Guest1 Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Tibi, simulai la repezeala si imi dadu aceeasi valoare a tensiunii si in grila si in drena (+15V DC) si ambele tensiuni sunt in faza. Aici nu ma lasa sa pun schema in format .asc dar uite schema desenata.8-0 Adica cum ai 15V in grila ????Eu nu vorbesc de regiimul static.Simuleaza in regim dinamic si pune aici graficele.Tibi Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Tibi, simulai la repezeala si imi dadu aceeasi valoare a tensiunii si in grila si in drena (+15V DC) Da, m-am exprimat gresit, vroiam sa spun aceeasi valoare a tensiunii alternative si in grila si in drena(iar in drena se mai adauga 15V DC de la polarizarea casodei evident). Eu seara scriu de pe telefonul mobil si incerc sa comprim la maximum ceea ce scriu. Mai jos sunt rezultatele, Va este poza cu ambele tensiuni simultan afisate, Vg tens de grila separata si Vd tens de drena. Deci, pe scurt, cascoda din Vincent lucreaza perfect. Daca ai alta parere totusi, mi-ar prinde bine sa-mi explici si mie in detaliu ce vrea sa fie de fapt cascoda Haswkford. Am senzatia ca nu ma insel deloc. Link spre comentariu
Guest1 Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Da greiere, nu te-ai inselat, lucreaza exact ca o cascoda Hawskford. :-)Tibi Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Am insistat pentru ca pe net gaseam o gramada de prostovani care nascoceau niste teorii de iti statea mintea in loc si vroiam sa ma informez despre aceasta topologie de la un om bine informat. In privinta Vincent-ului treaba e haioasa, schema este buna, dar la implementarea reala, facuta de chinezi, te minunezi cum sursa de alimentare tip shunt este setata sa livreze 100mA la un consum de 150mA si tot asa... modificata schema dupa ce piese au avut in stoc, n-a mai contat ca piesele erau de alte valori. Revenind la amplificatorul tau, mie imi place foarte mult cum l-ai implementat in practica, cablaj, trasee, carcasa, design carcasa, superb. Inca odata felicitari si poate pe 26nov la intalnirea audiofil.ro o sa reusesc sa-l ascult si eu in varianta finala hi-end. Link spre comentariu
Guest1 Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Greiere,Ma bucur ca ai insistat. O cascoda Hawskford nu sare in ochi de la prima vedere.Pentru asa ceva exista simulatoare. ;-)Q15 este disponibil pentru audiere si pana pe 26.Noiembrie, asa ca te astept la o aditie.Tibi Link spre comentariu
Luca Postat Decembrie 4, 2011 Partajează Postat Decembrie 4, 2011 Vreau si eu un quad 405 cu moss-fet, este de vanzare sau trebuie sa mil fac eu ? Link spre comentariu
Guest1 Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 Vreau si eu un quad 405 cu moss-fet, este de vanzare sau trebuie sa mil fac eu ?Ambele variante. Poti sa-l cumperi gata facut sau sa ti-l construiesti tu.Daca vrei un Quasar gata facut te astept la o auditie in show-room.Daca vrei sa-l construiesti singur poti procura cablajele sau modulele de pe http://vicol-audio.ro/shop.phpTibi Link spre comentariu
ionapostol Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Salut,Am revenit pe forum dupa o lunga perioada de absenta si am avut neplacuta surpriza sa constat ca toate atasamentele au disparut !Se poate face ceva in acest sens? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Asta s-a intimplat la inceputul verii... probleme tehnice... Ar fi bine daca sint useri care au descarcat acele atasamente si vor sa le reposteze. Link spre comentariu
bucegi Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Cam asa arata Quasar-ul meu...versiunea 13din pacate am o problema si anume,brumul pe care nu reusesc sa-l elimin.Componentele sunt cele recomandate de Tibi si sunt originale,mai putin tranzistorii: bc 560,2sc2240,mpsa92 care sunt luati de la TME.Diodele redresoare sunt MUR860,condensatorii de filtraj 15000uf Nichicon KG Super ThroughCa finali am folosit Buz900p/Buz905p.Curentul de mers in gol este de 100 mA.Offset-ul variaza intre 0 si 0,1 mVTensiunea de alimentare a operationalului(lme4910): +/-17,5v.Astept sfaturile voastre ca la cati bani am bagat in el este pacat sa nu functioneze perfect. Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Frumos realizat si cu componente bune. Felicitari !Alimentarea celor doua module este complet separata ?Ai vreun punct de masa comun ?Intre etajul final mos-fet si etajul in clasa A ai o punte realizata cu un papuc.Elimina puntea, atat pe ramura + cat si -, si pune un rezistor de 47-100ohm/3W. Acesta impreuna cu condensatorul C33/34 va realiza un filtru RC. Vezi ce rezultate ai.Tibi Link spre comentariu
bucegi Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Alimentarea celor doua module este complet separata,brumul persista chiar si atunci cand alimentez un singur canal si cu intrarea pusa la masa.Curentul de mers in gol este ok ? nu este putin cam mare?Montez rezistorul si comunic rezultatele. Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Alimentarea celor doua module este complet separata,brumul persista chiar si atunci cand alimentez un singur canal si cu intrarea pusa la masa.Curentul de mers in gol este ok ? nu este putin cam mare?Montez rezistorul si comunic rezultatele.In mod normal trebuia sa ai 140mA pe pereche mos-fet. :-)Fata de QUAD405 care foloste corectia de erori la putere mica, Quasar se foloseste de current-dumping in tot regimul de functionare (atat la putere mica cat si in regim de putere mare).Amplificatorul are cativa watti in clasa A. In regim idle ai ~65W/modul.Tibi Link spre comentariu
bucegi Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 poti sa-mi mai spui te rog cum se regleaza curentul de repaus ? Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 poti sa-mi mai spui te rog cum se regleaza curentul de repaus ?La laterali nu ai nevoie de asa ceva.La verticali poti sa micsorezi curentul micsorand R18, sau sa-l cresti micsorand R19.schema -> http://vicol-audio.ro/img/quasar/Sch_Qu ... 0ver13.pdfTibi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum