Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ZVS si ZCS in convertoarele DC-DC

Vizitator

Postări Recomandate

@sesebe:

Scuze daca se considera OFF-TOPIC dar cum acest topic cred ca a derivat si din cauza la unele "sa zicem nedumeriri" ale mele legate de convertoarele rezonante, as dori sa se prezinte si un caz de convertor ZVS sau ZCS care nu este REZONANT.

In topicul la care fac eu referire s-a sustinut contrar, parerii mele, ca nu toate convertoarele care lucreaza in ZVS sau ZCS sint convertoare rezonante.

Eu imi sustin in continuare punctul de vedere si de aceea cel mai bine este ca cei care nu sint de acond cu el sa prezinte o astfel de sursa ZVS sau ZCS care obtine aces mod de lucru fara a se baza pe o rezonanta, a tancului rezonant in cazul surselor rezonante clasice sau a elementelor parazite de circuit in cazul celor considerate de voi ca nefiind rezonante.

Va rog sa nu considerati ca vreau sa stirnesc o polemica, vreau doar sa mai invat ceva ce poate nu stapinesc prea bine (nu prea am proiectat si realizat surse rezonante -am citeva proiecte dar nu de putere mare).

Mai pe scurt, cum se obtine modul de lucru ZVS sau ZCS fara a avea o rezonanta?

@iop95:

Detalii despre ZVS.

http://www.powerguru...rcuit-revealed/

Pentru ZVS circuitul LC nu trebuie sa fie la rezonanta.

Topologia rezonanta se refera la cele care folosesc acest fenomen si se regaseste in functia de transfer.

ZVS nu tine de o anume topologie.

Da intai o cautare cu G:

https://www.google.ro/search?biw=1164&bih=844&ei=mWtXWquDPeeS6QSu16zoCw&q=zvs+and+zcs+in+hard+switching+converters&oq=zvs+and+zcs+in+hard+switching+converters&gs_l=psy-ab.3..35i39k1.191603.193357.0.196215.2.2.0.0.0.0.149.240.1j1.2.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.1.90....0.dZ9XqvDDq_U

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

La pagina 22 din primul link de la rezultatul cautarii sugerate de Miticamy este o clasificare a convertoarelor SOFT-SWITCHING.

2MGQuBo.png

Dupa cum vedeti toate sint variatii ale convertoarelor rezonante.

Nu poti sa obtii ZVS sau ZCS fara a avea o rezonanta undeva - nu neaparat prin load.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări