Kostas1 Postat Ianuarie 9, 2018 Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 (editat) Buna ziua! Posed un aparat de radio digital Sony ICF-SW33. Aparat destul de ok, are FM stereo/AM/SW(1-11), dubla schimbare de frecventa pe Unde Scurte, memorii, ceas, etc. A functionat fara probleme pana aseara, cand, dintr-odata s-a auzit un mic fasait in difuzor, dupa care, aparatul fiind acordat pe unde medii, pe RR Actualitati-855 kHz, au inceput sa se auda haotic posturi de radio in araba, franceza, chineza, de-a valma. Din acel moment, pe orice lungime de unda as selecta aparatul, se aud posturi de unde scurte unele peste altele. Aparatul cauta frecventele, dar nu gaseste nici un post pe nici o lungime de unda, decat acelea de pe unde scurte, care se aud tot timpul, indiferent de functia ''scan''. Mentionez ca aparatul era conectat pe baterii, nu pe alimentator, ca sa cred ca s-a produs vreo supratensiune pe undeva (desi aparatul are incorporat in el un regulator de tensiune). Am descarcat schema aparatului, dar este destul de complicata si nu stiu cam unde sa ma uit, problema ma depaseste, nu e ca si cum as repara un ''Pescarus'' sau ''Cora''. Ce ar putea fi? Nu mi s-a mai intamplat asa ceva pana acum cu vreun radio din colectia mea. Este un aparat la care tin si mi-ar parea rau de el. Aici, in Ploiesti, am sunat la mai multe service-uri de electronice care zic ca depaneaza ''audio-TV'', insa cand au auzit ce vreau, nu s-a ''bagat'' nimeni, am fost refuzat politicos. Va multumesc anticipat! Editat Ianuarie 9, 2018 de Kostas1 Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 9, 2018 Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 Ai schimbat bateriile? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Ianuarie 9, 2018 Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 (editat) Daca si cu bateri noi face la fel,inseamna ca sa dus softul. Editat Ianuarie 9, 2018 de Giorgi tv Link spre comentariu
Kostas1 Postat Ianuarie 9, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 Am schimbat si bateriile, l-am pus si pe alimentator de 4,5V (stabilizat cu LM317). Face la fel. Link spre comentariu
Analfabetul Postat Ianuarie 9, 2018 Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 (editat) Verifică Q103 = Band Switch și tensiunea pe pin 13 IC101. Și vezi dacă ai pe pin 23 +2,5V stabil. Editat Ianuarie 9, 2018 de Analfabetul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum