zal Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 Bravo! Ma si miram ce se intimpla acolo, ceva nu era in regula. Probabil ca nu avea bobinajele intretesute trafo cel prost.Cam ce putere scoate la +500V? Link spre comentariu
ioannis Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 dupa parerea mea, scoate aproape 10watti, poate si mai putin..... fara sa baga distorsiunile!!!!!!! Link spre comentariu
Dj_Dog Postat August 18, 2008 Autor Partajează Postat August 18, 2008 dupa parerea mea, scoate aproape 10watti, poate si mai putin..... fara sa baga distorsiunile!!!!!!!eu cred ca scoate mai mult de zece watti la tensiunea aia dar posibil sa ma inselal meu cu 350V pe anod se aude destul de tare dar posibil; sa fie si sensibilitatea ridicata a boxelor Link spre comentariu
ioannis Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 si sensibilitatea boxelor, au un rol foarte important, la cit de tare si cit de bine se aude ampliful!!! :)eu procedez altfel: fara potentiometru la intrare la amplif, injectez un semnal de 2V de la un cd-player, si incerc sa obtin la iesirea, un sunet cit se poate mai putin distorsionat sau aproape deloc distorsionat. ca sa obtin cit mai bune performante, mereu pierd niste watti la iesire... :( Link spre comentariu
Dj_Dog Postat August 18, 2008 Autor Partajează Postat August 18, 2008 maine o sa fac niste masuratori sa vdm cam cat am la iesire Link spre comentariu
ioannis Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 sint foarte curios sa vad ce putere de iesire scoate exact, ca eu nu am aparate ca sa fac masuratori... :( Link spre comentariu
Dj_Dog Postat August 18, 2008 Autor Partajează Postat August 18, 2008 nici eu nu am aparatura specialama gandeam sa pun o sarcina rezistiva de 8 ohmi sau aproximativ 8 ohmidau semnal de 1khz direct din pc cu vol la 75% si masor tensiuneaapoi se calculeaza U x U / 8 ohmi ( rezistenta de sarcina) Link spre comentariu
ratza Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 De ce nu m?sori direct pe difuzor/incint?? Link spre comentariu
Dj_Dog Postat August 18, 2008 Autor Partajează Postat August 18, 2008 am sa incerc si asa sa vdm daca e vreo diferenta, dar am auzit ca masurarea se face pe o sarcina non-inductivasa ma corecteze cineva daca gresesc Link spre comentariu
ratza Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 În mod normal a?a se m?soar?, pe o sarcin? neinductiv?. Pe mine cum m? intereseaz? puterea debitat? direct pe incinte, care numai liniare ?i neinductive nu sînt... am întrebat ?i eu :yawinkle: Link spre comentariu
Dr.L Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 plus ca 10w la 1kHz nu-i tocmai o placere :rolleyes: Link spre comentariu
Dj_Dog Postat August 18, 2008 Autor Partajează Postat August 18, 2008 plus ca 10w la 1kHz nu-i tocmai o placere :rolleyes:tocmaisi mai ales la un spl de peste 96 db la 1W Link spre comentariu
mișa Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 Genereaza cu calculatorul 50 Hz sinus si baga-l la intrarea amplificatorului. Mareste semnalul pina la limita la care incepi sa auzi distorsiuni. Da-l foarte putin mai incet. Masoara tensiunea pe boxe cu orice aparat de masura pus pe AC. Calculeaza puterea cu formula P=U^2/R (puterea egal tensiunea masurata la patrat supra impedanta difuzorului). Am ales 50 Hz pentru ca orice aparat de masura e suficient de precis la frecventa asta. (atentie! nu toate aparatele de masura masoara bine tensiunile alternative care nu au 50 Hz)Rezultatul obtinut nu difera cu mai mult de 10% de puterea la care intra in limitare amplificatorul.(de fapt depinde de difuzor)Fara instrumente asta e cea mai buna masuratoare de putere pe care o poti face. Succes!(poti sa dai 50 Hz sinus si dintr-un transformator bagat in priza, urmat de un potentiometru) Link spre comentariu
Dj_Dog Postat August 18, 2008 Autor Partajează Postat August 18, 2008 am sa incerc, multumesc de sfat Link spre comentariu
mișa Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 O metoda MULT mai buna ar fi daca in loc de difuzor (boxe) pui o rezistenta de sarcina si te legi pe ea cu niste casti in serie cu o rezistenta de ordinul 1k si acolo la casti asculti pragul la care incepe sa distorsioneze. Rezultatul va fi mult mai precis din cauza ca nu vei mai fi deranjat de rezonata difuzorului de joase (care cam pe acolo e) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum