Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masina de spalat candy grand'o plus

dan_b11

Postări Recomandate

Am masina de spalat din poza:

candy.jpg

Problema e ca la selectarea programelor de cele mai multe ori imi apare un decalaj de un program(cateodata daca apas putin butonul in timp ce il rotesc nu imi mai apare decalajul, dar nici metoda asta nu prea mai merge in ultimul timp). Adica daca pun pe programul scurt de 44 de minute pe afisaj imi apare cel de 32 de minute si asa mai departe.

Intrebarea mea pentru cei care au mai desfacut asa ceva este daca se poate curata ceva inauntru sau daca se poate remedia problema cu exceptia variantei de schimbare programator(sau placa electronica cu totul). Nu stiu cum e placa separata de selector sau.....

Intreb in ideea sa stiu ce ma asteapta cand ma lasa nervii si o desfac :)

Din ce am gasit pe net este doar schimbarea cu totul a placii (ca e cu tot cu selector sau programator, nu mi-am putut da seama).

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan_b11

4

• valivoi

3

• blacired

1

Sa nu fie cumva butonul de plastic cu ,caneluri, iar fixarea pe ax cu bucsa elastica de bronz,cu strangerea bucsii pe ax cu piulita cu umar conic,iar prin fortare sa se fi devansat axul inainte fata de bucsa de bronz-buton la o fortare in sens antiorar a butonului.Acest tip de butoane pe care le-am amintit eu sunt folosite la butoane cu reglare fina a pozitiei butonului fata de ax si ca protectie in caz de se insista la capat de tura sa se continue miscarea sa alunece bucsa pe ax si sa nu se distruga potentiometrul.

Link spre comentariu

Ce e drept e ca butonul are un pic de joc stanga dreapta(insa nu mai stiu daca era asa de noua) si de asta intreb cum o fi sistemul inauntru sa stiu daca am vreo sansa sa remediez problema. Ma gandeam si eu ca poate s-a uzat ceva pe acolo si si-a facut un pic de joc.

Link spre comentariu

Se uzeaza comutatorul din cauza ca butonul supradimensionat (design exagerat, ca de obicei) nu are un suport ferm in panou si danseaza,,, parca am facut odata un transplant de comutator de genu' de pe o alta placa asemanatoare...

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Va salut,

La masina de fata a aparut problema cu adevarat importanta. Zgomote puternice pe centrifugat, vibratii la fel. Pana la urma am oprit-o.

La reluarea programului pe centrifugat dupa vreo cateva minute a aparut si un miros de ars drept urmare am oprit-o pentru investigatii mai amanuntite.

Dupa demontare capac spate si capac superior, am gasit urmatoarele:

- tabur cuva blocat complet(cand am oprit-o si am scos hainele puteam invarti tamburul cu mana).

-curea rupta(si uzat ff tare intr-un loc, din cauza ca probabil s-a blocat cuva si motorul inca se invartea).

-cuva dezlipita in partea superioara(nu stiu daca era deja s-au s-a dezlipit in urma incidentului de azi).

Acum intrebarile mele sunt:

- pe unde se gasesc curele de cumparat? Pe curea curea scrie SNAP-ON 8eph1215.

-Banuiesc, ca de vina cu blocatul o fi rulmentul de la cuva. Sunt ceva speciali sau pe unde se gasesc rulmenti pentru masini de spalat?

-In pozele atasate se vede unde este cuva dezlipita. Cu ce se poate lipi? daca se poate lipi.

DSCN3349.jpg

DSCN3356.jpg

DSCN3359.jpg
Multumesc anticipat pentru orice informatie.

A si am uitat sa va cer parerea despre motor, adica nu stiu daca mirosul de ars s-a simtit de la motor sau curea. Ce parere aveti de culoarea bobinajului? O fi ok sau e afectat? Intreb din cauza ca par a fi portiuni fara lac(sunt albe la culoare). 

De testat am testat motorul punand masina pe centrifugat(asa fara curea, motorul in gol) si  mers ok la prima vedere.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Multumesc pentru link-uri. Intre-timp a fost inlocuita .. cu totul. Cuva sparta, curea rupta, rumenti blocati.

Daca doreste cineva placa electronica, motorul(14000 rpm), sa dea un semn. Modelul este candy go107. O sa apara, cand am timp sa fac poze, si pe la bazar.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări