Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabila de tensiune marita

Postări Recomandate

Si eu as alege pe a 2-a ( AE neinversor ), e mai simpla, mai putine variabile de controlat, deci posibil mai usor de stabilizat.
C* e optional, dar cred ca s-a inteles deja asta, l-am pus in ideea ca ar putea ajuta la compensare.
Dupa ce se aleg valori pot ajuta si cu simulari, fie in multisim, fie in lt-spice, fie in amandoua, cum preferati.

Link spre comentariu
On 1/11/2018 at 1:34 PM, blazeu said:

[...]As avea nevoie de o sursa care sa-mi permita reglaj de tensiune "mai sus", pana la 200-300 volti cc, dar si sa

poata lucra in regim de sursa de curent constant (desigur, si acesta reglabil, sa spunem pana la 50-100 mA).

[...]

Solutia clasica este ceea ce se numeste stabilizatorul de tensiune in regim flotant, il gasesti descris de exemplu aici: http://www.circuitstoday.com/floating-regulator

Link spre comentariu
7 hours ago, Traian B said:

Solutia clasica este ceea ce se numeste stabilizatorul de tensiune in regim flotant, il gasesti descris de exemplu aici: http://www.circuitstoday.com/floating-regulator

2 hours ago, yo2mhj said:

Este o idee buna si aceasta,dar,nu stiu daca permite o plaja mare de reglaj...sa zicem 100 de volti,poate prin comutare.

Imi place schema lui Marian,cea de a doua ,mai ales.

Adică asta?

O5CMbpS.png

Măcar o singură dată în viața ta, ai avut curiozitatea să studiezi schema internă a LM723?

1qJHPBa.png

Unde e marea deosebire în afara faptului că 723 mai prezintă și avantajul unei referințe de tensiune compensată cu temperatura?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări