Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

sal va rog frumos sa ma ajutati daca puteti cum as putea transforma schema asta sami dea 70 de volti eu am un traf de 600 de w 2x25 v si cand il pun cu schema asta imi da 33 de v si am pus condensatori de 10000microfarati pe 63 de v va rog tare mult

Trebuia să postezi întrebarea asta altundeva! :aut: Pentru ce vrei tu să obți, cred că ar trebui mai bine să cauți la mica publicitate pe vrajitoarea Cireșica sau măicuța Filoftea. :rade: Acuma serios vorbind... presupun că vrei să faci o sursă simplă, adică să ai +70V și masa (nu +70/0/-70) - altfel ai ales greșit schema.Pentru început, fă rost de niște condensatori pentru tensiuni mai mari de 75 V (sunt pe forum de vânzare conzi de 10.000uF/100V - trimite-mi mp dacă nu găsești); îi vei pune în locul celor la 63V (C2, C3). Dacă nu vrei să renunți la LED-ul din schemă (el doar arată că ai tensiune la ieșire), trebuie să ajustezi valoarea rezistenței R1.La transformator, legi cele două înfăsurări în serie; dacă au un fir comun (sfarșitul primei înfășurări legat cu începutul celei de a 2-a), atunci legi tranformatorul la capătul liber al fiecărei înfășurări - astfel o să ai 50V în curent alternativ, deci 70V după redresare & filtrare.F1 pune-o de 3A - nu cred că tragi o putere prea mare cu un amplif alimentat nesimetric.
Link spre comentariu

ai facut-o cumva ma refer la constructie ? ceea cu piese de la tme ? Sau simulari cam care sunt diferentele de distorsiuni si daca oscileaza la anumite frecvente ?!

Am in constructie o varianta care contine o parte din componentele din lista TME.Pentru a putea rula o simulare de calitate, trebuie ca producatorii componentelor chinezesti/no name sa prezinte modelul spice. Sper ca-ti este clar ca nici un clonator nu va publica parametrii reali ai componentelor fake.Amplificatorul a fost simulat de sute de ori, testat de zeci de ori practic si finalizat de tot atatea ori.Oricat de stabil ar fi un amplificator el va oscila daca este prost construit, iar probabilitatea ca acesta sa se indeparteze de modelul ideal creste o data cu numarul componentelor de slaba calitate.Tibi
Link spre comentariu

Am inlocuit rezistentele de 330 de ohmi din grilele finalilor cu unele de 470 de ohmi si acele distorsiuni aproape au disparut,nu mai distorsioneaza decat pe anumite melodii si atunci cand tensiunea de alimentare este foarte mare.O sa pun 680ohmi pe sk-uri iar pe sj-uri o sa las 470,sa vad cum se comporta.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

O poza cu un cablaj aproape complet echipat:Inainte de a alimenta montajul am cateva nelamuriri:In schema r4= 39r,in lista bom r4 are valoarea de 10r.Care este valoarea corecta?L1 stiu ca se bobineaza in aer cu sarma de 1,2mm.Puteti sa-mi spuneti cate spire are?Daca alimentez montajul cu 50v pot inlocui mje15034/35 cu mje15032/33?

Link spre comentariu

O poza cu un cablaj aproape complet echipat:

Inainte de a alimenta montajul am cateva nelamuriri:

In schema r4= 39r,in lista bom r4 are valoarea de 10r.Care este valoarea corecta?

L1 stiu ca se bobineaza in aer cu sarma de 1,2mm.Puteti sa-mi spuneti cate spire are?

Daca alimentez montajul cu 50v pot inlocui mje15034/35 cu mje15032/33?

R34 poate lua valori intre 4,7ohm si 10ohm in nici un caz 39ohm.

L1 are 30 de spire CuEm bobinate spira langa spira pe un suport cu diametrul 10mm

Poti incerca si cu litzwire 120x0.1mm dar trebuie sa masori inductanta rezultata cu o punte de precizie.

mje15032/33 merg foarte bine atat la +/-50v cat si la +/-70V

R37 trebuie strapata.

Tibi

Link spre comentariu

chema care corespunde cu ultima versiune de final -> http://dipaudio.ro/quad405/LQ405-DS/final/LQ405.pdfCelelalte file ce contin PCB-ul le gasiti in directorul principal -> http://dipaudio.ro/quad405/LQ405-DS/final/Caut schema + BOM pt LQ405 (Sorteh). Userul danzup, vioara si mai nou Alex MM vad ca l-au terminat.O zi buna.

Documentatia necesara realizarii amplificatorului se gaseste pe www.vicol-audio.roTibi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări