Palade Vlad Postat Septembrie 5, 2007 Partajează Postat Septembrie 5, 2007 cit costa?cit costa cablajul???multumesc!Salut. Pretul variaza infunctie de numarul de cablaje facute. Sorteh spunea ca daca ne adunam 20-30 de useri putem obtine un pret de 10-12ron pe cablaj. Link spre comentariu
Guest1 Postat Septembrie 5, 2007 Partajează Postat Septembrie 5, 2007 ......am ,gasit ceva piese pe acasa ,iar dupa masa am montat un canal :tonqe: O poza arata cam asa http://i15.tinypic.com/6hcsgg4.jpg :yawinkle: Montajul inca nu l-am testat , problema fiind inca watajul rezistentelor , poate ne lamureste cineva :prayer: care , ce,cum si cati wati trebuie . Cablajul e necesar a fi revizuit din cauza dimensiunilor la piese , in special la rezistori si condensatori :smt001 .La sfarsit de saptamana urmeaza testele . :smt003Esti rapid !!!Ma refer la notatia di schema lui andiy.C13 minim la 25V recomand 35VR7 si R8 minim 0,5W recomand 1WR13 si R14 minim 1W recomand 1WR15 si R16 minim 0,5W recomand 1WR18 si R22 0,25WR23 si R24 minin 2W recomand 4 - 5WR25 1Wrestul la 0.25 sau 0.5WTibi Link spre comentariu
hbi Postat Septembrie 5, 2007 Partajează Postat Septembrie 5, 2007 Pretul variaza infunctie de numarul de cablaje facute. Sorteh spunea ca daca ne adunam 20-30 de useri putem obtine un pret de 10-12ron pe cablaj.si citi sint pina acum , ca ma bag si eu cu 2( doua) bucati. face cineva o lista?sau ma inscriu si eu undeva? Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Septembrie 5, 2007 Partajează Postat Septembrie 5, 2007 Pai spuneti in topicul acesta cate cablaje vreti si asta e toata inscrierea :yawinkle: Daca vrei si tu suntem 5 :smt003 Link spre comentariu
alex mm Postat Septembrie 5, 2007 Partajează Postat Septembrie 5, 2007 .....De ce nu aveti un pic de rabdare pana se va testa , ampliful acesta :smt045 si pe urma ,se va comanda cate placi vrea fiecare si de ce fel :yawinkle: (offtopic) dar nu m-am putut abtine :axe:Tibi multumesc de raspuns Link spre comentariu
TITI Postat Septembrie 7, 2007 Partajează Postat Septembrie 7, 2007 Dragi colegi daca il testam si e bun vreau si eu cablaje 2buc sau 4 in functie de cat de bine mergema intereseaza mai alea varaianta mosfet ca am irf240 si 9240.Multumesc Link spre comentariu
Vizitator cs_isti Postat Septembrie 24, 2007 Partajează Postat Septembrie 24, 2007 Ceva noutati stie careva? A realizat cineva verziunea acesa de quad? Cum functioneaza? Link spre comentariu
andiy Postat Octombrie 9, 2007 Partajează Postat Octombrie 9, 2007 Ca sa nu stau degeaba, mai ales ca dl tvicol mi-a oferit premiul promis, am mai realizat o varianta de pcb. Am mers pe varinta simplu placat (chiar daca a necesitat niste strap-uri), in ideea ca imi va fi mai usor sa o realizez home-made. Sper ca pana la urma sa reusesc sa si fac ceva concret. Timp sa am... :smt006 Link spre comentariu
andiy Postat Octombrie 9, 2007 Partajează Postat Octombrie 9, 2007 Multumesc sorteh Nici nu ma gandeam ca nu vor fi critici, mai ales de la tine. Sunt nemultumit deja (am observat niste chestii care nu imi mai plac), dar acuma mor de somn... :smt119 Aveam si eu niste intrebari de pus... dar o las pe alta data :smt006 Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Octombrie 10, 2007 Partajează Postat Octombrie 10, 2007 Se pot folosi si rezistente cu distanta intre terminale de 5mm (cele de 0,5w)? Link spre comentariu
andiy Postat Octombrie 10, 2007 Partajează Postat Octombrie 10, 2007 Se pot folosi si rezistente cu distanta intre terminale de 5mm (cele de 0,5w)?Cui te adresezi? Din punct de vedere mecanic sau despre ce e vorba?Te referi la cele rosiatice (cu pelicula metalica), cu pinii dispusi radial? Apropos de asta, aveam un maestru pe vremea lui ceau care numai din astea folosea. Sunt ele indicate pentru audio? Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Octombrie 10, 2007 Partajează Postat Octombrie 10, 2007 Se pot folosi rezistente cu distanta intre terminale de 5mm din punct de vedere mecanic, adica pcb-ul permite utilizarea fara modificari?Sunt tentat sa construiesc un amplificator cu PCB-urile prezentate si rezistentele utilizate de 0,5w sa fie RPM-uri dar daca trebuie reproiectat PCBdoar pentru asta pentru 2 cablaje nu se merita.Rezistentele rosiatice sunt RPM ( rezistenta cu pelicula metalica) si sunt foarte indicate in audio.Au zgomotul mai mic, stabilitatea in timp mult mai mare si precizia in jur de 1 -2% fata de cele din carbon.Majoritatea echipamentelor cu pretentii folosesc asa ceva (forma depinde de producator), de ex. in Rostov se folosesc rezistente rosii cilindrice cu pelicula metalica, in echipamentele romanesti RPM-uri (rosii, patrate) iar cele productie vest folosesc diferitele serii de la producatorii consacrati. Link spre comentariu
andiy Postat Octombrie 10, 2007 Partajează Postat Octombrie 10, 2007 Exact, despre RPM era vorba. Am intrebat pentru ca stiu ca AMC-urile de pe vremea lui ceau aveau la greu astfel de rezistente si m-am gandit ca ar fi de uz industrial (si mai putin indicate in audio). Dar cred ca ideea era legata de toleranta (retin ca erau marcate cu 1% si 5%). Acum imi aduc aminte ca maestrul de care vorbeam avea niste amici muzicieni carora le facea diverse (aplificatoare, efecte pentru chitara, etc.), folosind numai RPM (extrem de scumpe la vremea respectiva, fata de cele cu carbon). Pe ce am proiectat eu, se pot folosi pentru ca distanta dintre pini e de min. 10 mm. Dar lucrurile stau in felul urmator: eu am proiectat pcb-ul in functie de ce piese dispun eu (unele dintre ele primite de la tvicol), fara a intentiona sa realizez mai multe exemplare, la vreo firma. Daca cineva are placerea, pot doar sa-i ofer gerberele, cand vor fi gata. Pentru calitate garantata, recomand totusi cele facute de sorteh, de la care eu doar invat. :salute: Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Octombrie 11, 2007 Partajează Postat Octombrie 11, 2007 Doresc si eu PCB 4 bucati dar varianta care se realizeaza trebuie sa aiba o mica modificare, in sensul de a se putea implanta pe cablaj atat rezistente pe orizontala, distanta intre pini 10-12mm cat si vertical cu distanta de 5mm.Nu trebuie neaparat si date gaurile pentru 5mm doar realizate treseele pentru a putea fi folosite rezistente RPM.Ma intereseaza acest aspect deoarece am recuperat RPM-uri cu terminale scurte si doar asa le pot utiliza eficient. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Octombrie 11, 2007 Partajează Postat Octombrie 11, 2007 RPM-urile au 2 avantaje:- sunt deja rodate in functionare- am o gramadaPrefer sa folosesc rezistente imbatranite deoarece in timp isi pastreaza valoarea, cele defecte deja sunt intrerupte sau cu valori diferite fata de ce este marcat si se arunca.De altfel la echipamentele profesionale ( de exemplu aparatura medicala) dupa realizarea pcb-ului, plantarea componentelor, lipirea in val si verificareafunctionalitatii se supun unui proces de imbatranire artificiala pentru a elimina componentele predispuse la defecte.Dar cand este gata PCB-ul amplificatorului raman la comanda pentru 4 bucati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum