Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Dr.L

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

buna ziua !- pentru Dl Tiberiu, spuneti-mi va rog care e diferenta intre BC550 CBU si CTA , le-am gasit pe mouser... sa inteleg ca au clasa de amplificare C ? sau....? - sunt bune oricare din cele 2 modele pentru quad versiunea 13 ? sau sa merg pe ON semi...- ca si prefinali, mje-urile poti fi inlocuite de 2sc5171 / 2sa1930 dintr-o sursa sigura precum mouser? ( sau mai degraba, pana la ce putere ar rezista prefinalii 2sa/ 2sc in vers 13 cu 4 perechi de finali (de 8 Amperi/buc ) / canal ? ( ma gandeam la 2sa/2sc pentru ca nu o sa folosesc amplificatorul la sute de watti...la 100w maxim cel mai probabil )- potentiometrul de cat trebuie sa fie? de 100k e bine?multumesc !

Link spre comentariu

buna ziua !- pentru Dl Tiberiu, spuneti-mi va rog care e diferenta intre BC550 CBU si CTA , le-am gasit pe mouser... sa inteleg ca au clasa de amplificare C ? sau....? - sunt bune oricare din cele 2 modele pentru quad versiunea 13 ? sau sa merg pe ON semi...- ca si prefinali, mje-urile poti fi inlocuite de 2sc5171 / 2sa1930 dintr-o sursa sigura precum mouser? ( sau mai degraba, pana la ce putere ar rezista prefinalii 2sa/ 2sc in vers 13 cu 4 perechi de finali (de 8 Amperi/buc ) / canal ? ( ma gandeam la 2sa/2sc pentru ca nu o sa folosesc amplificatorul la sute de watti...la 100w maxim cel mai probabil )multumesc !

Eu nu vad nici o diferenta d.p.d.v. electric intre CBU si CTA. Probabil ca terminatia BU si TA tine de materialul din care este facuta capsula.http://elcodis.com/parts/434066/BC550CBU.htmlhttp://elcodis.com/parts/434047/BC550CTA.htmlAmbele au beta sau hfe identic, prin urmare va merge oricare dintre ele.2sc5171 / 2sa1930 sunt ok si poti sa le folosesti in locul MJE-urilor, dar probabil ca va trebui sa le compensezi pentru ca au un Cob mai mic.Din nou ma vad nevoit sa repet.Quasar a fost proiectat pentru a conduce incinte audiofile de inalta rezolutie. Aceste incinte au filtre crossover complicate si in majoritatea cazurilor prezinta variatii foarte mari de impedanta.Puterea acestui amplificator este rezultatul incercarilor mele de a pilota aceste incinte si nu un scop final al amplificatorului.Sunt incinte pe care Quasar zburda aratandu-si muschii, dar si incinte care-l ingenunchiaza, iar acest lucru este valabil la orice amplificator, indiferent cat de scump sau complex. Mereu sa va gasi o incinta mai capacitiva, mai inductiva, mai ... care sa ridice probleme respectivului amplificator, si asta chiar la puteri mici, sub 40-50W.Prin urmare, chestia ca o sa-l folosesc pana la 100W nu tine si te sfatuiesc sa construiesti Quasar asa cum l-am proiectat eu, alfel vei obtine o chestie ...Tibi
Link spre comentariu

buna ziua !multumesc pentru interventie...- pana la urma voi merge pe mje la prefinali, - avand in vedere ca in ultima vreme am fost stors de bani pentru alte componente din lantul audio ,pe partea de finali e vreo problema daca voi merge pe 4 perechi /canal ALF08p16 ,alimentate la +/-66v sau e mai ok sa merg pentru moment pe 2 perechi ALF16N16 si cu timpul sa mai adaug 2 perechi....?= pentru 2 perechi ALF16N16/ canal alimentate la +/-66 voi fi nevoit sa pun doar incinte de minim 6 sau 8ohmi ???- sau sa optez pe ALF16N20 la tensiunea asta?- pentru partea de filtraj am achizitionat 2 caramizi Mundorf M-Lytic HC de 22.000uf/ 80v - potentiometrul ALPS RK27 de 100k e bun? sau e mai ok de 50k?multumesc !

Link spre comentariu

buna ziua !multumesc pentru interventie...- pana la urma voi merge pe mje la prefinali, - avand in vedere ca in ultima vreme am fost stors de bani pentru alte componente din lantul audio ,pe partea de finali e vreo problema daca voi merge pe 4 perechi /canal ALF08p16 ,alimentate la +/-66v sau e mai ok sa merg pentru moment pe 2 perechi ALF16N16 si cu timpul sa mai adaug 2 perechi....?= pentru 2 perechi ALF16N16/ canal alimentate la +/-66 voi fi nevoit sa pun doar incinte de minim 6 sau 8ohmi ???- sau sa optez pe ALF16N20 la tensiunea asta?- pentru partea de filtraj am achizitionat 2 caramizi Mundorf M-Lytic HC de 22.000uf/ 80v - potentiometrul ALPS RK27 de 100k e bun? sau e mai ok de 50k?multumesc !

Quasar suna cel mai bine cu ALF16N16. Daca pui numai doua perechi monteaza-le la distanta ca sa disipe termic mai bine.Merg orice tip de incinte. Dupa cum am spus mai sus impedanta unei incinte variaza. Nu exista incinta de 4 ohm sau 8 ohm in toata banda audio. Poti sa zici ca are 4ohm sau 8 ohm la 1KHz, dar nu si la 50Hz.Foloseste un potentiometru de 20K max.Tibi
Link spre comentariu

Confirm cele spuse de Tiberiu.Am boxe Jazz de 40w dar pe care nu reusesc sa vad adevarata valoare a acestui amplificator...cred ca nu sunt foarte performante.Ca si o recomandare , nu construiti acest amp daca nu aveti (deja) sau in viitorul apropiat o pereche de incinte de calitate pentru ca altfel o sa credeti ca nu este un amplificator de calitate...ceea ce este neadevarat.

Link spre comentariu

Confirm cele spuse de Tiberiu.Am boxe Jazz de 40w dar pe care nu reusesc sa vad adevarata valoare a acestui amplificator...cred ca nu sunt foarte performante.Ca si o recomandare , nu construiti acest amp daca nu aveti (deja) sau in viitorul apropiat o pereche de incinte de calitate pentru ca altfel o sa credeti ca nu este un amplificator de calitate...ceea ce este neadevarat.

Pe boxe Jazz nu l-am ascultat, dar am pus Quasar pe Unitra de 90W si 150W si se auzea dragut, as spune ca erau urme de muzica pe alocuri. :)Acum daca-ti pui roti de dacia 1100 la Ferrari si ai pretentii de 300Km/h ........Daca nu-ti permiti boxe mai bune macar incearca sa schimbi condensatorii din crossover-ul de la Jazz. Acei condensatori sunt vechi, probabil uscati si au fost de slaba calitate de la inceput. Pune propilena cea mai ieftina si o sa fie altceva.Tibi
Link spre comentariu
:da Nu cred ca are rost sa mai "resuscitez" un pacient mort de 20 de ani. Am in plan sa -mi construiesc niste clone...nu stiu care dar sigur anul acesta.Stiu nu este cea mai buna solutie dar o pereche de incinte bune imi depaseste bugetul ...deocamdata.
Link spre comentariu
Vizitator jazz

:da Nu cred ca are rost sa mai "resuscitez" un pacient mort de 20 de ani. Am in plan sa -mi construiesc niste clone...nu stiu care dar sigur anul acesta.Stiu nu este cea mai buna solutie dar o pereche de incinte bune imi depaseste bugetul ...deocamdata.

Cum nu construiesti boxe in fiercare zi, cred ca in varianta asta vei depasi orice buget. Si asteptarile..., care vor ramane mult in urma. :)Succes
Link spre comentariu

salutari !!!

- tot pentru Dl Tiberiu, condensatorii Rubycon ZL de 220uf /100v pot fi inlocuiti de seria HE de la nichicon ?? sau sa merg mai bine pe panasonic FC 330uf/100v?

- eu ma gandeam sa achizitionez nichicon HE 470uf 100v

http://eu.mouser.com/ProductDetail/Nich ... slJUe1Q%3d

- nichicon HE la 470uf stau ceva mai bine la curentul de riplu fata de Rubycon, sunt tot low esr, 105 grade,...asta pentru ca imi comand piesele de pe mouser...

- ma gandeam sa intercalez si cativa Nichicon kz Muse 220uf/100v printre cei 10 buc de pe placa...?

multumesc!!

Link spre comentariu

dr_nick24,Iti pirzi timpul, iti irosesti banii si suport nostru pentru o placa care nu va suna nicicand mai bine decat un dac extern.Atat teoretic cat si practic, indiferent de cat de buna este, o placa de sunet nu va suna mai bine decat un DAC extern de buna calitate.Daca vrei sa asculti muzica in conditii decente, achizitioneaza-ti un dac extern. Pe urma putem discuta de modarea acestuia.TibiPS. Inlocuirea unor condensatori nu se face dupa ureche si/sau cat de colorati sunt. Ce te face sa crezi ca cei pe care vrei sa-i cumperi sunt mai buni decat cei de pe placa ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări