ioannis Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 (poti sa dai 50 Hz sinus si dintr-un transformator bagat in priza, urmat de un potentiometru)cum adica??? eu nu am inteles.... :( Link spre comentariu
Dr.L Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 sursa de semnal de 50Hz sa fie un transformator(adica secundarul) si cu potentiometrul regleaza volumul Link spre comentariu
zal Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 Era o metoda veche, sa folosesti un traf recuperat de 220/6-9Vca si un potentiometru de citiva kOhmi montat in secundar, cu care reglai nivelul semnalului de 50Hz. Desigur ca nu era stabil ca nivel, mai varia cu reteaua, dar e o metoda simpla, fara distorsiuni, cum ai avea de exemplu la iesirea din placa de sunet a calculatorului.NE INGHESUIM AICI. :smt003 Link spre comentariu
Dj_Dog Postat August 20, 2008 Autor Partajează Postat August 20, 2008 am tras niste masuratori in urmatoarele conditiianodica 358V, Ug2= 240VR din catod 150/16W ( caderea de tens pe ea era 8,6V si in 30 min s-a incins ca dracu)Sarcina la iesire 2 x 4,7 ohmi - 4 W bucata puse in serie35hz - 4.4V63hz - 4.9V400hz - 4V1khz - 3.9V4khz - 5.2V8khz - 7.5V15K - 14V18khz - 12V Link spre comentariu
blue Postat August 20, 2008 Partajează Postat August 20, 2008 Dj Dog ceva nu este in regula, generatorul livreaza semnal cu amplitudine constanta ? Rezistenta de sarcina ar fi bine sa fie neinductiva ,eu am confectionat una din 50 buc. de rezistente chimice de 390 ohm/2w in paralel ! Link spre comentariu
Dj_Dog Postat August 20, 2008 Autor Partajează Postat August 20, 2008 nu bag mana in foc ca amplitudinea generatorului este constanta ( este un generator ordinar software) Link spre comentariu
blue Postat August 20, 2008 Partajează Postat August 20, 2008 De ce nu construiesti un generator WIEN, este asa de simplu ,asociat cu un frecventmetru este extrem de util, daca doresti te ajut ... Link spre comentariu
Dj_Dog Postat August 20, 2008 Autor Partajează Postat August 20, 2008 am sa fac si asa ceva in viitoreu doar am incercat sa vad, asa in mare, cam ce putere am disponibila la iesireo intrebare: mi-a spus cineva ca daca scad condensatorul din catodul finalei se imbunatateste redarea frecventelor joase, cat este de reala aceasta afirmatie???multumesc de ajutor!!! Link spre comentariu
blue Postat August 20, 2008 Partajează Postat August 20, 2008 Nu ,dimpotriva reactanta cond. trebuie sa fie mica l-a frecventa minima redata, practic pt. 20 hz un cond. de 1000 micro are aprox 6-8 ohm ! Link spre comentariu
zal Postat August 20, 2008 Partajează Postat August 20, 2008 Poate nu stai bine cu reactia... :smt017 Link spre comentariu
cornelflex Postat August 20, 2008 Partajează Postat August 20, 2008 o intrebare: mi-a spus cineva ca daca scad condensatorul din catodul finalei se imbunatateste redarea frecventelor joase, cat este de reala aceasta afirmatie??? Dl. blue are dreptate !!Valoarea condensatorului in catodul tubului final: Ccat. = 10 / 6.28 x fj x Rcat. In cazul tau: Rcat = 150 ohm, consideram ca Fj (frecvanta minima de lucru) = 20 Hz Ccat. = 10 / 6.28 x 20 x 150 = 10 / 18840 = 530,785 uF Dupa cum inteleg folosest ca final GU50. Ca sa nu ai probleme cu incalzirea rezistentei de catod, cu divizorul de tensiune g2 etc. fiecare sa fie alimentat de la o sursa separata. Adica trafoul de retea sa aiba infasurare separata pentru fiecare tensiune (-Ug1 reglabil). Asa nu ai probleme. Link spre comentariu
blue Postat August 20, 2008 Partajează Postat August 20, 2008 Nu sint adeptul negativarii automate din mai multe motive, o negativare reglabila cu sursa separata este mai flexibila,economiseste energie anodica ,este micsorata disipatia termica ,s- e poate compensa uzura tuburilor in timp si un control mai sigur l-a punerea in functiune a amplificatorului ! Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 20, 2008 Partajează Postat August 20, 2008 Cu negativare automata , cum spune si numele , se stabilizeaza automat punctul de functionare al tubului in timp ce imbatraneste . Se comporta ca o reactie negativa si din punctul asta de vedere e clar mai buna decat negativarea fixa . E mai sigura in functionare , nu de putine ori un contact imperfect la potentiometrul de reglaj sau alte defecte au dus la distrugerea tuburilor . Exista chiar anumite tuburi care nu se recomanda sa se foloseasca cu negativare fixa .Fiecare tip de negativare are avantaje si dezavantaje . Link spre comentariu
blue Postat August 20, 2008 Partajează Postat August 20, 2008 De acord, sint situatii cind un tip de negativare este mai avantajos decit celalalt ! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 20, 2008 Partajează Postat August 20, 2008 Era o metoda veche, sa folosesti un traf recuperat de 220/6-9Vca si un potentiometru de citiva kOhmi montat in secundar, cu care reglai nivelul semnalului de 50Hz. Desigur ca nu era stabil ca nivel, mai varia cu reteaua, dar e o metoda simpla, fara distorsiuni, cum ai avea de exemplu la iesirea din placa de sunet a calculatorului.La nevoie poti folosi si reteaua de 220 dar are distorsiuni muuult mai mari decat orice placa de sunet. La fel si cu variatiile de amplitudine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum