Marian Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 Si eu as alege pe a 2-a ( AE neinversor ), e mai simpla, mai putine variabile de controlat, deci posibil mai usor de stabilizat. C* e optional, dar cred ca s-a inteles deja asta, l-am pus in ideea ca ar putea ajuta la compensare. Dupa ce se aleg valori pot ajuta si cu simulari, fie in multisim, fie in lt-spice, fie in amandoua, cum preferati. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 E si mai bine cu mosfet,recent am realizat o sursă stabilizatoare pentru G2 la un GU 81 M,scoate 900V stabilizatoare la 300 mA si folosește doi mosfeti de 900V inseriati. Am testat-o timp de jumătate de oră în sarcina si se comporta excelent. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 On 1/11/2018 at 1:34 PM, blazeu said: [...]As avea nevoie de o sursa care sa-mi permita reglaj de tensiune "mai sus", pana la 200-300 volti cc, dar si sa poata lucra in regim de sursa de curent constant (desigur, si acesta reglabil, sa spunem pana la 50-100 mA). [...] Solutia clasica este ceea ce se numeste stabilizatorul de tensiune in regim flotant, il gasesti descris de exemplu aici: http://www.circuitstoday.com/floating-regulator Link spre comentariu
yo2mhj Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 Acum 5 ore, Traian B a spus: Solutia clasica este ceea ce se numeste stabilizatorul de tensiune in regim flotant, il gasesti descris de exemplu aici: http://www.circuitstoday.com/floating-regulator Este o idee buna si aceasta,dar,nu stiu daca permite o plaja mare de reglaj...sa zicem 100 de volti,poate prin comutare. Imi place schema lui Marian,cea de a doua ,mai ales. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 Ok a 2-a ramane atunci. Am inteles ca vrei sa faci 2 surse, asa-i? Le inseriezi ca sa obtii iesire simetrica ori faci 2 surse separate sau cum? Intreb ca sa stiu cum abordez limitarea... Link spre comentariu
yo2mhj Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 Două surse separate,nu mă interesează să fie simetrice,ma interesează sa le pot inseria la nevoie. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 Atunci ar merge limitare pe masa, e mai simplu... Link spre comentariu
yo2mhj Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 Mai simplu,mai bine. Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 7 hours ago, Traian B said: Solutia clasica este ceea ce se numeste stabilizatorul de tensiune in regim flotant, il gasesti descris de exemplu aici: http://www.circuitstoday.com/floating-regulator 2 hours ago, yo2mhj said: Este o idee buna si aceasta,dar,nu stiu daca permite o plaja mare de reglaj...sa zicem 100 de volti,poate prin comutare. Imi place schema lui Marian,cea de a doua ,mai ales. Adică asta? Măcar o singură dată în viața ta, ai avut curiozitatea să studiezi schema internă a LM723? Unde e marea deosebire în afara faptului că 723 mai prezintă și avantajul unei referințe de tensiune compensată cu temperatura? Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 De exemplu că LM723 nu suportă 200V ..... Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 (editat) Asa e, dar "suportă" la ieșire un tranzistor care suportă 200V. Editat Martie 15, 2018 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 O schemă concretă ar fi binevenită . Atunci am putea măsura avantajele și dezavantajele . Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 Sigur că da, este și foarte greu de conceput una. Nu știu dacă sunt eu chiar Tesla, despre care se spunea ca imagina orice schiță tehnica în cel mai mic detaliu, fără să aibă nevoie de hârtie și creion, dar doar privind în același timp cele două scheme din postarea anterioară... Tu nu? Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 Spre deosebire de tine, eu știu sigur că nu sunt Tesla . Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Martie 15, 2018 Partajează Postat Martie 15, 2018 Felicitări!!! Am să studiez mai amănunțit biografia lui Tesla să văd dacă avea cumva și papagali, ca să putem face totuși o cât de mică asociere si în cazul tău. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum