de la zero. Daca te pasioneza aceasta tema in mod sigur poti depasi multe obstacole ,dar repet fara o minima cunoastere teoretica nu este nimic de facut !
Link spre comentariu

stiu,de aceea inca nu m-am apucat de nimic,tot intreb si eu in stanga si in dreapta,ti-am zis e un domeniu de care am fugit dar cum de ce fugi nu scapi m-a apucat acum la batranete si chiar vreau sa-l fac,nu mai zic ca mai am si vreo 5 ap radio vechi pe tuburi pe care vreau sa le fac functionale.mersi mult.

Link spre comentariu

Lucrez de ceva vreme cu miez nemtesc dublu C/GOSS (Grain Oriented Silicon Steel),tola 0,05...0,1 ...0,3mm grosime.Cel putin din ce am lucrat,pot spune ca se obtine cel mai bun compromis intre calcul/pierderi/performante audio,atat in SE cat si in PP.In foto folosesc un miez dublu C cu sectiunea de 2660mm2 pentru o putere de cca 40W in SE.Deci un miez destul de mare pentru un raspuns ...foarte bun.Miezul dublu C are 6kg.Transformatorul complet catareste 10,5Kg.Daca ai ceva date despre miez si poti sa estimezi un calcul care sa se potriveasca aplicatiei tale,as zice ca e de preferat sa folosesti dublu C.

Felixx, miezurile au sistem de strangere sau trebuie confectionat ? De regula am intampinat greutatati la ansamblarea acesui tip de miez, cu toate acestea le prefer altor tipuri.
Link spre comentariu

Acolo e conectata GU50 ca trioda , deci a calculat pe curbele de trioda si de asta scoate numai 8W audio , vezi ca mai sunt si alte amplificatoare pe jogis cu GU50 pentoda de unde sa te inspiri .

Da , dar toate sunt alimentate pe la 250-300-350 si la toate scrie ca scot maxim 10w.De unde draq se tot lauda lumea ca scoate cel putin 15W , cand eu am masurat pe osciloscop cu 2 trafuri diferite, si mai mult de 25Vpp/8ohm (adica 10w eff) nu scoate nici batuta, la tensiune de alimentare intre 250 si 400V. :bataie O sa incerc saptamana viitoare cu tensiune mai mare, dupa ce mai fac rost de ceva conzi, sa nu se MAI lase cu impuscaturi , fum si zeama pe masa multumita condensatorilor poporului chinez... :sparge:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări