Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Dr.L

Postări Recomandate

Alimentarea LME-ului e stabila, +/-17v si e decuplat cu 100nano la 250v fix langa el. Am observat ca in schema R4 e 39ohmi, iar eu am pus 10ohmi ca asa a fost in BOM.Gasii un cond de aproape 1uF, il pun in paralel peste C3 sa vad cum canta...

Link spre comentariu

1u e prea extrem. o sa ai un SR inexistent. :nas: Schema dupa care lucrezi nu o am la indemana. Posteaz-o te rog, sau trimite link catre ea daca e deja postata.

Link spre comentariu

paul14,C3 nu este condensator de compensare. El face parte din reactia negativa a operationalului si impreuna cu R3 formeaza un filtru trece sus.Alimentarea trebuie foarte bine filtrata. In ultima instanta, cu riscul de a pierde din rezolutie, poti adauga un condensator de 1uF peste R18.Sharky,

...Teoretic acest amplif merge si fara bias pt ca neliniaritatea e corectata de AO...

AO-ul nu face parte din puntea de current dumping si nu corecteaza liniaritatea.Pe de alta parte puntea poate corecta numai pana in momentul in care L1 se satureaza.Tibi
Link spre comentariu

Ca filtraj am 5 bucati de 2200uF pe ramura plus C29-C31 de pe placa care sunt tot de 2200uF. Am pus 1uF nepolarizat peste R18, baraie putin si pot urca volumul pana pe la 10-15W, apoi se intampla acelasi lucru. Am crescut si bias-ul aproape de 300mA, dar fara efect.Pana una alta, il trec pe 35v unde n-am decat o bucata de 2200uF pe ramura, dar vad ca se descurca destul de bine.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am schimbat tranzistorul ztx304(tr2) cu 2 sk30 si am obtinut o tensiune de iesire 2mv (offset,varianta cu finali bipolari) dar in schimb am un mic brum de 50hz. :cry: Operationalul nu este fortat in clasa A ,Lme 49710 nu este stabilizat decat cu 2 zenere.(zgomotul aparut dupa schimbare) .Care ar fi cauza?(in cascoda am pus o rezistenta de 100 ohmi)

Link spre comentariu

Suntati fiecare zenner cu un grup paralel de 0,1uf cu 22uf/25v(cel putin) si observati ce se intampla.Specificati daca zgomatul e cu intrarea in gol,fara semnal, sau cu sursa de semnal conectata.2SK 30A sa fie marcat "GR".

Link spre comentariu

Da este GR 5L si zgomotul este in permanenta(cu s-au fara semnal).Cert este faptul ca nu am folosit condesatorul de 1nf si rezistenta de 220ohmi.(in locul respectiv am un tranzistor,schema lui tvicol)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am belit iar amplificatorul. Am pus r18 100ohmi, dar am uitat peste r19 rezistenta de 10ohmi cu semireglabilul. Pentru scurt timp(1-2s) curentul de mers in gol a ajuns la 17A, iar pana am oprit a iesit putin fum, dar nicio piesa nu e neagra. Nici in scurt sau intrerupta nu am gasit inca. Amplificatorul merge in continuare, are curent de mers in gol 150mA, dar in momentul in care cresc volumul, curentul ramane acelasi si amplificatorul parca se ineaca...... :nas: La 60v tot nu vrea, doar la 35v merge bine...

Link spre comentariu

In montaj par sa fie buni. Dimineata ii scot ca acum n`am chef. Dupa mine, s-ar ars/spart ceva care nu mai permite amplicatorului sa-si ia curentul necesar si mentine acel curent de 150mA. Suspectez si traseele, dar ma gandesc ca daca era sa se intrerupa, se vedea urma prin silkmask.Cu prefinalii ma descurc usor la scos, mai greu e cu tranzistorii ai mici...

Link spre comentariu

Am gasit finalii pe minus in scurt. Se pare ca in boxa auzeam doar preul. Intre pinii 1 si 2 am 30ohmi, intre 1 si 3 la fel, iar intre 2 si 3 e sarma direct. Prefinalii se pare ca au scapat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări