Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

"Frumusetea " Quad-ului e ca poate folosi in etajul "dumper" aproape orice:bipolari ca in schema originala,complementari,complementari darlington,mos-feturi,sau chiar etaje de putere in clasa"D",cu conditia satisfacerii unor cerinte minime de implementare.Mos-feturile au ca principale avantaje:- sunt mai robuste,suporta mai bine sarcini reactive,curenti mai mari decat bipolarele uzuale.-nu consuma din sursa de semnal-etajul clasa "A".Dezavantaje:-cost mai mare -necesitatea imperechierii sau reglarea pragului de deschidere.-riscul aparitiei de oscilatii parazite.Fiecare poate sa-si aleaga varianta care-i convine.

Link spre comentariu

Acest amplif merge cu finali 2sc5200 ?Dupa capu meu zic ca ar trebui sa mearga. :jytuiyu

Merge si cu 2SC5200, dar va trebui sa te limitezi la o versiune mai veche.Daca ai complementari, 2SA1943/2SC5200, schema trebuie modificata pentru un curent ceva mai mare in etajul in clasa A si adaugata o modalitate de a compensa termic driftul tranzistoarelor.Iar daca vrei sa scoti maximul din acest amplificator iti recomand sa mergi pe laterali, astfel vei scapa de protectii, vei obtine o liniariate net superioara bipolarilor, un offset mult mai mic si in cazul acestui amplificator nu este nevoie sa-i imperechezi.Tibi
Link spre comentariu

Da , frate , ori stim de gluma ori nu mai stim !!!Totusi , recomandarea lui Tibi era cu MOS FET laterali , eu personal am ascultat o varianta , cred ca Quasar 12 , si suna absolut incredibil de natural , totul fiind de calitate : sursa de semnal , cabluri din argint adevarat , amplificatorul cu pricina , cabluri de Boxe , iar boxele ..........ooooffffff , te ia ficatul de nervi daca esti invidios ca mine ......... Dar asta e . Sub nicio forma nu merita sa modifici proiectul , a fost optimizat numai pentru MOSuri . Dar merita sa renunti la BJT pe care le ai pentru ca acest proiect este foarte performant , aproape desavarsit , in configuratia de mai sus eu m-am declarat multumit , si la viata mea am ascultat multe .

Victor,Multumesc !Ma bucur ca ti-a placut ! :-)Tibi
Link spre comentariu

Da , frate , ori stim de gluma ori nu mai stim !!!............... eu personal am ascultat o varianta , cred ca Quasar 12 , si suna absolut incredibil de natural , totul fiind de calitate ..........ooooffffff , te ia ficatul de nervi daca esti invidios ca mine ......... acest proiect este foarte performant , aproape desavarsit , in configuratia de mai sus eu m-am declarat multumit , si la viata mea am ascultat multe .

Pai de ce te mai chinuiesti sa faci amplificatoarele alea doua care din ce spui tu ie mai proaste ? Dupa citatul asta io nu m-as mai baga sa cumpar sau sa fac kit-urile tale, as arunca banii pe fereastra , nu ? Sau era doar o gluma tot ceea ce spui despre Quasar, cum afirmi prima data , sus, ca io nu mai pricep . In cazul ca era o gluma, inseamna ca kitul lui Tvicol e prost si ale tale sunt mai bune. :nebunrau:
Link spre comentariu

Bre , din doua alege una care ti se potriveste : ori esti rau-voitor , ori esti rau-voitor , ori esti rau-voitor !!! De cand am eu KITuri ? Ce legatura exista intre ceai , salata , parizer , ciorba si friptura sau prajitura ?Ca explicatie , pot sa iti dezvalui ca nu am interese comerciale , deci nu imi pot aroga " talente " in sensul celor insinuate mai sus de catre tine . Daca ai avea o experienta de viata suficienta :85 .................. ai fi constatat pe pielea ta ca o femeie nu este egala cu o alta femeie :dsaf , dar exista posibilitatea sa iti faca placere sa intretii relatii inter-umane cu amandoua ( pe rand , evident :da ) relatiile fiind placute , dar nu se exclud neaparat una pe alta ! In afara de sunetul Quasar-ului , imi mai place si sunetul amplificatoarelor pe tuburi , dar si a altor amplificatoare cu structura diferita de Quasar , a caror schema se afla chiar in discutie intr-un proiect comun pe forum , si care face subiectul si predicatul altui amplificator , aici fiind offtopic . Desigur ca sunt multe nuante de comentat , dar sub nicio forma nu se poate pune problema asa cum ai ridicat-o , cu siguranta ca gusturile mele pot fi discutabile in comparatie cu cele ale altora , si ca urmare ar fi necesara o discutie mai ampla , eventual un juriu ( alcatuit din oameni de onoare , cu notorietate in domeniu , cu educatie in domeniu muzical si nu numai , exclus analfabetii , sfertodoctii sau semidoctii ( sper ca intelegi sensul cuvintelor , hi !!! ).....se stiu ei :rade: ) care in urma auditiei " blind " sa poata pune un verdict corect , privind calitatile si ordinea clasamentului ad-hoc a amplificatoarelor care pot participa la auditie . Cine stie , poate candva , vreodata , o sa existe un asemenea juriu :daCarcotasilor , pana atunci , va trebui sa stati cu chilotii in vine , in asteptare !

Link spre comentariu

Nu sint rauvoitor, vreau sa-mi fac un amplificator ca orice om de aici si nu stiu la ce schema sa ma bag. Era misto daca era un fel de clasament ca sa stim cam cati bani merita bagati in fiecare. La Quasar se mai gasesc cablaje?

unix,Daca vrei sa-ti alegi un amplificator cea mai buna solutie este sa-l asculti.Usa mea a fost deschisa tuturor celor care au vrut sa audieze amplificatorul la adevarata lui valoare.Quasar nu este un amplificator simplu si nici ieftin.Am in continuare cablaje disponibile pentru cei care doresc sa investeasca intr-un amplificator de inalta performanta.Pot sa ofer si kit-uri pentru varianta audiofila, gata montate si testate.Iar pentru cei care doresc calitate la o putere ceva mai mica, fara pretentii de a pilota incinte audiofile, un proiect de miniQuasar in desfasurare.Tibi
Link spre comentariu

@UNIXExact genul de rautacisme de care a dat dovada si Tibi la un moment dat...C...Eu nu-mi dau seama ce are Tibi cu mine, toate interventiile mele la adresa produselor lor nu au fost facute cu rautate, daca in topicul proiectului nostru m-am luat de el, aceea nu a fost decat o reactie si imi cer scuze implicit daca am exagerat, sper ca in viitor conexiunile dintre noi sa fie impregnate cu respect si mai sper ca majoritatea userilor vor face la fel...

Sorteh,Probabil ca daca ne-am cunoaste, ai observa ca nu sunt rau si nici nu am cu tine ceva personal.Tibi
Link spre comentariu

...Tibi esti amabil sa imi trimiti si mie cablajul de la quad si de la sursa?Stiu ca nu e firesc sa cer asta pt ca e munca ta dar sincer o sa le folosesc in interes pesonal.Ms

Nu este numai munca mea.Atat andiy cat si danzup si-au adus o contributie importanta la realizarea proiectelor prezentate pe acest forum.Prin vanzarea cablajelor ne sustinem si ne motivam viitoarele proiecte.Daca-ti plac proiectele prezentate de noi si esti interesat de ele, poti contribui prin cumpararea unui cablaj.Daca esti elev, imi prezinti un proiect realizat si finalizat de tine, iar eu voi decide daca vei intra in posesia unei perechi de cablaje gratuit.Tibi
Link spre comentariu

Da sunt elev.Dar la ce fel de proiect te referi? :freaza:Si sa le cumpar sincer nu am bani acuma pentru ca toti banii care imi pica in mana ii dau la scoala ,banchet ....etc.Cred ca cel mai bine e sa ma ocup acuma de scoala si dupa bac voi comanda un set de pcb-uri sper sa mai fie disponibile.

Prezinti in viewforum.php?f=205 un proiect electronic facut de tine cap coada si o poza cu tine.Te rog un proiect serios, nu de genul: bistabil cu doua led-uri.Dupa ce l-ai postat ma anunti pe pm sau mail.Tibi
Link spre comentariu
Vizitator Fisher2

Ieri am facut o prima auditie mono pe o boxa Jm-Lab. Initial l-am testat pe niste B&W-uri mai vechi. Al doilea canal inca are buba si pana vine noul lot de LME49710 mai dureaza.Am dus finalii la limita de jos a curentului de bias. Acum, in repaus, lucreaza aproape reci.Nu am sesizat nici un fel de distorsiune la toate nivelurile de putere.Amplificatorul este stabil si suna excelent.Tibi

Domnule Tibi am si eu o intrebare: Am realizat amplificatorul cu I R F P-uri si nu reusesc sa fac curentul de mers in gol sa fie aprox egal. Eu am pe ramura de + spre ex. 3 mv pe rezistenta 0.22/ 5 w, iar pe ramura de - am 30 de mv. Care sa fie cauza? Va multumesc anticipat. Fisher2
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări