Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Dr.L

Postări Recomandate

Chiar acum am scos BC-urile de la tme/adelec si au beta undeva peste 660. BC557 au beta cam la jumate din bc560, dar parca nu face asa urat. In orice caz maine la prima ora sun la magazinul de piese din oras, poate-poate or avea ceva.

Link spre comentariu

Pe unde e schema finala?Ma indoiesc ca e problema de piese. Probabil daca il compensezi mai puternic nu va mai oscila. Vezi ce se intampla daca maresti conzii de compensare.Legaturile sigur sunt calumea? Sigur n-ai bucle de masa?

Link spre comentariu

Pe unde e schema finala?Ma indoiesc ca e problema de piese. Probabil daca il compensezi mai puternic nu va mai oscila. Vezi ce se intampla daca maresti conzii de compensare.Legaturile sigur sunt calumea? Sigur n-ai bucle de masa?

Cu componente de buna calitate amplificatorul nu are nevoie sa fie compensat, chiar intentia mea este de a-l compensa cat mai putinTibi
Link spre comentariu

Incercati sa suntati atat condensatorii de filtraj cu 0,1mF cat si sa conectati condensatori de 47-100nF(preferabil ceramici la 100v) intre drena si masa la fiecare final;se poate incerca si introducerea unui inel de ferita pe poarta.In schema de mQuasar cu c13,c14,capacitatile parazite poarta-sursa ,L1 si c16,c17 nesuntate ,avand in vedere si dispersia mare a parametrilor mos-urilor se pot intruni conditiile de oscilatie.

Link spre comentariu

suntarea aia nu te ajuta decat daca pui condul de 100nF direct peste bornele condului gras. Faptul ca il pui la 2-3cm distanta e apa de ploaie.Oricum nu cred ca mosfeturile oscileaza de unul singur, e de la reactie.

Link spre comentariu

Stiam ca condul de 100nano trebuie pus cat mai aproape de electrolitic sau chiar pe terminale, tocmai de aia l-am inghesuit direct pe terminale.Am fost la magazinul local de piese si dezamagire totala. Nu aveau nimic, nici macar un amarat de BC560. Va trebuii sa astept pana dupa revelion cand pun comanda iar.Ca o chestie, poate functiona fara probleme si daca las Q3-Q6 suntati cu rezistanta de 1k?

Link spre comentariu

Stiam ca condul de 100nano trebuie pus cat mai aproape de electrolitic sau chiar pe terminale, tocmai de aia l-am inghesuit direct pe terminale.Am fost la magazinul local de piese si dezamagire totala. Nu aveau nimic, nici macar un amarat de BC560. Va trebuii sa astept pana dupa revelion cand pun comanda iar.Ca o chestie, poate functiona fara probleme si daca las Q3-Q6 suntati cu rezistanta de 1k?

Amplificatorul merge si cu rezistenta de 1K in paralel cu sursa cascoda, dar se pierde mult din calitate.Asa cu ai fost sfatuit mai sus, decupleaza toti condensatorii de pe alimentare cu 47-100nF MKT. Cu exceptia NP0 evita orice tip de ceramic - Z5U, X7R etc. din cauza efectului lor puternic piezo.Mai fa o incercare, adauga peste rezistenta de 22K R9 un condensator de 100nF si vezi rezultatul.Tibi
Link spre comentariu

Sa-i decuplez si pe C29-C32?

Cu condensator peste rezistenta de 22k o sa incerc maine pentru ca pe azi mi-a ajuns de letcon si incercari.

Am pacalit osciloscopul si cam asa arata la iesire:

Posted Image

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

sal. spuneti mi si mie cine a facut quadul cu buz900/ 905 de la semelab,( 55 lei perechea)? cum suna?pentru tiberiu, cu 2sj 201/ 2sk1530 la +/- 50v respectiv buzurile de mai sus ce putere se obtine pe 4, resp 8 ohmi? filtraj bun,in gama de frecv 20hz - 20 khz

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări