Mark S Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 Ne invartim in cerc fara o finalitate. NU e recomandat, intradevar. Dar nu mai suntem pe vremea cand dadeam 3 salarii pe o combina muzicala, sau juma' de salariu pe un traf. Avem destule vechituri in talciocuri, pe care putem face teste, la 1 leu/kg. Am putea duce discutiile pe ceva mai constructiv... Link spre comentariu
TESSLA Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 Da eu tot nu am inteles ceva. Daca electronii care au furnizat energie trafului s-au miscat intr-o singura directie, se chema ca am alimentat traful in alternativ? Link spre comentariu
Mark S Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 Pe contrasens )) Toti suntem oameni, punem suflet uneori...si ne sta bine. Respect TESSLA, Marian si cine a mai experimentat Link spre comentariu
TESSLA Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 Radu asa a zis, ca orice tensiune variabila periodica are si componenta alternativa. Dar eu nu sunt pe deplin lamurit de treaba asta. Alternativ nu presupune ca electronii sa se miste in ambele sensuri? Ori traful meu si-a luat energie de la o baterie! Ce-i drept prin intermediul unui releu, dar electronii tot intr-o singura directie s-au miscat cata vreme circuitul a fost inchis. Ca in momentul deschiderii circuitului, traful a generat el o tensiune cu semn schimbat, e alta treaba. A generat-o traful dar ea nu provine in mod direct si nemijlocit de la sursa de energie. Ca asta e esenta topicului, pot alimenta traful cu un curent la care electronii se misca in ambele sensuri sau intr-unul singur, dar pulsator, nu continuu? P.S. De fapt tensiunea furnizata prin intermediul releului aluia nici macar nu cred ca e variabila. Periodica da, dar nu e variabila. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 Aragazul electric are pwm mecanic in care rolul releului e luat de un balonas cu o bila de mercur care inchide niste contacte. N-am vazut, da rmi- povestit cineva si am ramas cu o amintire placuta. De ce o tensiune variabila periodica are componenta aternativa si una care nu-i periodica nu are ? O fi ca la multimetru. Cand masor fata te plus imi arata zero volti, dei orice tensiune continua are si o componenta nula, pe langa cea alternativa. Link spre comentariu
Mark S Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 Aragazul electric are pwm mecanic in care rolul releului e luat de un balonas cu o bila de mercur care inchide niste contacte. N-am vazut, da rmi- povestit cineva si am ramas cu o amintire placuta. De ce o tensiune variabila periodica are componenta aternativa si una care nu-i periodica nu are ? O fi ca la multimetru. Cand masor fata te plus imi arata zero volti, dei orice tensiune continua are si o componenta nula, pe langa cea alternativa. Are! Si eu tot o juma de tuica am baut Cheers Coco Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 Tuica buna e lucru rar. Azi a fost J Bally, acceptabil. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 (editat) Intra si Radu o data la bodega cand a considerat ca s-a luat cam mult pe aratura, Marian ca de obicei se consuma cand doreste sa mai indrepte niste lucruri, eu zic ca am postate ceva lucruri utile care nu pare sa intereseze in timp ce o prostie este luata in seama si tu ne iei peste picior. Sa-ti fie rusine!Dacă ai fi fost atent ai fi văzut ca și eu fac parte dintre mințile odihnite care au postat pe topicul acesta. On topic: se face o mare confuzie și ma mira ca nu a fost clarificata: NU ESTE NECESARA O TENSIUNE ALTERNATIVA CI UN CURENT ALTERNATIV pt ca nu tensiunea generează fluxul magnetic prin miez ci curentul iar în cazul unei tensiuni redresate dar ne-filtrate curentul devine alternativ pt ca circula în ambele sensuri. Problema este ca dacă nu se descarca complet miezul în pauza între alternante (cazul discutat aici) se ajunge sa se satureze e miezul generând problemele despre care se tot discuta. O alta problema este ca nu se folosește nici miezul eficient folosindu-se numai în doua cadrane din patru. Ca o concluzie din partea mea, un traf se poate folosi și alimentat numai cu tensiune pulsatorie nu neaparat alternativa DAR TREBUIE OBLIGATORIU asigurata descărcarea completa între pulsuri pt ca altfel se poate ajunge la saturația miezului. Multe surse în comutație exact asa funcționează. Editat Ianuarie 14, 2018 de sesebe Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 Lasati simplificarile legate de curentul alternativ si continuu. Alea sunt notiuni simpliste pt abstractizare asa incat sa poti gandi mai rapid. Transformatorul raspunde la schimbari de curent prin infasurari. Ca variaza de la -1 la 1A sau de la 100A la 101A el reactioneaza si induce un curent de sens contrar in secundar. (se considera ca ambele sunt bobinate in acelasi sens). Tot ce nu variaza nu se transmite in secundar, dar asta nu inseamna ca nu afecteaza primarul. Totusi, penibil ca trebuie sa explicam lucruri de baza demult stabilite. A gresi si a uita e omeneste, la cate vede omul prin viata n-are cum sa le tina minte pe toate. Dar pune nene mana pe o carte de fizica sa vezi unde e explicata functionarea transformatorului, care sunt fenomenele. Am postat deodata. Nu trebuie asigurata aducerea inductei inapoi in zero. Poti sa o tii unde vrei tu. Ideea e sa reziste traful. Evident, dpdv energetic nu e ok sa faci asta, dar merge si asa. Carpeli... Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 (editat) "A doua la mana, am scris si mai sus, dar se pare ca nu a citit nimeni. Perceptia fiziologica la 35 grade e una, la fix 5 grade in plus e ALTA. Fundamental alta. Ea nu este "liniara"... Asa este, fund-amental! Un nou loc de munca. Seful imi zice sa iau ditz-ul si sa megem la generatorul de c.c. sa masuram niste curenti... Ii spun ca masuratoarea nu va fi obiectiva pentru ca acel aparat de masura nu este pentru asa ceva, nu pentru ca nu va arata ceva! Raspunsul sau a fost: vreau sa stiu si eu cu cine votez! Desigur nu ne-am mai dus..dar acum gandesc ca nu ar fi fost rau sa fac niste masuratori! Editat Ianuarie 14, 2018 de gica70 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 (editat) Transformatorul raspunde la schimbari de curent prin infasurari. Ca variaza de la -1 la 1A sau de la 100A la 101A el reactioneaza si induce un curent de sens contrar in secundar. (se considera ca ambele sunt bobinate in acelasi sens). Tot ce nu variaza nu se transmite in secundar, dar asta nu inseamna ca nu afecteaza primarul. Nu trebuie asigurata aducerea inductei inapoi in zero. Poti sa o tii unde vrei tu. Ideea e sa reziste traful. Evident, dpdv energetic nu e ok sa faci asta, dar merge si asa. Scurt, concis si la obiect! Nu este nevoie de mai mult. Cine nu intelege .... asta este. Peste ocean informatia circula mai corect: Alternating current (AC) is an electric current which periodically reverses direction, in contrast to direct current (DC) which flows only in one direction. Doar noi vorbim de tensiune continua si tensiune alternativa. Totusi cand vorbim de motoare spunem corect: motor de curent continuu. Editat Ianuarie 14, 2018 de adrian_pic Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 (editat) Da, autoinductia am "prins-o" bine, eram la PRAM, incepator si faceam niste masuratori de rezistenta ohmica a bobinajelor la trafo de putere..Nu intelegeam de ce atunci cand se cupla bateria in serie cu ampermetru si infasurarea respectiva trebuia sa asteptam sa "se incarce"! Va dati seama ce inductanta uriasa avea acel traf. Am mai "scapat" si relee din mana atunci cand le puneam sub tensiune, chiar de alea mici! Editat Ianuarie 14, 2018 de gica70 Link spre comentariu
valivoi Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 "A doua la mana, am scris si mai sus, dar se pare ca nu a citit nimeni. Perceptia fiziologica la 35 grade e una, la fix 5 grade in plus e ALTA. Fundamental alta. Ea nu este "liniara"... Asa este, fund-amental! Un nou loc de munca. Seful imi zice sa iau ditz-ul si sa megem la generatorul de c.c. sa masuram niste curenti... Ii spun ca masuratoarea nu va fi obiectiva pentru ca acel aparat de masura nu este pentru asa ceva, nu pentru ca nu va arata ceva! Raspunsul sau a fost: vreau sa stiu si eu cu cine votez! Desigur nu ne-am mai dus..dar acum gandesc ca nu ar fi fost rau sa fac niste masuratori! Tocmai in aceasta idee am cumparat si eu asa ceva. https://postimg.org/image/xij0i2uj7/ Link spre comentariu
TESSLA Postat Ianuarie 14, 2018 Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 iar n cazul unei tensiuni redresate dar ne-filtrate curentul devine alternativ pt ca circula n ambele sensuri.Esti sigur de afirmatia asta? Dupa redresare electronii se misca in ambele sensuri? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 14, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2018 Mark S, scuze, nu era nici o referire la tine sau la oricare coleg de pe forum. 'Concluziile sunt apanajul prostilor' este un citat din Jerome K. Jerome. Link spre comentariu
Postări Recomandate