Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

2 hours ago, Purple said:

Este, si exista varianta cu LME 49710 studiata de tvicol ca fiind cea mai buna.

Buna

Multumesc

Ma interesa ßm301 pentru ca dispun de cateva bucati si stiam ca sunt cu ceva peste medie(calitate).

P.S.

Varianta clasica Quad405 cu 3442 a functionat excelent.Sunt curios de o schema cu complementare.

Am pe moment 2 cablaje cu 75% din componente motate(de 15 ani).Pe NPN bineanteles.

Daca e cineva interesat costa 2 beri.Eventual in MP.

Spor tuturor

Alex

Editat de -Atlas-
Link spre comentariu
3 hours ago, -Atlas- said:

Buna

Amplificator de exceptie Quad405.

Am construit si eu la vremea lor(anii'80 3 bucati,dupa schema D.lui Mateescu din Tehnium).

Apoi am luat pauza vre-o 15 ani dupa care am revenit in constructii DiY.De data asta pe tuburi.

Din pacate nu sunt la curent cu multe lucruri.Unul din ele sunt echivalentele.

In schema postata de colegul "nostalgic" apare integratul TL071.

Este oare echivalent cu ßM301?Pin cu pin ar fi,dar nu sunt inca lamurit.

Orice idee este binevenita.

Multumesc

Spor tuturor.

Alex 

Sigur nu . Unul are FET - uri la intrare , zgomot mic etc . - numai note mari , la vremea lui ... celalalt bipolari ... nici macar superbeta , ca beta M308 . E varianta cea mai slaba ( autohtona ) a lui LM 101 , (oarecum) un 741 necompensat intern . Asta , daca - mi aduc bine aminte ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 2 ore, -Atlas- a spus:

Buna

Amplificator de exceptie Quad405.

Am construit si eu la vremea lor(anii'80 3 bucati,dupa schema D.lui Mateescu din Tehnium).

Apoi am luat pauza vre-o 15 ani dupa care am revenit in constructii DiY.De data asta pe tuburi.

Din pacate nu sunt la curent cu multe lucruri.Unul din ele sunt echivalentele.

In schema postata de colegul "nostalgic" apare integratul TL071.

Este oare echivalent cu ßM301?Pin cu pin ar fi,dar nu sunt inca lamurit.

Orice idee este binevenita.

Multumesc

Spor tuturor.

Alex 

Am construit multe amplifuri quad405 cu LM301 (are o facilitate mai speciala).

Lm 301 nu este echivalent cu TL071.

Link spre comentariu
11 hours ago, Purple said:

Cu exceptia lui LME49710 toate celelalte operationale trebuie fortate in clasa A cu o rezistenta de 15K intre iesire si -V.

La Quad 405 si 405-2 etajul de iesire al operationalului lucreaza oricum în clasa A. N-as folosi rezistor sau gcc ci un generator de curent controlat de tensiunea de iesire a operationalului.

Link spre comentariu

Cablajul postat mai sus e pentru varianta cu trz finali cu capsula metalica si da, exista la unguri date pentru o asemenea varianta. Poate postati si schema pentru acest cablaj. Eu rugam schema si cablajul pentru varianra cu trz finali din plastic . Oricum merci, poate vor fi doritori si pentru aceasta varianta de mai sus.

Link spre comentariu
On 9/12/2018 at 11:20 PM, Purple said:

Indraznesc sa va rog sa postati varianta Quad 405-2 cu 2 tranzistori finali NPN capsula plastic, CI LME49710, schema si cablaj. A aparut cam demult informatia, insa cred ca s-a sters...Va multumesc anticipat...

In acest link este arhiva tuturor versiunilor realizate si testate de tvicol, dar nici urma de versiunea despre care se vorbeste in citat. Singura versiune care se apropie de ceea ce scrie in citat ar fi versiunea 8 ... are CI LME49710, dar are 2 perechi de finali npn.

http://www.mediafire.com/file/zz3ojjazj71lsek/QUASAR-evolution.rar/file

Arhiva este din acest pdf de pe situl vicol-audio.com.

https://www.vicol-audio.com/img/quasar/Povestea Quasar.pdf

ghhg.png

Editat de George
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări