Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

depinde ce faci cu ele si cat bias vrei sa le dai la finali. O sa vezi si tu la cat te poti intinde dupa cum se incalzesc.

Nu cred ca am cum sa reglez bias-ul....nu e nici un semireglabil pe placa, iar piesele sunt cele din BOM.
In cazul finalilor laterali amplificatorul va opera ~6W in clasa A. Nu-mi dau seama ce suprafata au radiatoarele tale, dar temperatura de lucru este 45-60C.Poti sa reglezi fin biasul prin variatia lui R19 in limita a 9,1ohm pana la 10ohm.Tibi
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Neata , sper sa nu se supere nimeni dar am si eu doua nedumeriri :

In schema pe care am marcat cu 1 ce rol au cele doua rezistoare de 1K puse in paralel ? Nu era de ajuns unul singur de 500 de ohmi ? Mi se pare o inmultire a numarului de piese pe placa fara rost !

Unde am marcat cu 2 se poate (ca sa zic asa ) cred eu sa fie un "sunt" dar condensatorul celalalt nu pare a fi electrolitic , sau este electrolitic dar bipolar ?

Link spre comentariu

Neata , sper sa nu se supere nimeni dar am si eu doua nedumeriri :

In schema pe care am marcat cu 1 ce rol au cele doua rezistoare de 1K puse in paralel ? Nu era de ajuns unul singur de 500 de ohmi ? Mi se pare o inmultire a numarului de piese pe placa fara rost !

Unde am marcat cu 2 se poate (ca sa zic asa ) cred eu sa fie un "sunt" dar condensatorul celalalt nu pare a fi electrolitic , sau este electrolitic dar bipolar ?

Normal ca se poate folosi si un singur rezistor de 500ohm/2W

Problema este ca 500ohm nu este o valoare standard, greu de gasit.

Pe intrare este un condensator de 680nF poliester compensat cu unul stiroflex de 1nF.

Compensarea unui condensator de capacitate mai mare (mai putin calitativ) cu unul de capacitate mai mica, dar de calitate foarte buna, se practica in echipamentele audiofile pentru a micsora distorsiunile la frecvente inalte si pentru a compensa raspunsul in frecventa.

Pentru informarea ta. schema la care faci referire este revizia 2. Acum Quad405 reborn, sau Quasar, este la versiunea 13i, iar diferenta de performanta este considerabila.

Tibi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări