Vizitator pysycaty Postat Iunie 14, 2007 Partajează Postat Iunie 14, 2007 SalutareAm cumparat si eu azi un difuzor, pe el scrie ceva de genul:RCF15S830.Vreau sa fac o incinta de bass-reflex.Cum ar trebui sa arate incinta si ce fel de filtru trebuie sa folosesc? :prayer:Apropo am dat mult pe el: 350lei?????? Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Iunie 14, 2007 Partajează Postat Iunie 14, 2007 Salut! eu nu pot sa te ajut cu mare lucru (ca nu stiu prea multe despre proiectarea incintelor bass reflex) dar am gasit niste date despre el care nu strica sa fie postate:impedanta 8 ohmiputere nominala 400 wputere admisibila 800 wraspuns in frecventa 50 - 2500 Hzsesitivity 98.5 dBFs 52 HzQms 4Qes 0.3acestia sunt o parte din parametrii T/S ai difuzorului fara de care nu i se poate calcula o incintadifuzorul este foarte bun dar nu pentru subwoofer ca are raspuns in frecventa mic pt asa ceva (50 Hz), poate un woofer, adica nu o sa aiba un bas profund, cum ar trebui. din cunostintele mele de incepator eu asa stiu :smt003 P.S. nu fac morala, iti dau un sfat, data viitoare sa stii exact ce cumperi, eventual te duci la magazin, vezi ce difuri au, vii acasa si ii cauti niste date pe net si daca iti place il iei. Sau mai bine intrebai pe forum ce dif sa cumperi daca vrei sa iti faci subwoofer. Dupa cum ti-am mai zis nu ma pricep nici eu prea mult dar din moment ce nu ti-a raspuns nimeni inca am spart eu gheata :yawinkle: Succes! Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Iunie 14, 2007 Partajează Postat Iunie 14, 2007 pardon, voiam sa zic ca are raspunsul in frecventa minim (50 Hz) cam maricel pt subwoofer, pt ca un difuzor sa fie bun de subwoofer ar trebui sa poata reda frecvente de aproximativ 20-40 Hz - ca idee Link spre comentariu
Vizitator pysycaty Postat Iunie 14, 2007 Partajează Postat Iunie 14, 2007 Si eu sunt incepator, de aia am apelat la acest forum.Bun, acum inteleg ca nu pot sa fac o incinta de bas, ce ma sfatuiti atunci?Sa fac o boxa full range? Link spre comentariu
adircf Postat Iunie 14, 2007 Partajează Postat Iunie 14, 2007 Daca vrei sa-l vinzi..... :weedman: Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Iunie 14, 2007 Partajează Postat Iunie 14, 2007 cu ce amplificator ai de gand sa il amplifici? acest difuzor este foarte bun pt incinte pe 2 sau 3 cai. Dar ii trebuie un amplificator de putere ca sa il folosesti la capacitate maxima si niste tweetere zdravene, ceea ce inseamna multi bani (acum depinde cat de mult esti dispus sa cheltui).Sfatul meu este, daca zici ca nu ai mare experienta, sa il pui pe asta deoparte (la pastrare) si sa incepi cu difuri chinezesti pana castigi experienta, iar mai tarziu sunt sigur ca vei putea face ceva foarte bun si cu acel difuzor, cu ajutorul experientei pe care o vei capata si cu banii care se vor mai inmulti - ca doar spre asta tinde orice om in viata.Eu unul asa as face. Mai vb maine cand poate iti vor da niste idei si alti forumisti mai experimentati care acum ori dorm ori se fac ca ploua (ca la noi in bucuresti chiar ploua :smt003 )Bafta!! Link spre comentariu
adircf Postat Iunie 14, 2007 Partajează Postat Iunie 14, 2007 ionescu liviu, perfect deacord cu tine. :weedman: pysycaty. repet, nu-l vinzi :weedman: Link spre comentariu
CBI Postat Iunie 14, 2007 Partajează Postat Iunie 14, 2007 http://members.home.nl/vanmeijeren/forum/rcf.pdf A durat <1min cu google.Nu strica sa-l folosesti. Cauta acolo ca gasesti tot ce vrei.Dai ctrl+f in acrobat si bagi acolo codu la dif.Pare destul de bun.Creca ca este un bas care merge legat cu driver mai mare.In nici un caz nu este sub.Oricum daca ai doar unul si nici drivere vezi ca ai oferte.Mai ai multe de luat si cam costa.Daca vrei sa-l folosesti in casa ca un fel de sub nu e optiune tocmai buna.Pretul cu care l-ai luat este bun. Link spre comentariu
Vizitator pysycaty Postat Iunie 15, 2007 Partajează Postat Iunie 15, 2007 incinte am mai facut dar dupa "ochi si urechi"asta e statia si asta e boxa(acuma dezintegrata, diful e un domotec de 10' Link spre comentariu
adircf Postat Iunie 15, 2007 Partajează Postat Iunie 15, 2007 nu o sa-ti sune difuzorul rcf bine pe statia aia. Ii subdimensionata pt difuzorul tau. Daca ti-ai lua un amplificator profesional Phonic la 14 mil ar fii otreaba numai ca ti-ar mai trebui si un mixer ca sa-i dai semnal bun pe la vreo 5 mil. Tu nu ne-ai zis pt ce vrei sa-l folosesti? Numai pentru casa? daca da, sunt si alte variante ce ar merge bine pe statia aia :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator pysycaty Postat Iunie 17, 2007 Partajează Postat Iunie 17, 2007 Daca vrei sa-l vinzi..... :weedman:Daca vrei cred ca mai are unu la magazin :weedman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum