Vizitator Postat Februarie 9, 2018 Partajează Postat Februarie 9, 2018 Amice, de obicei eu nu intru sa postez in sectiunea asta tocmai ca sa nu stric apele nimanui. Azi dimineata citeam printre randuri in topicul asta si am vazut ca dupa 7 pagini , initiatorul nu a primit nimic concret. Asa ca scuze de postare, nu mai intervin pe aici. Las audiofilii de simulari sa se exprime liber. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 9, 2018 Partajează Postat Februarie 9, 2018 Da , si eu las in pace toti nostalgicii tehnicii antichitatii , cu gandul la lucrurile bine facute ale epocii analogice ... dar depasite . Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 9, 2018 Partajează Postat Februarie 9, 2018 Si cand autorul unui topic nu scrie nimic mai multe pagini, uneori apar in acel topic postari valoroase ale unor useri mai avansati - chiar si in cazul unei polemici. Asta si este una din ideile unui forum. Nu este musai ca intr-un subiect sa gasesti raspunsuri strict legate de titlu, exista o oarecare marja de "elasticitate" a domeniului, mai ales cand autorul cere idei. Legat de schema propusa de tine, sa stii ca niciodata o plaja de alimentare de 400% nu permite performante optime, chiar daca [uneori] aparatul functioneaza si asa - departe de asta. Faptul ca o schema este veche nu inseamna ca este musai si neperformanta, dar intradevar sunt putine care sa se pastreze in top dupa 40-50 de ani (probabil cele in clasa A). Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 9, 2018 Partajează Postat Februarie 9, 2018 Mie mi se pare potrivita schema pusa de Fluffy, vorbim totusi despre 3055 iar acea schema contine strictul necesar. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 9, 2018 Partajează Postat Februarie 9, 2018 Pai da , schema propusa de @fluffy e OK , dar valorile protectiei SOA trebuie redimensionate in functie de dimensiunea radiatoarelor , tipul finalilor , sarcina , tensiunea de alimentare , rezistentele din emitoarele finalilor etc . Acum sper ca e clar la ce m-am referit . Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 9, 2018 Partajează Postat Februarie 9, 2018 (editat) Hai sa fiu mai explicit; schema este , asa cum a vazut @cipcirip, Vermona Regent 1060. Dimensiunile radiatoarelor, rezistentele din emitere si tensiunea de alimentare sunt date in cartea tehnica si in montajul efectiv (este un aparat industrial). In urma cu 20 de ani pe cand construiam si modificam amplificatoare, foloseam aceasta schema in locul etajelor finale cu STK (STK-uri care costau 2 milioane de lei vechi atunci). De aceea am spus ca alimentam cu tensiunile existente in amplificatoarele pe care le modificam, folosind eventual tranzistori care sa reziste. (schema a functionat si cu BU508 in final). Cu exceptia cazurilor de scurtcircuit pe boxe cand se ard finalii instantaneu, mai exista si astazi amplificatoare, la amici de-ai mei ,care functioneaza fara probleme. Faptul ca o schema este veche nu inseamna ca este musai si neperformanta, dar intradevar sunt putine care sa se pastreze in top dupa 40-50 de ani (probabil cele in clasa A). Asa cum nu poti descrie sunetul unui amplificator ca fiind "mai performant" decat al altuia (nu ca nu ar fi), tot asa este greu sa descrii o schema ca fiind "mai performanta" decat alta. Editat Februarie 9, 2018 de fluffy37 Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 9, 2018 Partajează Postat Februarie 9, 2018 Pai e fix pe dos : Schema permite performante onorabile , cu conditia sa fie dimensionata corespunzator . Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 10, 2018 Partajează Postat Februarie 10, 2018 (editat) Puteți oferi detalii suplimentare ? Am vândut proiectul, inclusiv dreptul de a breveta ideea, asa ca nu pot da detalii (clauza în contract). Comentariul (destul de ambiguu) de pe forumul vecin a fost reclama (momeala) cu care am atras atentia potentialilor cumparatori (Edit: si în caz de ceva, e pe post de "prior art"). Forumul respectiv e plin de "pescari". Editat Februarie 10, 2018 de franzm Link spre comentariu
George Postat Februarie 11, 2018 Partajează Postat Februarie 11, 2018 Sau AKSA. Care varianta? Asta? Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 11, 2018 Partajează Postat Februarie 11, 2018 Aia e o schema incompletă . Uite varianta originala , a celor de la RCA : Link spre comentariu
Vizitator bvm Postat Februarie 11, 2018 Partajează Postat Februarie 11, 2018 (editat) Buna ziua , doresc sa supun atentiei dvs urmatoarea schema (multumesc utulizatorilor pentru a ma ajuta sa reinvii AM 1100) Editat Februarie 11, 2018 de bvm Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Februarie 11, 2018 Partajează Postat Februarie 11, 2018 (editat) Dacă discutăm despre amplificatorul audio, uite și originalul dacă te interesează: Editat Februarie 11, 2018 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 11, 2018 Partajează Postat Februarie 11, 2018 In 1987 ,l-am construit prima data....in varianta cu finali dublati cvasicomplementari...cu 2n3055 ,codul simplu fara sufix....la prefinali BD 139/40 cu sufixul 16....la BC-uri ,litera A la sufix...asta a fost toata imperecherea ,pe vremea aia nu aveam decat un multimetru TL-4M si atat...,mi s-a parut ca suna extraordinar in comparatie cu alte amplifuri facute de mine!...nu pot sa spun decat ca sunetul redat capatase o transparenta deosebita in zona medii/inalte...si,de atunci,a mai fost construita de 9 sau 10 ori de mine pentru diversi clienti...niciodata nu am avut probleme,toate modulele au functionat perfect!...ultimul modul a fost construit acum 18 ani pentru un lautar,pe atunci tanar...lautarul a imbatranit dar ampliful inca mai canta....intre timp si pretentiile mele au mai crescut putin iar educatia muzicala s-a mai rafinat....aprecierea mea in acest moment- un amplif de clasa medie ,bun si solid! Spor! Link spre comentariu
ex.escu Postat Februarie 11, 2018 Partajează Postat Februarie 11, 2018 Originalul este cel din Fairchild AN 336 Hans Palouda;a aparut la noi si prin anuarul Radiotechnika -1980,Fairchild_AN336_Hans_Palouda.pdfcum e mentionat in bibligrafie. Link spre comentariu
Vizitator bvm Postat Februarie 11, 2018 Partajează Postat Februarie 11, 2018 Nasol , am cerzut ca un romin a gindit aceasta schema , as dori sa pun in acest amplificator ceva rominesc 100% , hi fi . Speranta moare ultima , trebuie sa fie ceva care sa fie mindrie romineasca . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum