djlove Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Domnule Tibi am si eu o intrebare: Am realizat amplificatorul cu I R F P-uri si nu reusesc sa fac curentul de mers in gol sa fie aprox egal. Eu am pe ramura de + spre ex. 3 mv pe rezistenta 0.22/ 5 w, iar pe ramura de - am 30 de mv. Care sa fie cauza? Va multumesc anticipat. Fisher2Foloseste o alta metoda de a regla curentul de mers in gol. Daca nu ai imperechiat finalii si mai sunt si de provenienta indoielnica apare problema care ai expus-o mai sus.De exemplu incerca sa reglezi intre G si S la finali intre 2,4 si 3,5V, vezi cum suna mai bine si daca se incalzesc finalii in gol.Sau inseriaza ampermetru pe o ramura a alimentarii si reglezi sa ai un consum de minim 20mA pentru fiecare pereche de finalii. (Nu stiu valoarea ideala pentru acest amplificator) Link spre comentariu
Guest1 Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Ieri am facut o prima auditie mono pe o boxa Jm-Lab. Initial l-am testat pe niste B&W-uri mai vechi. Al doilea canal inca are buba si pana vine noul lot de LME49710 mai dureaza.Am dus finalii la limita de jos a curentului de bias. Acum, in repaus, lucreaza aproape reci.Nu am sesizat nici un fel de distorsiune la toate nivelurile de putere.Amplificatorul este stabil si suna excelent.TibiDomnule Tibi am si eu o intrebare: Am realizat amplificatorul cu I R F P-uri si nu reusesc sa fac curentul de mers in gol sa fie aprox egal. Eu am pe ramura de + spre ex. 3 mv pe rezistenta 0.22/ 5 w, iar pe ramura de - am 30 de mv. Care sa fie cauza? Va multumesc anticipat. Fisher2Schimba dioda D3 cu un tranzistor din acelasi lot ca si Q12.Foloseste jonctiunea BE de la tranzistor pentru a inlocui dioda.Pentru IRFP-uri trebuie un curent bias de minim 100mA/device, recomandat 150mA/device.Ca sa reglezi bias-ul montezi un potentiometru de 100 - 200ohm peste R19.Asupra R19 nu se intervine.Si fa-ti un serviciu, nu mai cumpara componente contrafacute.Tibi Link spre comentariu
Vizitator Fisher2 Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Schimba dioda D3 cu un tranzistor din acelasi lot ca si Q12.Foloseste jonctiunea BE de la tranzistor pentru a inlocui dioda.Pentru IRFP-uri trebuie un curent bias de minim 100mA/device, recomandat 150mA/device.Ca sa reglezi bias-ul montezi un potentiometru de 100 - 200ohm peste R19.Asupra R19 nu se intervine.Si fa-ti un serviciu, nu mai cumpara componente contrafacute.TibiDomnule Tibi am facut exact ce mi-ati recomandat si nu am obtinut rezultatul scontat (egalizarea curentilor din sursele I R F P-urilor pe ramura de + 10 mv pe ramura de -110 mv). Daca scot din circuit R 16 47 ohmi/ 1w atunci se egalizeaza curentii din sursele mos fet-urilor ( +25 mv -22 mv). Ce as putea sa fac? Va multumesc anticipat. Fisher2 Link spre comentariu
Guest1 Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Domnule Tibi am facut exact ce mi-ati recomandat si nu am obtinut rezultatul scontat (egalizarea curentilor din sursele I R F P-urilor pe ramura de + 10 mv pe ramura de -110 mv). Daca scot din circuit R 16 47 ohmi/ 1w atunci se egalizeaza curentii din sursele mos fet-urilor ( +25 mv -22 mv). Ce as putea sa fac? Va multumesc anticipat. Fisher2R16 este parte din puntea de curent-dumping. Daca o elimini vor creste distorsiunile semnificativ.Adauga o dioda in serie pe colectorul Q13. Dioda sa aiba acelasi sens ca si D3.Tibi Link spre comentariu
Vizitator victor2k Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Si fa-ti un serviciu, nu mai cumpara componente contrafacute.TibiBuna ziua,Va rog sa-mi recomandati o sursa (verificata) de componente electronice care vinde perechi 2SK1530/2SJ201 originale.Multumesc Link spre comentariu
Guest1 Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Buna ziua,Va rog sa-mi recomandati o sursa de componente electronice care vinde perechi 2SK1530/2SJ201 originale.Multumesc http://www.digikey.com2SK1530/2SJ201 sunt verticali. Un pic mai liniari decat IRFP240/9240, dar cu mult sub performantele oricarui lateral.Tibi Link spre comentariu
Vizitator victor2k Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Buna ziua,Va rog sa-mi recomandati o sursa de componente electronice care vinde perechi 2SK1530/2SJ201 originale.Multumesc http://www.digikey.com2SK1530/2SJ201 sunt verticali. Un pic mai liniari decat IRFP240/9240, dar cu mult sub performantele oricarui lateral.TibiBuna ziua,Digikey nu au pe stoc 2SK1530.Exista posibilitatea folosirii mosfeturilor laterale in locul celor verticale?Ce modificari sunt necesare?Multumesc Link spre comentariu
danzup Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Buna ziua,Digikey nu au pe stoc 2SK1530.Exista posibilitatea folosirii mosfeturilor laterale in locul celor verticale?Ce modificari sunt necesare?MultumescTu nu vezi ca amplificatorul este cu tranzistoare MOS laterale ???ghici ce sunt 2Sk1058/2SJ162 ...... Link spre comentariu
Vizitator victor2k Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Buna ziua,Digikey nu au pe stoc 2SK1530.Exista posibilitatea folosirii mosfeturilor laterale in locul celor verticale?Ce modificari sunt necesare?MultumescTu nu vezi ca amplificatorul este cu tranzistoare MOS laterale ???ghici ce sunt 2Sk1058/2SJ162 ......Fara suparare dar intrebarea mea avea un destinatar si era putin pe linga subiectul din titlu.Intentionez sa repar ceva ce am stricat si doresc sa inlocuiesc mosfeturile defecte cu altele originale.Multumesc . Link spre comentariu
Guest1 Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Buna ziua,Digikey nu au pe stoc 2SK1530.Exista posibilitatea folosirii mosfeturilor laterale in locul celor verticale?Ce modificari sunt necesare?MultumescDaca ai un amplificator defect, atunci sectiunea in care trebuie sa adresezi intrebarea este viewforum.php?f=17In general se pot inlocui verticalii relativ usor cu lateralii, mai greu este invers.Ceea ce trebuie sa schimbi este polarizarea, la laterali fiind de la 3 pana la 10 ori mai mica.De asemenea lateralii prezinta o capacitate parazita mai mica si in functie de model, cu exceptia celor de la Semefab, trebuie compensati mai mult sau mai putin pentru a evita oscilatiile.Unii laterali nu au nevoie de rezistenta de sursa.Tibi Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Domnule Tibi am si eu o intrebare: Am realizat amplificatorul cu I R F P-uri si nu reusesc sa fac curentul de mers in gol sa fie aprox egal. Eu am pe ramura de + spre ex. 3 mv pe rezistenta 0.22/ 5 w, iar pe ramura de - am 30 de mv. Care sa fie cauza? Va multumesc anticipat. Fisher2Daca amplificatorul este cu Mos-Fet complementar in etajul final, P-Mos si N-Mos, alias IRFP9240 si IRFP240, NU vei reusi sa reglezi bias astfel incit sa "arate egal" pe rezistentele de la ramura de P-Mos-uri (9240) deoarece am paramatrii diferiti ,P-Mos avind rezistenta interna mai mare decit N-Mos.Oricum biasul NU se regleaza pt fiecare ramura in parte, pentru ca NU ai cum (teoretic), biasul respectiv fiind un curent serie prin toti tranzistorii finali (intre bornele + si - ale alimentarii) Link spre comentariu
cristi_74 Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 De unde pot regla offsetul la Quadul meu pt ca este cam mare 300mV.Chestia este acelasi pe ambele canale.Ampliful este cel cu lm301.Initial am avut diferenta de 400mv intre tensiunile de alimentare -49,6 V...50 V dar am rezolvat problema si tensiunea de offset ramane tot de 300mv pe fiecare canal in parte. Link spre comentariu
Guest1 Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Schimba operationalul cu unul cu jfet pe intrare TL071, OPA134, OPA604 etc. si o sa ai si offset mai mic.De asemenea, niste fire mai groase de la finali la pcb ajuta la stabilitatea amplifului.Tibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Q U A S A R versiunea 13Tibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Q U A S A R versiunea 13Tibi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum