Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

traf iesire gu50 SE

Dj_Dog

Postări Recomandate

• Răspunsuri 362
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj_Dog

83

• ioannis

36

• blue

34

• gabi_lori

33

Top autori în acest subiect

misa are perfecta dreptate !, daca numarul de spire in secundar se dubleaza(din pct de vedere al inserieri infasurarilor)impedanta creste de 4 ori,pt o crestere a impedantei de 2 ori nr de spire trebuie sa creasca cu 1,41 ori.Dar asa cum este transformatorul poate functiona foarte bine pt raport de impedante in infasurarea secundara 1/4 sau 4/1 cum veti sa o luati.Cu alte cuvinte pt o impedanta dubla in secundar,tensiunea furnizata de secundar trebuie sa creasca de 1,41 ori pt a mentine factorul de putere constant si a mentine si impedanta reflectata de sarcina in primar constanta.

Link spre comentariu

mersi mullt baieti nu stiu pana la urma de care sa ma apuc de se sau de pp cu gu 50.apropo el34 este echivalent cu gu 50?a zis cineva ca pusttiu a facut schema dar am vazut ca era cu el 34,nu cu gu 50.

Link spre comentariu

si va mai rog ceva,am bobinat la cineva cele doua trafuri cu tole e16 exact cum a zis dj dog,2x1400 si 3x53,ar fi o problema nu erau chiar identice unul are cam 14cm* celalalt cam11cm*,credeti ca o sa fie diferenta mare?si cum il asamblez iar? cu intrefier sau fara?cum e mai bine?va multumesc.

Link spre comentariu

GU50 nu este echivalenta cu el34. Schema cu EL34 o gasesti aici.Varianta cu GU50 aici Partea de intrare este la fel numai finalele sunt schimbate. In primul link sunt folosite 2xel34, 4xel34 sau 6l6,KT66,Kt88.

Link spre comentariu

A incercat cineva varianta alimentata la tensiune mai mare (400-600V)? Negativarea se modifica numai din rezistenta din catod , sau se cere negativare separata ? Am vazut numai scheme PP la tensiuni mai mari, si parca totusi as mai vrea peste cei 10-12W dar tot in clasa A :101

Link spre comentariu

as vrea eu sa incerc cu o anodica de 500V sau chiar mai marema gandeam sa fac un dublor de tensiune la traful care il am acum in statie

Link spre comentariu

Daca modificati tensiunea anodica este bine ca in final sa modificati si raportul de transformarea al trafului de iesire in conformitate cu noua tensiune anodica(la o crestere substantiala a tens anodice necesita un nou Ra sau Raa dupa caz ,mai ales in cazul SE).

Link spre comentariu

Si folosim simplu Ra=Ua/Ia0 ? Adica pastram curentul de repaos prin tub la 140mA ca in configuratia originala? Ne mai incadram si acum in disiparea permisa?

Link spre comentariu

Pentru iesiri am doua miezuri ca cel din poza urmatoare. Sectiunea este 15cm2.

Merg pentru pushpull? A incercat cineva CU MIEZURI DIN ACESTEA? Spatiu in carcasa ar fi deajuns (aproape 10cm2 spatiu liber).

Daca vi se pare prea mica sectiunea miezului pentru PP, raman la SE.

Posted Image

Link spre comentariu

Lucrez de ceva vreme cu miez nemtesc dublu C/GOSS (Grain Oriented Silicon Steel),tola 0,05...0,1 ...0,3mm grosime.Cel putin din ce am lucrat,pot spune ca se obtine cel mai bun compromis intre calcul/pierderi/performante audio,atat in SE cat si in PP.In foto folosesc un miez dublu C cu sectiunea de 2660mm2 pentru o putere de cca 40W in SE.Deci un miez destul de mare pentru un raspuns ...foarte bun.Miezul dublu C are 6kg.Transformatorul complet catareste 10,5Kg.Daca ai ceva date despre miez si poti sa estimezi un calcul care sa se potriveasca aplicatiei tale,as zice ca e de preferat sa folosesti dublu C.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări