paul14 Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 Am scris ca pana(adica inainte) sa reglez la 200mA aparatu indica doar 0.08A. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 Nu am recomandat 20mA, am spus ca de la un minim de aproape 20mA, la clasa AB, nu am sesizat fir de distorsiune la 20Khz pe sinusoida.Fiind alta clasa de functionare, nu ma bag sa recomand nimic,netestind-o si nestiind ce si cum.Ce a aratat 0,08A este consumul montajului pina in finali fara bias. Link spre comentariu
paul14 Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 Ba cred ca era consumul cu totul. Cand am reglat bias-ul am inseriat aparatul pe una din alimentari; minusu mi-a picat primu in mana.S-a incins atat de tare tranzistorul ala incat s-a topit fludorul, pinul 3(emitoru) a picat, iar gaurile si trecerile metalizate s-au distrus. Cel putin gaura pt pinu 3 a ramas...o gaura neagra. Link spre comentariu
Guest1 Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Se pare ca degeaba atasez scheme penmtru ca cineva are grija sa le stearga ...Varianta QUASAR professional high power 1KW.Printre modiifcari o sa observati ca etajul cascoda este de tip Hawksford, castigul amplificatorului este mult mai mare, etajul in clasa A este dublat suportand un curent de ~200mA, finalii sunt verticali IRFP cu bias la 250mA. Am ales verticali pentru ca sunt ieftini si pentru ca la puteri mari distorsiunile de cross-over si neliniaritatea verticalilor sunt doar o fractiune din THD.Pentru a nu se satura, L1 trebuie bobinata cu sarma de diametru minim 2mm.2SJ79/2SK216 se pot schimba cu IRF9610/IRF610, dar atentie la puterea dispata care ajunge la 10W pe casula.Pentru ca sunt lenes ofer schema numai in ltspice.Tibi Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 23, 2011 Administratori Partajează Postat Iunie 23, 2011 Cine a sters atasamentele ? Link spre comentariu
ionu7z1992 Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Din cate am inteles ...sunt ceva probleme cu drepturile de autor(copyright)...Corectati-ma daca gresesc...Nu e numai in sectiunea asta...ci e in tot forumu aceiasi problema...Noroc... Link spre comentariu
Guest1 Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Reatasez evolutia QUASAR.Tibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Mai departe...Tibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 ... mai departe ... Link spre comentariu
Guest1 Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 .... si cam astea-s. Link spre comentariu
paul14 Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 Am facut o mica proba de putere pe o rezistenta de putere de 3.8 ohmi. Pe pc-ul respectiv n-am avut generator de ton sa pun o anumita frecventa, dar pe o melodie oarecare am avut un maxim de 32v. In general tensiunea oscila pe la 25v media si de curiozitate am bagat si un ampermetru in serie pe rezistenta care zicea cam 5a in mediu. Dar de ampermetru nu sunt sigur ca masura corect.Toate astea cu 2 perechi de finali, bias la 200mA si aproape 70v in gol. In sarcina nu stiu cat a scazut pentru ca nu mai aveam cu ce sa masor PS: se auzea muzica din finali si rezistenta de putere. Link spre comentariu
Guest1 Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 ... PS: se auzea muzica din finali si rezistenta de putere.Felicitari pentru realizare.Muzica se aude din rezistori atunci cand acestia au substrat ceramic si condensatorii electrolitici.Cu cat sunt mai de slaba calitate cu atat acestia canta mai tare. Poti asculta cu un stetoscop medical. :-)Tibi Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 O sa te miri, insa daca asculti, chiar in jonctiunile finalilor "se aude", mai ales frecventele inalte! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum