Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

DL TIBI, pentru versiunea 13.,analizand mai bine piata si preturile, am ajuns la concluzia ca as iesi mai bine pt ALF16N20K/ALF16P20K deci versiunea cu TO-3,in aceasta situatie sunt nevoit sa apelez la un L din aluminiu si SARMA de cupru de 2mm si lungimea de aprox 4 cm.(cu o variatie lungime de maxim +/-1cm pt unii finali)- am zis la inceput ca-mi incap finalii,si o sa-i lipesc direct pe placa si cu radiatorul intre,dar entuziasmul a durat putin,ce spuneti de varianta cu sarma de cupru?multumesc!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Referitor la ceea ce spuneam mai sus.O varianta imbunatatita de ccs.Tibi

Te rog ,scoate un incepator din impas!Am experimentat schema de mai sus si am vazut un riplu de 0,04mv,50 hz in baza tranzistorului Q9 sauQ11.(depinde de variante,ver13 sau 15) Dupa modificare a crescut brumul de 50hz. :cry:
Link spre comentariu

Referitor la ceea ce spuneam mai sus.O varianta imbunatatita de ccs.Tibi

Te rog ,scoate un incepator din impas!Am experimentat schema de mai sus si am vazut un riplu de 0,04mv,50 hz in baza tranzistorului Q9 sauQ11.(depinde de variante,ver13 sau 15) Dupa modificare a crescut brumul de 50hz. :cry:
La 40 microvolti !!!! probabil ca este indus capacitiv chiar de tine.Sunt curios cu ce ai masurat 40microvolti si cu atat mai mult frecventa de 50Hz.Tibi
Link spre comentariu

Inca o intrebare!Dupa modificare amplificatorul a inceput sa oscileze.Am pus un condesator(1nf) pe finalul de pe ramura negativa si pe intrare tranzistor T5 ,o rezistenta 330 ohmi si un condesator de 330pf exact cum este la quad 607,707,etc.(ampliful este jumatate Quad306 si partea de intrare Quasar ver.15)Am procedat bine ?

Link spre comentariu

Inca o intrebare!Dupa modificare amplificatorul a inceput sa oscileze.Am pus un condesator(1nf) pe finalul de pe ramura negativa si pe intrare tranzistor T5 ,o rezistenta 330 ohmi si un condesator de 330pf exact cum este la quad 607,707,etc.(ampliful este jumatate Quad306 si partea de intrare Quasar ver.15)Am procedat bine ?

Nu prea inteleg ce faci tu acolo !Cum ai pus condensatorul, in paralel cu alimentarea sau intre grila si drena ?Din cate imi aduc aminte, 707/909 are un snuber in paralel cu sursa de curent. Tu cum l-ai montat ?Amplificatorul pe care-l construiesti este QUASAR sau o combinatie intre diferite ...Ce cablaj folosesti ?Tibi
Link spre comentariu

Amplificatorul pe care il am este un cablaj Quad 405,transformat in Quad 306 (finali,prefinali si cele 2mpsa93) si partea de intrare de la Quasar(inclusiv oglinda).Da exact am montat snuber. (330ohmi si condesator 330pf)

Daca vrei ca snuberul tau sa aiba efect, trebuie sa-l aplici peste rezistenta de 22K din oglinda de curent.Tibi
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 5 săptămâni mai târziu...
:jytuiyu Din pacate nu am reusit sa le ascult pt ca...dintr-o "regretabila eroare" am prajit sursa (smps+-50v) irfp-urile si IR2110 au explodat datorita unui scurt...Abia astazi am reusit sa o repar si cred ca testele vor avea loc sambata viitoare.Oricum nu o sa pot sa-mi dau seama exact cum suna deoarece nu am boxe performante, Am doar o pereche de JAZZ-uri romanesti. Cutia nu este gata dar cred ca pt o proba o sa incropesc ceva.Doresc deasemeni sa ii atasez doua Vu-metre clasice cu ac (stie cineva un montaj bun?)deoarece sunt un pic nostalgic si am vazut si la Tiberiu in poze ceva asemanator si se vedea foarte frumos.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări