Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Dr.L

Postări Recomandate

sal. spuneti mi si mie cine a facut quadul cu buz900/ 905 de la semelab,( 55 lei perechea)? cum suna?pentru tiberiu, cu 2sj 201/ 2sk1530 la +/- 50v respectiv buzurile de mai sus ce putere se obtine pe 4, resp 8 ohmi? filtraj bun,in gama de frecv 20hz - 20 khz

dr_nick24,Quasar suna foarte bine cu orice tip de mos-fet lateral.L-am facut cu BUZ900/905 de la Magnatec/Semelab, cu 2SJ201/2SK1530 Renesas, EFC10N16/EFC10P16 Exicon si ACD101NDD/ACD103PDD de la Semefab.Cam astia sunt lateralii care sunt inca in productie si care merita atentie.De departe lateralii de la Semefab sunt cei mai buni finali pe care i-am audiat. In opinia mea mult superiori oricarui bipolar.Puterea minima obtinuta, masurata pe o sarcina rezistiva la 1Khz, indiferent de lateral, este 300W/8ohm.In conditiile in care sursa ta de alimentare are o rezerva de putere suficienta si in functie de final puterea creste pe o sarcina de 4ohm catre 500W.Tibi
Link spre comentariu

salutari. puterea aceasta se obtine la +/- 50 v sau la +/- 70? mersi

Pentru 500W/4ohm iti trebuie o sursa de ~ 1KW si +/-70V atat pe etajul in clasa A cat si final.La +/-80V cu 4 perechi de ACD101NDD/ACD103PDD poti atinge 800W/8hm.Vreau sa resubliniez ca nu puterea face un amplificator sa sune bine, ci capabilitatea lui de a-si sustine dinamica si puterea in toata banda audio.Scopul final al acestui amplificator nu este puterea, ci capacitatea de a "conduce" incinte audiofile de inalta rezolutie.In general incintele audiofile prezinta variatii puternice de impedanta, atat la frecvente joase cat si inalte.Rezerva de putere pe care o ofera acest amplificator este tocmai pentru a oferii un program muzical de inalta calitate.Daca scopul final este puterea bruta, mai putin calitatea, sfatul meu este sa te orientezi catre un amplificator profesional.Tibi
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator mirscr

Buna ziua,D-le Tibi, puteti sa ne spuneti tensiunea minima de alimentare (+/-) pentru mQuasar ?Am un tuner spatios in interior; alimentatorul "livreaza" 2x30V, filtraj 4x4700uF/35V, transformatorulare ~200VA (>14 cmp).Tranzistori voi folosi 2SK & 2SJ.~20-30W/8 ohm m-ar multumi pe deplin.Va multumesc.

Link spre comentariu

Buna ziua,D-le Tibi, puteti sa ne spuneti tensiunea minima de alimentare (+/-) pentru mQuasar ?Am un tuner spatios in interior; alimentatorul "livreaza" 2x30V, filtraj 4x4700uF/35V, transformatorulare ~200VA (>14 cmp).Tranzistori voi folosi 2SK & 2SJ.~20-30W/8 ohm m-ar multumi pe deplin.Va multumesc.

Da, poti sa-l alimentezi la +/-30V si o sa ai in jur de 40-50W/8ohm.Pentru filtraj e bine sa ai un minim de 4x10000uF, preferabil low esr, dar pentru inceput merg si 4x4700uF.Tibi
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Este o gluma sper....................bine ca nu vrei sa pui pe intrare IC gen 741 :rade: Daca vreti sa invatati ceva nu mai poluati forumul cu aberatii............daca era cazul , aflati de mult ca pot exista alternative la echiparea cu semiconductori , de aia Loganul nu este Mercedes ! :d

Link spre comentariu

de ce ti se pare tie o aberatie?2sc5200 este o alternativa pt mjl21194Am douo bucati originale si tzapene si de aia am intrebat si puteai sa raspunzi frumos fara sa ma iei la misto

Link spre comentariu

Pai si Loganul este o alternativa la Mercedes...............dar daca crezi ca poti face comparatie intre BJT si MOS FET laterali , ar mai intra in discutie si o RABA de 16 tone !!! :nebun: :nebun: :nebun: :nebun: :nebun:

Link spre comentariu

Ideea e ca duc 15 amperi iar ceilalti care ii compari tu cu "merge-des" duc 16 A

:scarpin Ai comparat cumva si SOA celor doua componente?La Uce=100V unii "duc" 2A ceilalti 0,4A... Ghici care, cum !?
Link spre comentariu

Da , frate , ori stim de gluma ori nu mai stim !!!Totusi , recomandarea lui Tibi era cu MOS FET laterali , eu personal am ascultat o varianta , cred ca Quasar 12 , si suna absolut incredibil de natural , totul fiind de calitate : sursa de semnal , cabluri din argint adevarat , amplificatorul cu pricina , cabluri de Boxe , iar boxele ..........ooooffffff , te ia ficatul de nervi daca esti invidios ca mine ......... Dar asta e . Sub nicio forma nu merita sa modifici proiectul , a fost optimizat numai pentru MOSuri . Dar merita sa renunti la BJT pe care le ai pentru ca acest proiect este foarte performant , aproape desavarsit , in configuratia de mai sus eu m-am declarat multumit , si la viata mea am ascultat multe .

Link spre comentariu

Multumesc de explicatie.As vrea sa ma apuc de treaba si sa il fac.Te mai rog sa imi recomazi un cablaj pt ca am vazut mai multe variante ceva care stiu ta ca e mai bun.Tias fi tare recunoscator,sau ataseazal in format lay.Please. :jytuiyu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări