Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

Vizitator audiophil

Cred ca, acum, ar fi utila ceva istorie despre acest amplificator.

Va sugerez sa lecturati un link al unuor pagini din revista Stereophile:

http://stereophile.com/solidpoweramps/655/

Primele pagini sunt din 1976, si credeti-ma putine amplificatoare au traversat asa timpul.

Astfel incat sa fie in discutie chiar si azi, in ciuda schimbarii multor concepte din electronica audio, principiul de functionare (in mod particular).

Simplul fapt ca in aceasta revista se discuta despre Quad 405, in mai multe randuri, este un fapt de retinut.

Alte amplificatoare despre care s-a scris in aceasta revista va pot da imaginea, fie si numai prin preturile acestora, asupra companiei selecte in care s-a aflat 405.

La acestea as adauga un link remarcabil pentru surubarii (alde DIY) de la noi.

Un interviu, din aceeasi revista, cu un tip care a facut multe valuri in zona auditiilor de mare calitate prin abordari valabile chiar si acum:

Steve McCormack: It's All In The Details

Robert Harley, April, 1992

http://stereophile.com/interviews/522/

Steve McCormack este primul modificator de marca al amplificatorului 405.

405 a fost primit initial in USA ca un fel de concurent mai modest pe piata de high-end.

Steve McCormack a sesizat potentialul principiului de baza si a operat primele modificari.

Acestea au saltat ratingul acestui amplificator, in aprecierile generale de high-end.

Asadar, ca modificatori pasionati ai lui 405, sunteti intr-o companie foarte elitista!

Merita incercat sa faceti ceva studiu cu 405.

Principiul de baza are inca resurse incomplet puse in valoare.

As aprecia eu, si sper sa nu gresesc prea tare.

Lectura placuta, si auditii cat mai frumoase!

Link spre comentariu
Vizitator andrei_art

ce are de nu se incarca toata? :smt001ciudat...acum mi s-a incarcat din prima (apropo, cand am zis ca nu s-a incarcat toata am incercat de mai multe ori) :smt006

Link spre comentariu
Vizitator audiophil

Remarcabil cablajul realizat de Alex MM! Felicitari. si mult succes in continuare. A lucrat foarte bine. Sunt multe motive care fac sa fie apreciata realizarea lui Alex. In primul rand pentru ca acest cablaj este traditional, cu componente introduse prin perforatii in cablaj. Avantaj mare pentru cei ce vor sa faca modificari, testari etc. Si, in al doilea rand, pentru ca este realizat pe o singura fata. Costuri mai mici de manufacturare - avantaj uneori important in economia unui amator cu buget restrans. Ca sa nu amintim de posibilitatea realizarii cablajului in conditii amatoricesti ...Placile Quad 405 erau, dealtfel, realizate foarte strans pe o singura fata de cablaj. As avea de sugerat doar sa se mareasca putin pastilele. Peste tot, acolo unde este loc. Deoarece in spiritul idei de incercare a noi si noi variante aceste pastile marite sunt de mare ajutor pentru ca se exfoliaza mai greu. Chiar si letcoanele mai exuberante, cu temperaturi mai greu de controlat, fac necazuri mai mici cand pastilele sunt mai mari.In rest numai laude si adresez lui Alex MM ca si celorlalti dealtfel, invitatia sa incerce si varianta de cablaj cu finali bipolari. Poate si pentru ca evolutia amplificatoarelor Quad a mentinut, in totalitate, finalii bipolari - cel putin pana acum. O posibila explicatie ar fi de cautat, poate, in distorsiunile mai mari ale unipolarelor la curenti mici, in general.In fine, conteaza mai putin motivul pentru care inginerii de la Quad nu au abordat o dezvoltare cu unipolare.Sustin material si moral, la randul meu, aceasta dezvoltare cu finali bipolari, cate doua perechi NPN per etaj. Este suficient pentru boxele cu 4 Ohmi impedanta, avand in vedere si lucrarea lui Bernd Ludwig. Sunt convins ca aceasta varianta constructiva va da satisfactie multor iubitori ai auditiilor de calitate. Chiar mai mult, va face ca multi dintre noi sa ne reconsideram anumite discuri, anumite interpretari... etc etc.Aproape totul sta in nuante... Atasez lucrarea lui Bernd, pentru conformitate, mesajului meu. Aruncati o privire peste lucrarea lui Bernd, este deosebit de utila.Este foarte bine alcatuita si foarte clar argumentata. Se vor intelege multe lucruri si se va castiga expertiza.Veti avea multe surprize placute lecturand-o. Merita!

Link spre comentariu

A incercat cineva varianta aceasta de cablaj?Intreb deoarece am temeri ca distanta mare intre bornele comune ale condensatoarelor de filtraj si locul unde s-au preluat referintele de masa pot induce tensiuni de brumm in circuitul semnalului. Nu o spun ca sa descurajez ci doar sa va fac atenti ca e periculos sa se multiplice cablajul inainte de testarea efectiva.

Link spre comentariu

alex mm, nu cred ca trebuia sa pui pe PCB condesatoarele de filtraj alea de capacitatii asa mari. De regula pe PCB se monteaza, stii tu pentru ce, capacitatii pentru decuplare de 100nF si 100uF (frecv. inalte si joase). Capacitatile de valori mari se monteaza de regula in sursa de alimentare a amplificatorului. Cred ca din acest punct de vedere te-ai complicat. Repet, este doar o parere.

P.S. Asta am invata la facultate la electronica in anul II, adica anul asta.

Link spre comentariu

......am ,gasit ceva piese pe acasa ,iar dupa masa am montat un canal :tonqe: O poza arata cam asa http://i15.tinypic.com/6hcsgg4.jpg :yawinkle: Montajul inca nu l-am testat , problema fiind inca watajul rezistentelor , poate ne lamureste cineva :prayer: care , ce,cum si cati wati trebuie . Cablajul e necesar a fi revizuit din cauza dimensiunilor la piese , in special la rezistori si condensatori :smt001 .La sfarsit de saptamana urmeaza testele . :smt003

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări