bolek Postat Iunie 27, 2009 Partajează Postat Iunie 27, 2009 Asta e schema care am facut-o pana la urmaSalut,De unde ai gasit diode zenner de 10W si 250V ? Nu mai zic de pret...Merci. Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 28, 2009 Partajează Postat Iunie 28, 2009 Daca nu ai chef sa cumperi sirma la rola de 25-30Kg (gasesti orice grosime), poti cumpara de aici http://www.tme.eu/ro/katalog/index.phtm ... meters%3D1 la pret mai mult decit triplu dar in cantitati mici. Diode zener pui 2-3 de 5W in serie, tot de la TME http://www.tme.eu/ro/katalog/index.phtm ... meters%3D1 Eu am facut acel amplif, varianta cu corector de ton. Merge ok, dar parerea mea e ca nu renteaza sa folosesti o lampa asa puternica la o tensiune anodica asa mica. Lasi 250V pe G2 si maresti anodica la 600-800V, bineinteles modifici si traful. Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 28, 2009 Partajează Postat Iunie 28, 2009 Daca nu ai chef sa cumperi sirma la rola de 25-30Kg (gasesti orice grosime), poti cumpara de aici http://www.tme.eu/ro/katalog/index.phtm ... meters%3D1 la pret mai mult decit triplu dar in cantitati mici.Diode zener pui 2-3 de 5W in serie, tot de la TME http://www.tme.eu/ro/katalog/index.phtm ... meters%3D1Eu am facut acel amplif, varianta cu corector de ton. Merge ok, dar parerea mea e ca nu renteaza sa folosesti o lampa asa puternica la o tensiune anodica asa mica. Lasi 250V pe G2 si maresti anodica la 600-800V, bineinteles modifici si traful.Exact misa .Mi-am facut si eu trafuri pentru GU50 in configuratie SE si le voi alimenta la 550 ... 650V ! Trafuri nemtesti cu intrefier de la mama lor pe limba centrala ( are 2 kg unul ! ) iar traful de alimentare are 10 Kg el singur .Cine o sa ridice ampliful asta trebuie sa fi mancat bine !Hi hi hi ....Abia astept sa vad ce si cum . Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 28, 2009 Partajează Postat Iunie 28, 2009 La Jogis undeva pe site, este un tabel cu impedanta trafului de iesire pentru GU50, functie de tensiunea anodica dar numai pentru amplifuri PP.(suficient) Din prima pagina da cu Search dupa GU50. Rezultatul 5 e ce ziceam eu.(5. Röhren-Verstärker mit der LS 50 (GU 50)) Chiar daca nu sti nemteste vei intelege totul din tabel.Imi aduc aminte cu mare placere de acest amplif pentru ca a fost prima constructie cu lampi facuta de mine (dupa o documentare temeinica). Practic inainte nu stiam aproape nimic despre lampi. Link spre comentariu
bolek Postat Iunie 28, 2009 Partajează Postat Iunie 28, 2009 Mi-am facut si eu trafuri pentru GU50 in configuratie SE si le voi alimenta la 550 ... 650V ! Trafuri nemtesti cu intrefier de la mama lor pe limba centrala ( are 2 kg unul ! ) iar traful de alimentare are 10 Kg el singur .....Abia astept sa vad ce si cum .Poti sa imi dai si mie niste detalii in plus despre trafurile alea (spire, sarme, miez) ? Ma intereseaza concret, pt ca eu voi utiliza niste trafuri de iesire pe miez 15cm2 sectiune , C-core duble (adica un miez e din 4 potcoave, mai pe intelesul popular ).Traful de alimentare al tau are 10 kile, cumva fiind ecranat in plumb? Al meu are peste 250W si e totusi departe de greutatea asta... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 28, 2009 Partajează Postat Iunie 28, 2009 Asta ar fi trimeterea lui misa: http://www.jogis-roehrenbude.de/Verstaerker/LS50.htm si asta ar fi tabelul: Link spre comentariu
bolek Postat Iunie 29, 2009 Partajează Postat Iunie 29, 2009 Ok, si pentru SE se injumatateste impedanta recomandata la PP, da? sau e deja data pt jumate de primar? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2009 Partajează Postat Iunie 29, 2009 Ok, si pentru SE se injumatateste impedanta recomandata la PP, da? sau e deja data pt jumate de primar?Se vede clar in tabel clasa A, gu50, Ua=300V ,Ug2=250 ,Ug1= -24V, Ia0=130mA ,Ra=2k, tensiune de atac G1 17Vef,putere utila in anod Wo= 18w(in secundar pe sarcina depinde de radament traf si reusita acestuia).Pt clasa A ,Ra se poate aproxima ca fiind Ua/Ia0(am mai spuso).Eu as zice Ra=2k2 pt ca daca avem 300V alimentare anodica vreo 10V mai ramin pe Rcc primar traf si astfel ar deveni 290/0,13=2230. Link spre comentariu
gabi_lori Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 mersi mult misa dar nu e vorba ca nu am chef sa iau sarma la bobina,chiar nu am ce face cu restul,cat priveste schema am vrut sa fac pp-ul lui jogis,dar si acolo ma lovesc de piese pe care nu le mai gasesc si anume sursa stabilizatoare vb 408,nu se mai gaseste pe nicaieri,ce sa fac?+la schema asta ce traf folosesc?datele despre el?sau daca poate sa-mi calculeze si mie cineva si sa-mi zica cum sa bobinez un traf de iesire cu tole e16 de 13cm patrati.multumesc. Link spre comentariu
danzup Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 mersi mult misa dar nu e vorba ca nu am chef sa iau sarma la bobina,chiar nu am ce face cu restul,cat priveste schema am vrut sa fac pp-ul lui jogis,dar si acolo ma lovesc de piese pe care nu le mai gasesc si anume sursa stabilizatoare vb 408,nu se mai gaseste pe nicaieri,ce sa fac?+la schema asta ce traf folosesc?datele despre el?sau daca poate sa-mi calculeze si mie cineva si sa-mi zica cum sa bobinez un traf de iesire cu tole e16 de 13cm patrati.multumesc.Nu-ti trebuie tie sursa aia stabilizatoare .Pune un fir in loc de ea ! Link spre comentariu
sere Postat Iulie 1, 2009 Partajează Postat Iulie 1, 2009 Schema aia a fost facuta de "pusttiu" de pe forum. Merge impecabil si in loc de de vb are o stabilizare cu lampa ( asa a vrut el ) dar poate sa mearga orice stabilizator. Am dat de niste poze pe lumea tuburilor Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 mersi mult misa dar nu e vorba ca nu am chef sa iau sarma la bobina,chiar nu am ce face cu restul,cat priveste schema am vrut sa fac pp-ul lui jogis,dar si acolo ma lovesc de piese pe care nu le mai gasesc si anume sursa stabilizatoare vb 408,nu se mai gaseste pe nicaieri,ce sa fac?+la schema asta ce traf folosesc?datele despre el?sau daca poate sa-mi calculeze si mie cineva si sa-mi zica cum sa bobinez un traf de iesire cu tole e16 de 13cm patrati.multumesc. Parerea mea personala e ca acel VB nu are ce cauta untr-un amplificator cu lampi. Eu as scoate o priza in secundarul trafului de alimentare de unde as lua tensiunea necesara, sau un cazul cel mai rau as face un mic stabilizator cu un tranzistor si zener.Solutia cu stabilizator tub, de asemenea o agreez mai mult decit varianta cu VB-ul ala nenorocit si greu de gasit. Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Incearca cu un traf de iesire pe E+I de 15cm2, fara intrefier de 4K anod la anod si 8 ohmi secundar.Primar 4 sectiuni de 627 sp 0.3 in serie si secundar 3 sectiuni de 37 sp 1.2 tot in serie.Pe E16 incape acest bobinaj numai daca lucrezi foarte ingrijit. Daca nu esti sigur de reusita pune sirma de 0.25 in primar si de 1 un secundar. Link spre comentariu
felixx Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 5K pentru pp la un THD minim. Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Pentru 5K, poti face secundarul din 3 sectiuni de 33sp. in serie. 33 spire de 1.2 incap OK intr-un strat pe E16. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum