Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

sal. spuneti mi si mie cine a facut quadul cu buz900/ 905 de la semelab,( 55 lei perechea)? cum suna?pentru tiberiu, cu 2sj 201/ 2sk1530 la +/- 50v respectiv buzurile de mai sus ce putere se obtine pe 4, resp 8 ohmi? filtraj bun,in gama de frecv 20hz - 20 khz

dr_nick24,Quasar suna foarte bine cu orice tip de mos-fet lateral.L-am facut cu BUZ900/905 de la Magnatec/Semelab, cu 2SJ201/2SK1530 Renesas, EFC10N16/EFC10P16 Exicon si ACD101NDD/ACD103PDD de la Semefab.Cam astia sunt lateralii care sunt inca in productie si care merita atentie.De departe lateralii de la Semefab sunt cei mai buni finali pe care i-am audiat. In opinia mea mult superiori oricarui bipolar.Puterea minima obtinuta, masurata pe o sarcina rezistiva la 1Khz, indiferent de lateral, este 300W/8ohm.In conditiile in care sursa ta de alimentare are o rezerva de putere suficienta si in functie de final puterea creste pe o sarcina de 4ohm catre 500W.Tibi
Link spre comentariu

salutari. puterea aceasta se obtine la +/- 50 v sau la +/- 70? mersi

Pentru 500W/4ohm iti trebuie o sursa de ~ 1KW si +/-70V atat pe etajul in clasa A cat si final.La +/-80V cu 4 perechi de ACD101NDD/ACD103PDD poti atinge 800W/8hm.Vreau sa resubliniez ca nu puterea face un amplificator sa sune bine, ci capabilitatea lui de a-si sustine dinamica si puterea in toata banda audio.Scopul final al acestui amplificator nu este puterea, ci capacitatea de a "conduce" incinte audiofile de inalta rezolutie.In general incintele audiofile prezinta variatii puternice de impedanta, atat la frecvente joase cat si inalte.Rezerva de putere pe care o ofera acest amplificator este tocmai pentru a oferii un program muzical de inalta calitate.Daca scopul final este puterea bruta, mai putin calitatea, sfatul meu este sa te orientezi catre un amplificator profesional.Tibi
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator mirscr

Buna ziua,D-le Tibi, puteti sa ne spuneti tensiunea minima de alimentare (+/-) pentru mQuasar ?Am un tuner spatios in interior; alimentatorul "livreaza" 2x30V, filtraj 4x4700uF/35V, transformatorulare ~200VA (>14 cmp).Tranzistori voi folosi 2SK & 2SJ.~20-30W/8 ohm m-ar multumi pe deplin.Va multumesc.

Link spre comentariu

Buna ziua,D-le Tibi, puteti sa ne spuneti tensiunea minima de alimentare (+/-) pentru mQuasar ?Am un tuner spatios in interior; alimentatorul "livreaza" 2x30V, filtraj 4x4700uF/35V, transformatorulare ~200VA (>14 cmp).Tranzistori voi folosi 2SK & 2SJ.~20-30W/8 ohm m-ar multumi pe deplin.Va multumesc.

Da, poti sa-l alimentezi la +/-30V si o sa ai in jur de 40-50W/8ohm.Pentru filtraj e bine sa ai un minim de 4x10000uF, preferabil low esr, dar pentru inceput merg si 4x4700uF.Tibi
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Da , frate , ori stim de gluma ori nu mai stim !!!Totusi , recomandarea lui Tibi era cu MOS FET laterali , eu personal am ascultat o varianta , cred ca Quasar 12 , si suna absolut incredibil de natural , totul fiind de calitate : sursa de semnal , cabluri din argint adevarat , amplificatorul cu pricina , cabluri de Boxe , iar boxele ..........ooooffffff , te ia ficatul de nervi daca esti invidios ca mine ......... Dar asta e . Sub nicio forma nu merita sa modifici proiectul , a fost optimizat numai pentru MOSuri . Dar merita sa renunti la BJT pe care le ai pentru ca acest proiect este foarte performant , aproape desavarsit , in configuratia de mai sus eu m-am declarat multumit , si la viata mea am ascultat multe .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări