Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare fisier hex si programare atmega8

Vizitator catalinelectronic

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

1

• modoran

1

• spark

1

• cimitavita

1

Top autori în acest subiect

Fisierul hex nu se modifica in mod direct, iti trebuie codul sursa, acolo editezi si apoi recompilezi din nou in hex. Presupun ca se poate decompila la nevoie hexul si facut reverse engineering pe el, dar nu se merita.

Link spre comentariu

Dincolo de asta, pentru a mofifica un file hex. este suficient un editor de text.

Un program util ar fi HexEditorNeo, in special daca vrei de exemplu sa modifici date din EEPROM sau altele.

Decompilarea si recompilarea merita daca de exemplu vrei doar sa traduci ceva afisat pe display, sa apara in alta limba.

Link spre comentariu

Fisierul "" hex"" contine adresele binare in hexa-zecimal , de unde stii ce sa modifici ????? dupa cite stiu eu fisierul .hex este ""progenitura"" compilarii (sau recompilariii) codului sursa

Link spre comentariu

un fisier hex contine pe fiecare linie, la sfarsitul ei, o suma de control.

ca sa modifici ceva, trebuie sa recalculezi suma de control de la sfarsitul liniei.

vezi https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_HEX

ai nevoie neaparat de codul sursa sau sa decompilezi fisierul hex. Dar daca fisierul contine cod amestecat cu date (tabele, texte) decompilarea e foarte anevoioasa, si e mai usor sa refaci tot de la zero :)

Pentru a modifica doar litere dintr-un text, o solutie ar fi sa transformi hex-ul in bin. In bin faci modificarea si apoi il transformi inapoi in hex. Dar cand modifici litere/cuvinte, trebuie sa ai grija sa te incadrezi pe acelasi numar de locatii, eventual poti adauga spatii (20h) la sfarsit daca cuvantul nou e mai scurt decat cel existent in bin..

Editat de cimitavita
Link spre comentariu

Salut,cum se modifica un fisier hex si cu se scrie fisierul pe atmega 8 ? Ce programe terbuie sa folosesc ?

Daca vrei sa modifici hex-ul pentru statia de lipit digitala cu Atmega8, de ce nu instalezi BascomAVR si folosind codul sursa trimis, modifici mesaj intampinare si ce mai doresti, apoi generezi fiserul hex.

Link spre comentariu
Vizitator catalinelectronic

Daca vrei sa modifici hex-ul pentru statia de lipit digitala cu Atmega8, de ce nu instalezi BascomAVR si folosind codul sursa trimis, modifici mesaj intampinare si ce mai doresti, apoi generezi fiserul hex.

Salut,am incercat ceea ce mi-ai zis,am generat fisierul hex personalizat de mine.Multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări