Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

Schemele sunt pe site, inclusiv ultima variantă (v13)! Ce altceva mai dorești - niște lăptic la biberon, măr ras cu biscuiți pisați mărunt, sau dacă s-ar putea și fișierele cu layout-urile cablajelor.

Băi ce stil au unii!

Au dreptate cei care spun că preferă să dezvolte proiectele oriunde altundeva, numai pe forum nu. Dece nu te duci tu mai bine pe diyaudio cu pretenții din astea io vreu aia și aia, aici și acum și sa fie culoarea X cu picățele Y...

tvicol a oferit cablaje și de amplif și de sursă și componente celor care au demonstrat că merită și au știut cum să pună problema.

Link spre comentariu

si o schema sa ne putem face si noi ceva cablaje nu primim? ca eu vreau sa imi fac un amplif cu o pereche de tranzi finali si is curios cum ar suna un quad, stiu ca v-am criticat putin in trecut dar spre ca nu mai tineti pica... :jytuiyu

Stai linistit, nici nu-mi mai aduc aminte. Sper ca era o critica constructiva. :-)Maine postez schema.Tibi
Link spre comentariu

nu stiu ce ai inteles tu din postu meu dar eu voiam doar schema la miniquasar (sau miniquad) atata tot, nu am cerut cablaje, piese sau altceva... daca nu vrea domnul tvicol sa o faca public nici o problema am intrebat frumos... asa ca sincer nu e nevoie de comentari offtopic...

Scuze, daca am inteles gresit abordarea ta.

D-nul Tiberiu spunea anterior ca schema de la Mini Quasar este aproape identica cu varianta 13, cu exceptia ca se utilizeaza o singura pereche de finali si ca majoritatea componentelor sunt SMD.

Deci cine doreste sa reproduca o varianta de cablaj, cred ca se poate folosi de schema de la versiunea full si poza cu aranjarea componentelor pe PCB, postata anterior.

Si eu vreau un set de cablaje pt. aceasta versiune si astept sa se dea drumul la comenzi. Nu cred ca merita efortul de a face cablajul acasa, avand in vedere calitatea foarte buna a PCB-urilor anterioare si pretul absolut accesibil.

Link spre comentariu

Am si eu o intrebare primu rand de gauri(dinspre exteriorul PCB-ului) pentru tranz finali sunt pentru varianta laterala(BUZ) sau pentru varianta verticala(IRFP)? DUpa ce am verif datasheetul si schema mi-e mi-a rezultat ca ar fi cei verticali in primul rand si laterali in cel de-al 2lea (spre interiorul PCB)Va multumesc !!

Link spre comentariu

Am si eu o intrebare primu rand de gauri(dinspre exteriorul PCB-ului) pentru tranz finali sunt pentru varianta laterala(BUZ) sau pentru varianta verticala(IRFP)? DUpa ce am verif datasheetul si schema mi-e mi-a rezultat ca ar fi cei verticali in primul rand si laterali in cel de-al 2lea (spre interiorul PCB)Va multumesc !!

Rezolvata problema, pentru varianta cu MOS vertical(IRFP9240/240) sunt gaurile de la extremitati.Are ceva daca inlocuiesc Q11cu BC560B in loc de BC560C(care sunt restu de tranzistori Q3,Q4,Q5,Q6) din oglinda de curent. Conform datasheetului numa panta tranzistorului difera la Varianta BC560B este intre 200-450 iar la var BC560C intre 400 si 800.Deocamdata numa din astia am prin casa.
Link spre comentariu

Rezolvata problema, pentru varianta cu MOS vertical(IRFP9240/240) sunt gaurile de la extremitati.Are ceva daca inlocuiesc Q11cu BC560B in loc de BC560C(care sunt restu de tranzistori Q3,Q4,Q5,Q6) din oglinda de curent. Conform datasheetului numa panta tranzistorului difera la Varianta BC560B este intre 200-450 iar la var BC560C intre 400 si 800.Deocamdata numa din astia am prin casa.

Corect, vertical - gaurile de la exterior, laterali - gaurile din interior. la seria BC### prin A / B / C difera beta. A
Link spre comentariu

Tibi mai am si eu o intrebare pot folosi condensatorul asta http://ro.farnell.com/vishay-roederstein/mkp1839510164/capacitor-axial-mkp-1uf-160v/dp/1413918 in locul lui C1 de la Auricap.Iar Conzi de peste diodele zener C35 si C36 100nF la 100V ce tip sunt , Polyester, Polypropilena ?

vishay-roederstein sunt condensatoare foarte bune, merg foarte bine si Arcotronics.Peste zennere 100nF polipropilena Arcotronics.Tibi
Link spre comentariu

Multumesc pentru observatie, R14 are in mod normal 0.5W.

Alte modificari:

R17 = 100ohm pentru verticali si 22ohm pentru laterali.

In paralel cu R 22 se poate adauga un condensator de 2.2nF.

C13 si C14 se elimina in cazul in care se folosesc finali Semefab - ACD100NSD/ACD102PSD

Modulele montate de mine vor veni cu U1 LME49990.

Dupa ce efectuez setul complet de masuratori, probabil ca C9 va disparea definitiv din schema.

Tibi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări