Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

Vizitator costyq

Vroiam sa stiu daca aceste amplificatore sunt unul si acelasi,si daca pot folosi IRFP240 si IRFP9240 ca finali,iar in cazul acesta au acelasi randament?Care este puterea de iesire in W a amplificatorului si tensiunea de alimentare,puterea transformatorului si cati amperi sa furnizeze,pentru o varianta mono

Link spre comentariu
Vizitator costyq

Ii rog pe T.VICOL si ALEXmm sa ma ierte ca le-am furat opera dar chiar doresc sa construiesc acest amplificator,cine vrea sa ma ajute cu mai multe il rog sa imi scrie si pe e-mail,miiiiiiiiiiii de multumiri

Link spre comentariu

Sunt versiuni diferite.De exemplu: pcb-ul din primul atasament este cu etaj in clasa A mos-fet si finali laterali. Cablajele din pozele urmatoare sunt cu etaj in clasa A bipolar.Cablajele proiectate de alex_mm suporta laterali, iar tu vrei sa faci amplificatorul cu verticali.Numai cablajele rosii din ultima poza suporta atat laterali cat si verticali.Oricum, tot ce ai prezentat tu sunt versiuni anterioare.Ultima versiune a amplificatorului este versiunea 13. Iar schema, bom, poze cu pcb-ul care suporta atat laterali cat si verticali, le gasesti pe vicol-audio.roTibi

Link spre comentariu

Multumesc D-nule Tiberiu pentru bunavointa de a-mi dona doua placi din prima versiune, dragut gest, cred pe cuvant ca banutii de pe placi ii folosesti in scopuri constructive, din respect pentru munca depusa de tine am sa refuz donatia, voi mai astepta putin poate reusesc sa cumpar doua placi din v.13.Ca idee, constructii am facut mai multe dar numai una este postata pe forum:http://elforum.info/viewtopic.php?f=11&t=33528PS: Scuze pentru faptul ca am raspuns asa de greu, am avut niste probleme de rezolvat in ultimul timp.Intrebare: La ce se refera notatia SGND, ce fel de masa este? (notatie din schema quasar v.13)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

A avut cineva probleme cu oscilatiile?Sunt cumva rezistentele din grilele finalilor de valori prea mici la versiunea din atasament?

Vioara,Schema prezentata de tine contine cateva modificari care nu-mi apartin.Elimina R2, R8, R11, R13 si strapeaza-le, elimina C19 complet. Daca tot oscileaza, mareste rezistentele din grila lateralilor pana la 1K si foloseste sigurante cu rezistenta de contact foarte mica. Adauga in baa lui Q9 un rezistor de 330ohm.Tibi
Link spre comentariu

Lista cu componente mai normale, dar din pacate foarte chinezesti. Chiar si asa am ales ce era mai bun de la TME.In masura timpului disponibil am sa fac si lista pentru verticali, care o sa fie si mai abordabila.Conectorii nu i-am gasit, asa ca daca gasiti in lista de produse TME ceva echivalent, va rog sa lasti aici un mesaj cu codul.Tibi

Link spre comentariu
Vizitator juliannn

sal va rog frumos sa ma ajutati daca puteti cum as putea transforma schema asta sami dea 70 de volti eu am un traf de 600 de w 2x25 v si cand il pun cu schema asta imi da 33 de v si am pus condensatori de 10000microfarati pe 63 de v va rog tare mult

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări