Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

La bobina am gasit raspunsul pe pagina precedenta, 30 de spire pe suport cu D=10mm si conductor de 1,2mm.Am observat ca in BOM Q11 este BC550 iar in schema este BC560. Cum este corect?La irfp-uri are importanta care rand de gauri il folosesc? PS: am primit azi cablajele. Multumesc mult :da Paul.

Multumesc pentru observatie. Este o greseala care s-a propagat in toate listele BOM.Q11 este pnp deci BC560CTibi
Link spre comentariu

Doua liste BOM corectate.[attachment=0]BOM Quasar TME V13-2.xls[/attachment][attachment=1]BOM Quasar Adelectrocom V13-2.xls[/attachment]Azi am facut comanda de piese si cum nu aveau electroliticii pe stoc, o sa-i comand la tehnoelectric unde au preturi mai bune, dar calitatea nu o cunosc. O sa-i iau de acolo impreuna cu cateva unelte. Piesele fiind comandate, mai ramane problema alimentarii care cel mai probabil sa fie dintr-o sursa de pc de 450w. La racire daca nu gasesc radiatoare suficient de mari, pun 2 ventilatoare :da Carcasa mai la vara :rade:Paul.

Link spre comentariu

O sa va tin la curent cu acest proiect si o sa va cer ajutorul acolo unde ma impotmolesc. Deocamdata astept piesele de la adelectrocom. Se pare ca nu le-au avut pe toate pe stoc. Am facut rost si de un traf cu suprafata tolelor de 27.5 cm2, deci 756w. 6-7A pe infasurare e suficient pentru 2 module? Daca ramane loc o sa bobinez si pentru +/-70v, iar daca nu il las la 50v.

Link spre comentariu
Vizitator igy

Randurile cele mai apropiate de C14,C20,C13,C19 etc,valabile pt.BUZ 900P.IRFP-urile cred ca folosesc celelate gauri,mai apropiate de marginile cablajului.Inainte de a monta finalii consulta datsheet-ul lor.Eu asa am facut deoarece nu ma pricep la electronica. Am si verificat montajul-functioneaza,nu mi-a sarit nici piesa in cap!

Link spre comentariu

...Am facut rost si de un traf cu suprafata tolelor de 27.5 cm2, deci 756w. 6-7A pe infasurare e suficient pentru 2 module? Daca ramane loc o sa bobinez si pentru +/-70v, iar daca nu il las la 50v.

Traful e OK. Eu zic sa ramai la +/-50V.Tibi
Link spre comentariu

igy,

Pe firele de alimentare sursa >> aplif, adauga cate o ferita pe fiecare fir + - si masa, in asa fel incat firul sa faca o bucla prin ferita respectiva.

O alta varianta este sa impletesti firele si sa pui o ferita pe ele.

Cand montezi sursa in carcasa, ai grija ca aceasta sa fie la cativa centrimetrii de carcasa, asa cum se vede in poza de mai jos.

Picioarele sursei trebuie sa fie din plastic.

Intre masa sursei si carcasa, adauga un rezistor de 10ohm.

Daca ai posibilitatea incearca s-o ecranezi, daca nu monteaz-o cum se vede mai jos.

Posted Image

Tibi

Link spre comentariu

La un mic calcul grosier am aflat ca am nevoie de aproximativ 35m de sarma pentru secundar. Sper sa incapa toata, altfel voi fi nevoit sa micsorez diametrul sarmei si implicit puterea. Azi-maine imi vin in sfarsit majoritatea pieselor si pot sa mai incing pistolul de lipit.Tibi, R37 mai este pe versiunea 13 a cablajului? Eu unu` l-am intors pe toate partile si nu am vazut-o.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări