Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampa UV Led pentru unghii

dem3ntor

Postări Recomandate

salut!

A construit cineva o lampa UV pentru uscarea ojei semitransparente?

Vreau sa construiesc o astfel de lampa, un led costa aproximativ 2ron.

Se merita, sau mai bine o cumpar, am vazut ca este ~60ron.

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dem3ntor

3

• Dxxx

3

• Spitfire

1

• puriu

1

Zile populare

Ledurile UV sunt de doua feluri: in UV apropiat si ieftine, in UV indepartat si scumpe. Cele din prima categorie au efecte optice, fluorescenta. Doar cele din a doua categorie au si efecte chimice, probabil ca acestea se folosesc si la polimerizarea lacului de unghii.

Link spre comentariu

Nu gasesti LED-uri eficiente si durabile la 2 lei, alea de doi lei sunt din cele in capsula de acrilat de 5 mm, majoritatea sunt pe la 400nm, si au viata scurta.

Pentru varianta LED ai nevoie de 365nm si lED-uri bune+sursa de curent constant. Iesi mai ieftin cu un tub de 8W blacklight, ala e oricum la 365nm si costa maxim 10 lei+un drossel si starter, o cutie, cu 60 lei iti iese mult peste ala de cumparat.

Varianta LED ar fi:

https://www.tme.eu/ro/details/ltpl-c034uvh365/diode-led-uv/liteon/

Dar cu radiator, sursa iese la peste 200 de lei toata treaba.

Link spre comentariu

Pai este simplu - cand ai o idee mai inainte te documentezi - in acest caz cu privire la polimerizarea ojei, ce lungime de unda trebuie, ce putere, etc.

Daca abordai constructiv nu asteptai sa-ti spuna cineva, ci deja trebuia sa fi investigat, nu e chiar asa greu.

Si in al doilea rand folosirea de componente de buna calitate este esentiala daca vrei sa ai functia...

Deci cum spuneam, componente cu DS.

Este la mintea cocosului ca prea ieftin nici nu se poate.

Uita furnizori incerti (ca ce aminteai tu) - sigur nu iti dadeau nici un DS aia.

Ia de la o firma serioasa. Evident ca pretul nu va fi asa mic.

Link spre comentariu

Dupa cum spunea si Spitfire cea mai simpla varianta e cu tuburi blacklight//am vazut o sumedenie aruncate la punctele de reciclari ...se aeamana cu tuburile de la cele care verifica valuta la casele de schimb

Link spre comentariu

Ma documentez, de aceea am intrebat aici :secret .

M-am uitat pe poze cu lampile de pe piata si am considerat ca ar fi simplu sa cumpar cele leduri..

Nu m-am gandit ca problemele sunt mai profunde.

Si cele cu neon sunt tot pe la 60roni.

Atunci, cumpar una cu lampi si inchei aventura in necunoscut!

Link spre comentariu

Ideea de a face prin forte proprii este foarte buna.

Dificultati desigur ca sunt in orice, daca vrei sa faci temeinic.

Dar un produs facut de tine cu ledurile puse de Spitfire (LiteOn) si cu racire corespunzatoare are toate sansele sa functioneze foarte bine si sa faca de rusine orice aparat gata-facut, chinezism.

Insa folosesti componente bune, alimentare+racire corespunzatoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări