ioannis Postat Februarie 2, 2009 Partajează Postat Februarie 2, 2009 in fine am vopsit sasiul negru!inca o poza ultima pentru azi, ca nu mai pot de oboseala!!!!! azi am stat toate ziua acasa, facind ampliful!miine sau poimiine ma apuc iarasi cu amplif!!! Link spre comentariu
zal Postat Februarie 2, 2009 Partajează Postat Februarie 2, 2009 Cu aceton? se pot ?terge ?tampilele ru?ilor de pe l?mpi, ca s? arate mai frumos. Arat? bine vopsit? carcasa, poate vopse?ti ?i capacele la trafo. Link spre comentariu
ioannis Postat Februarie 2, 2009 Partajează Postat Februarie 2, 2009 daca vopsesc capacele de la trafo, imi se pare ca o sa arata prea negru totul!!inca doua poze cu toate piesele montate, si ramine numa legaturile electrice, si doua bucati de lemn lateral, lucru care o sa ma ocup vineri si simbata, si daca totul merge bine, duminica, o sa ascult muzica de la ampliful asta!!!! Link spre comentariu
ioannis Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 in timpul constructiei!!!! Link spre comentariu
ioannis Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 pina aici am ajuns azi!!! Link spre comentariu
ioannis Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 mai inainte am terminat ampliful!!!!!!! mai perfect nu se poate sa se mai aude, si are si un bass perfect!!!!!!am facut o singura schimbare la schema: am schimbat rezistenta de 220?, care vine la piciorul 6 al triodei 6SN7, si am pus-o de 470?, si am reglat curentul la anodul GU50 la 75mA. :)niste foto!!!am uitat sa zic, ca am pus si o intirziere la cuplarea alimentari, la anodul tuburillor timp de 15 sec!si inca ceva: vreau sa multumesc pe toti aici la forum, care mi-au ajutat la realizarea acestui amplicator!!!!!!! Link spre comentariu
zal Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Arat? bine cu marginile de lemn, acuma nu mi se mai pare ciudat s? aib? capacele albe la trafo de ie?ire, se potrivesc ?i cu p?l?riile de la GU50. Cum se aude? P.S. î?i d?dusem un mesaj ptr ni?te date de la trafo cu 811A... Link spre comentariu
fcon Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Ai terminat inca un amplificator! Bravo, domnule! Cred ca esti cel mai prolific diy-er! Dintre toate cele pe care le-ai facut pana acum, care ti se pare cel mai bun ca sunet si putere? Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Felicitari pentru un noul proiect ! Chiar arata foarte bine .Te rugam sa faci o comparatie si sa ne spui si noua diferentele de sunet pentru diferite scheme, dar testate pe aceleasi boxe si cu aceeasi sursa de semnal (cand ai timp si daca vrei ....).Stii cum se spune : tine-o tot asa ! Link spre comentariu
ioannis Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 multumesc foarte mult!!!!eu cred ca din toate care am facut pina acuma, cel mai bine se aude amplif cu GU50, si dupa vine alea cu 811A.cred ca cauza ca se aude cel mai bine ampliful cu gu50, sint trafuri de iesire!!!!! pina acuma comandam trafuri la un bobinator, si dateam datele numa cite K? este primarul si citi ? secundarul, (atita vroia sa stie bobinatorul!). acuma am bobinat eu traf de iesire(si o sa bobinez singur, de acuma incolo), si a iesit exact cum erau indicatiile la topicul asta, si de asta cred ca se aude superb!!! Link spre comentariu
ioannis Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 si ultime poze pentru acest amplificator, cu totul terminat, si lemn lustruit!!!!! Link spre comentariu
fcon Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 De ce ai patru intrari in amplificator? Dupa numarul de lampi, se pare ca nu ai mai adaugat niciun etaj; eventual un selector pasiv de surse RC... Nu iti oscileaza vreo lampa cand modifici volumul? Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 De ce ai patru intrari in amplificator? Dupa numarul de lampi, se pare ca nu ai mai adaugat niciun etaj; eventual un selector pasiv de surse RC... Nu iti oscileaza vreo lampa cand modifici volumul?A pus la intrare un comutator/selector stereo cu 4 intrari , am vazut in pozele din timpul lucrului cum conecteaza la respectivul mai multe cabluri ecranate .Am pus si eu volumul conectat direct in grila fara condensator (cum e si in multe aparate mai vechi de radio) si nu am observat ca lampa sa iasa din regimul normal de functionare sau oscilatii . In mod normal nu ar trebui sa aiba probleme zic eu . Link spre comentariu
fcon Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Asa este; am vazut abia acum selectorul si cablurile ecranate, dupa ce mi-ai atras atentia.De obicei, in toate schemele de atac al finalelor pe care le-am vazut, SRPP-ul are rezistentele din catod/anod de valori egale (de la 1,8 K la 5,6 k, in functie de alimentare -> 250-400V); cu 220 ohmi si, apoi 470 ohmi in catod, etajul are tendinta de oscilatie, cam la jumatatea cursei potentiometrului de volum. Este doar o observatie personala, din timpul unor teste, dar se poate sa fi facut eu vreo bucla cu conexiunile lungi, imprastiate pe masa. Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 De obicei, in acest tip de scheme, SRPP-ul are rezistentele din grile/anod de valori egale (de la 2,2 K la 5,46 k, in functie de alimentare -> 300-400V); cu 220 ohmi si, apoi 470 ohmi in catod, etajul are tendinta de oscilatie. Este doar o observatie personala, din timpul unor teste, dar se poate sa fi facut eu vreo bucla cu conexiunile lungi, imprastiate pe masa.Ai dreptate : SRPP intra mult mai usor in oscilatie decat un etaj doar cu un tub normal ! Probabil ioannis a facut niste teste inainte de a finaliza constructia ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum