q_acdc Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 (editat) Am in dotare 2 modele Ulise Y 010 si sunt multumit.(pe langa alte amplifuri japan) Personal nu simt nevoie de telecomenzi. Prefer sa traiesc in trecut si sa las prezentul celor tineri. Editat Ianuarie 14, 2018 de q_acdc 1 Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 Am avut unele din amplifurile rusesti (sovietice) din linkurile de mai sus. Ca sa ma exprim extrem de politicos, sunetul este la ani lumina de un Revox A740. Revenind on-topic, va rog sa retineti conditiile initiale scrise de autor - finali TO3, minim 80W/8ohm si perfect stabil in 4 ohmi (deci 120-140W/4ohm). Dv. ati preferat sa nu precizati un buget... Daca ofereati o limita oarecare (fie si depasibila) ne incadram in ea. Pe de alta parte, trebuie tinut cont ca pe piata noastra preturile [cerute] sunt adesea mult mai mari decat pe cea vest europeeana. Acolo un B750 se mai poate gasi si la 450 euro. Trebuie insa "stat la panda" si inteles germana si franceza, caci multe oferte sunt pe acolo. Yamaha AX-496 nu este cu finali TO3 (are 2SA1492 / 2SC3856). Daca va indreptati spre Yamaha, incercati mai bine un AX-596, suna ferm mai bine (sau AX-900, AX-1070/1090). Link spre comentariu
Tunereader Postat Ianuarie 14, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 AX-596 va ramane. Are 8 finali, 100W/8Ohmi, merge si in 4Ohmi - consider ca indeplineste conditiile. Va multumesc, merg pe mana dvs. d-le Shambala. Link spre comentariu
q_acdc Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 Personal nu as da atatia bani pe un Revox ci as alege mai bine un Yamaha A -s501 .(are tot ce trebuie ) Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 15, 2018 Partajează Postat Ianuarie 15, 2018 (editat) Eu daca ar fi sa fac alegerea as lasa la o parte tipul de capsula a tranzistoarelor. TO-3 sau TO247 sunt la fel de usor de inlocuit, ultimul chiar si mai usor. Dupa parerea mea amplificatorul nu trebuie sa se strice. Daca il aleg pentru un criteriu, ar fi sa sune bine. Daca scopul este reparabilitatea, atunci iau unul SH si cand se strica il arunc si iau altul. Chiar daca tranzistorii sunt TO3 sau altfel, ideal ar fi sa fie si imperecheati si deci daca se arde unul se vor inlocui toti. Nu pot sa recomand un model sau altul. Eu in general urmaresc pe ebay diverse anunturi, vad numele aparatului, caut pe internet imagini, vad interiorul cum e facut - si decid daca sa licitez sau nu. Asta recomand si dvs., urmariti anunturile, cautati pe net imagini si schema, apoi va asigurati de la vanzator ca are componentele originale sau macar ca se pot inlocui acele componente cu altele originale sau mai bune. Marca nu prea are relevanta. Bineinteles daca vorbim de Cambridge Audio sau Powasonic nu e acelasi dar marcile importante difera prin categoria de pret. Editat Ianuarie 15, 2018 de one Link spre comentariu
Tunereader Postat Ianuarie 15, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2018 (editat) Ati punctat foarte bine d-le One, exact aceste criterii le folosesc in alegerea unui amplificator.Urmand sfatul d-lui Shambala, am vazut schema, implementarea acesteia in cutie si chiar daca amgasit compromisuri legate de radiatoare si curentul suportat de finali, le consider remediabile.Caldura in schimb, e un mare fix al meu, capsulele TO3 le doream tocmai din acest punct de vedere.De-a lungul timpului am observat ca transfera cel mai bine caldura catre radiator, la cele dinplastic am gasit diferente mari intre temperatura lor si cea a radiatorului fiind nevoit sa folosesc artificiul din poza : Editat Ianuarie 15, 2018 de Tunereader Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 15, 2018 Partajează Postat Ianuarie 15, 2018 Daca aveti cunostintele tehnice care va permit sa analizati schemele electrice ale amplificatoarelor si calculul racirii si puteti sa le remediati inconvenientele de ce mai cautati sa cumparati unul in loc sa construiti ceva fara compromisurile inerente unor aparate industriale [relativ] ieftine ? Diferentele intre dificultatile inlocuirii tz. fct de capsula mi se pare o abordare cel putin ciudata, iar diferentele de Rth capsula-radiator la TO3 fata de TO264 (de ex.) sunt extrem de usor compensabile prin alegerea unui radiator cu Rth/w mai mica Pe de alta parte diferentele intre Ft-urile tranzistorilor sunt evident chestiuni fixe, nemodificabile. La fel si precum si diferentele intre schemele folosite. Cu totul altele ar trebui sa fie criteriile in alegerea unui amplificator ... Link spre comentariu
Tunereader Postat Ianuarie 15, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2018 Nu am spus ca am astfel de cunostinte. Am spus ca am vazut schema nu ca am analizat-o - voiam o schemaclasica fara CI in amplificatoarele finale, fara smd-uri ( nu mai am ochii de acum 40 de ani candfaceam bobine de FI ). De altfel, fara sa vad schema, cum stiam ca piesele din pozele vanzatoruluisunt originale ? Am urmat sfatul dvs. si din poze, radiatoarele par mici - maine ajunge amplificatorulsi ma voi convinge. In legatura cu finalii, ( fara a intra in polemici ) consider prinderea mecanicaa „plasticurilor” pe radiator, cu un singur surub de 3mm insuficienta ( este parerea mea si nu vreau sao discut ). De construit, nu mai am ochi si nici rabdare ( sa nu mai vorbesc de rentabilitate ) - sigur nu as fi multumit, am marele defect de a fi mai exigent cu mine si mai tolerant cu altii. Consideratins scopul acestui topic, in urma sfatului dvs. Yamaha AX-596 e pe drum. Va multumesc. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 15, 2018 Partajează Postat Ianuarie 15, 2018 Cu placere. Ca idee, e bine sa stiti ca prinderea tz pe radiator cu un singur surub este incomparabil mai putin importanta decat amplasarea radiatoarelor la exterior... In plus se poate rezolva imediat cu o saiba mare si groasa (nefolosita in general din motive de estetica). Link spre comentariu
Tunereader Postat Ianuarie 17, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2018 (editat) Stiu ca aveti dreptate, la ultimul amplificator chiar am tinut cont de asta.">http:// Editat Ianuarie 17, 2018 de Tunereader Link spre comentariu
clausnc Postat Ianuarie 17, 2018 Partajează Postat Ianuarie 17, 2018 Lucrat bine si foarte usor de depanat. Cam greu spre imposibil de gasit componente atat de bine imperechiate precum cele originale (prefinalii / finalii erau imperechiati de la 10ma ). ps. era cu finali TO3 pusi pe o alta placa detasabila dar nu mai am poze cu ea. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 17, 2018 Partajează Postat Ianuarie 17, 2018 D-leTunereader, ce amplificator este acela ? Clausnc, nu inteleg despre ce aparat vorbesti, nu par sa fie din aparatul de mai sus. Te rog precizeaza. Link spre comentariu
Tunereader Postat Ianuarie 17, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2018 Este facut de mine cu 2 etaje finale luate de aici de pe forum, cu fata, spatele si corectorul de ton de la un Kenwood KA-305. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 17, 2018 Partajează Postat Ianuarie 17, 2018 Îmi plac radiatoarele par a fi din " lemn " . Restul e superb . Sper că știți de glumă ! Link spre comentariu
Tunereader Postat Ianuarie 17, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2018 L-am facut din ce am avut, cu scopul de a nu se incalzi. Si nu se incalzeste el, in schimb eu trebuie sa ma incalzesc bine daca e nevoie sa-l mut, are 25 de kg. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum