Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

Tibi, simulai la repezeala si imi dadu aceeasi valoare a tensiunii si in grila si in drena (+15V DC) si ambele tensiuni sunt in faza. Aici nu ma lasa sa pun schema in format .asc dar uite schema desenata.

8-0 Adica cum ai 15V in grila ????Eu nu vorbesc de regiimul static.Simuleaza in regim dinamic si pune aici graficele.Tibi
Link spre comentariu

Tibi, simulai la repezeala si imi dadu aceeasi valoare a tensiunii si in grila si in drena (+15V DC)

Da, m-am exprimat gresit, vroiam sa spun aceeasi valoare a tensiunii alternative si in grila si in drena(iar in drena se mai adauga 15V DC de la polarizarea casodei evident). Eu seara scriu de pe telefonul mobil si incerc sa comprim la maximum ceea ce scriu.

Mai jos sunt rezultatele, Va este poza cu ambele tensiuni simultan afisate, Vg tens de grila separata si Vd tens de drena. Deci, pe scurt, cascoda din Vincent lucreaza perfect. Daca ai alta parere totusi, mi-ar prinde bine sa-mi explici si mie in detaliu ce vrea sa fie de fapt cascoda Haswkford. Am senzatia ca nu ma insel deloc.

Link spre comentariu

Am insistat pentru ca pe net gaseam o gramada de prostovani care nascoceau niste teorii de iti statea mintea in loc si vroiam sa ma informez despre aceasta topologie de la un om bine informat. In privinta Vincent-ului treaba e haioasa, schema este buna, dar la implementarea reala, facuta de chinezi, te minunezi cum sursa de alimentare tip shunt este setata sa livreze 100mA la un consum de 150mA si tot asa... modificata schema dupa ce piese au avut in stoc, n-a mai contat ca piesele erau de alte valori. Revenind la amplificatorul tau, mie imi place foarte mult cum l-ai implementat in practica, cablaj, trasee, carcasa, design carcasa, superb. Inca odata felicitari si poate pe 26nov la intalnirea audiofil.ro o sa reusesc sa-l ascult si eu in varianta finala hi-end.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Cam asa arata Quasar-ul meu...versiunea 13din pacate am o problema si anume,brumul pe care nu reusesc sa-l elimin.Componentele sunt cele recomandate de Tibi si sunt originale,mai putin tranzistorii: bc 560,2sc2240,mpsa92 care sunt luati de la TME.Diodele redresoare sunt MUR860,condensatorii de filtraj 15000uf Nichicon KG Super ThroughCa finali am folosit Buz900p/Buz905p.Curentul de mers in gol este de 100 mA.Offset-ul variaza intre 0 si 0,1 mVTensiunea de alimentare a operationalului(lme4910): +/-17,5v.Astept sfaturile voastre ca la cati bani am bagat in el este pacat sa nu functioneze perfect.

post-9336-139829365144_thumb.jpg

Link spre comentariu

Frumos realizat si cu componente bune. Felicitari !Alimentarea celor doua module este complet separata ?Ai vreun punct de masa comun ?Intre etajul final mos-fet si etajul in clasa A ai o punte realizata cu un papuc.Elimina puntea, atat pe ramura + cat si -, si pune un rezistor de 47-100ohm/3W. Acesta impreuna cu condensatorul C33/34 va realiza un filtru RC. Vezi ce rezultate ai.Tibi

Link spre comentariu

Alimentarea celor doua module este complet separata,brumul persista chiar si atunci cand alimentez un singur canal si cu intrarea pusa la masa.Curentul de mers in gol este ok ? nu este putin cam mare?Montez rezistorul si comunic rezultatele.

In mod normal trebuia sa ai 140mA pe pereche mos-fet. :-)Fata de QUAD405 care foloste corectia de erori la putere mica, Quasar se foloseste de current-dumping in tot regimul de functionare (atat la putere mica cat si in regim de putere mare).Amplificatorul are cativa watti in clasa A. In regim idle ai ~65W/modul.Tibi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări