dr_nick24 Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 DL TIBI, pentru versiunea 13.,analizand mai bine piata si preturile, am ajuns la concluzia ca as iesi mai bine pt ALF16N20K/ALF16P20K deci versiunea cu TO-3,in aceasta situatie sunt nevoit sa apelez la un L din aluminiu si SARMA de cupru de 2mm si lungimea de aprox 4 cm.(cu o variatie lungime de maxim +/-1cm pt unii finali)- am zis la inceput ca-mi incap finalii,si o sa-i lipesc direct pe placa si cu radiatorul intre,dar entuziasmul a durat putin,ce spuneti de varianta cu sarma de cupru?multumesc! Link spre comentariu
Guest1 Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 dr_nick24,Ce castigi intr-o parte (cativa lei), perzi in cealalta (calitate si stabilitate).tibi Link spre comentariu
ionapostol Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 Tiberiu,Am ajuns la capitolul carcasa si cum ma pricep la construit am hotarat sa cumpar doar radiatoarele de la modushop si anume acestea:Profile 300 X 40 H 165 mmCrezi ca sunt suficiente?Multumesc Link spre comentariu
q_acdc Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 Referitor la ceea ce spuneam mai sus.O varianta imbunatatita de ccs.TibiTe rog ,scoate un incepator din impas!Am experimentat schema de mai sus si am vazut un riplu de 0,04mv,50 hz in baza tranzistorului Q9 sauQ11.(depinde de variante,ver13 sau 15) Dupa modificare a crescut brumul de 50hz. :cry: Link spre comentariu
Guest1 Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 Referitor la ceea ce spuneam mai sus.O varianta imbunatatita de ccs.TibiTe rog ,scoate un incepator din impas!Am experimentat schema de mai sus si am vazut un riplu de 0,04mv,50 hz in baza tranzistorului Q9 sauQ11.(depinde de variante,ver13 sau 15) Dupa modificare a crescut brumul de 50hz. :cry:La 40 microvolti !!!! probabil ca este indus capacitiv chiar de tine.Sunt curios cu ce ai masurat 40microvolti si cu atat mai mult frecventa de 50Hz.Tibi Link spre comentariu
q_acdc Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 Scuze !0,04v.(din ce vad se pare este din bara de plus exact riplu de pe diodele redresoare) Link spre comentariu
Guest1 Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 Scuze !0,04v.(din ce vad se pare este din bara de plus exact riplu de pe diodele redresoare)... atunci mai ai de lucru la sursa.Tibi Link spre comentariu
q_acdc Postat August 20, 2012 Partajează Postat August 20, 2012 Inca o intrebare!Dupa modificare amplificatorul a inceput sa oscileze.Am pus un condesator(1nf) pe finalul de pe ramura negativa si pe intrare tranzistor T5 ,o rezistenta 330 ohmi si un condesator de 330pf exact cum este la quad 607,707,etc.(ampliful este jumatate Quad306 si partea de intrare Quasar ver.15)Am procedat bine ? Link spre comentariu
Guest1 Postat August 20, 2012 Partajează Postat August 20, 2012 Inca o intrebare!Dupa modificare amplificatorul a inceput sa oscileze.Am pus un condesator(1nf) pe finalul de pe ramura negativa si pe intrare tranzistor T5 ,o rezistenta 330 ohmi si un condesator de 330pf exact cum este la quad 607,707,etc.(ampliful este jumatate Quad306 si partea de intrare Quasar ver.15)Am procedat bine ?Nu prea inteleg ce faci tu acolo !Cum ai pus condensatorul, in paralel cu alimentarea sau intre grila si drena ?Din cate imi aduc aminte, 707/909 are un snuber in paralel cu sursa de curent. Tu cum l-ai montat ?Amplificatorul pe care-l construiesti este QUASAR sau o combinatie intre diferite ...Ce cablaj folosesti ?Tibi Link spre comentariu
q_acdc Postat August 20, 2012 Partajează Postat August 20, 2012 Amplificatorul pe care il am este un cablaj Quad 405,transformat in Quad 306 (finali,prefinali si cele 2mpsa93) si partea de intrare de la Quasar(inclusiv oglinda).Da exact am montat snuber. (330ohmi si condesator 330pf) Link spre comentariu
Guest1 Postat August 20, 2012 Partajează Postat August 20, 2012 Amplificatorul pe care il am este un cablaj Quad 405,transformat in Quad 306 (finali,prefinali si cele 2mpsa93) si partea de intrare de la Quasar(inclusiv oglinda).Da exact am montat snuber. (330ohmi si condesator 330pf)Daca vrei ca snuberul tau sa aiba efect, trebuie sa-l aplici peste rezistenta de 22K din oglinda de curent.Tibi Link spre comentariu
ionapostol Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Dupa multe asteptari in sfarsit am reusit sa termin constructia apmlificatorului.Ieri au venit si radiatoarele comandate la cei din Italia 165x300.Acum vine momentul adevarului, testul final sa vedem ce se ...aude sau mai bine zis cum se aude.Scuzati calitatea pozelor dar nu am decat un telefon cu care le fac. Link spre comentariu
ionapostol Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 Salut,Stie cineva ce model de potentiometru sa folosesc pt acest amp?Mentionez ca doresc ceva de la Alps (eventual motorizat) sau altceva dar de calitate.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
capabilu Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 @ionapostol Nu ne-ai spus si noua cum suna si pe ce boxe ??? Link spre comentariu
ionapostol Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 Din pacate nu am reusit sa le ascult pt ca...dintr-o "regretabila eroare" am prajit sursa (smps+-50v) irfp-urile si IR2110 au explodat datorita unui scurt...Abia astazi am reusit sa o repar si cred ca testele vor avea loc sambata viitoare.Oricum nu o sa pot sa-mi dau seama exact cum suna deoarece nu am boxe performante, Am doar o pereche de JAZZ-uri romanesti. Cutia nu este gata dar cred ca pt o proba o sa incropesc ceva.Doresc deasemeni sa ii atasez doua Vu-metre clasice cu ac (stie cineva un montaj bun?)deoarece sunt un pic nostalgic si am vazut si la Tiberiu in poze ceva asemanator si se vedea foarte frumos. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum