Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am terminat si eu quad ul meu si are offset foarte mare(+32V).Cablajele sunt cele de la Sorteh,tensiunea de alimentare este de +-46,+-55V(dupa cum variaza tensiunea la priza),intrarea amplificatorului e in cc si daca o las libera pot masura si acolo 13V tensiune continua :bataie Finalii par sa fie in regula,am reglat curentul prin ei la 200mA si este aproximativ acelasi pentru fiecare tz.Mentionez ca ambele module au aceleasi simptome.A mai intampinat cineva problema asta?

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

Am terminat si eu quad ul meu si are offset foarte mare(+32V).Cablajele sunt cele de la Sorteh,tensiunea de alimentare este de +-46,+-55V(dupa cum variaza tensiunea la priza),intrarea amplificatorului e in cc si daca o las libera pot masura si acolo 13V tensiune continua :bataie Finalii par sa fie in regula,am reglat curentul prin ei la 200mA si este aproximativ acelasi pentru fiecare tz.Mentionez ca ambele module au aceleasi simptome.A mai intampinat cineva problema asta?

Salut!Am patit si eu asa ceva cu Quad-ul meu. Problema era OA de la intrare. Am vrut sa pun de la inceput niste OA suparate (OPA627AP), cumparate prin comanda de la Vitacom... si acum imi pare rau dupa banii respectivi. Cum am pus niste jalnice BM301 recuperate de pe niste placi din targ situatia s-a imbunatatit simtitor. Alimentarea OA am facut-o doar cu un stabilizator parametric (rezistenta + zener de 15V). Am costatat ca stabilizatoarele integrate imi cam baga zgomot.Acum nu stiu ce sa zic cu privire la OPA627AP, multi mi-au zis ca aveam o filtrare proasta pe alimentare sau o bucla de masa pe cablaj. OPA mergea ca un comparator avea la iesire + sau - 15V si implicit, la iesirea QUAD-ului aveam mai tot timpul + sau - 40 V.Schema dupa care am facut QUAD-ul este discutata in forumul asta:http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php ... sc&start=0Puteti incerca si dvs sa alimentati OA doar prin rezistente si zenere si sa vedeti ce se intampla.BAFTA!
Link spre comentariu

Verifica tensiunea de alimentare pe operational.Tibi
Link spre comentariu

... Am vrut sa pun de la inceput niste OA suparate (OPA627AP), cumparate prin comanda de la Vitacom... si acum imi pare rau dupa banii respectivi. Cum am pus niste jalnice BM301 recuperate de pe niste placi din targ situatia s-a imbunatatit simtitor. Alimentarea OA am facut-o doar cu un stabilizator parametric (rezistenta + zener de 15V). Am costatat ca stabilizatoarele integrate imi cam baga zgomot....

OPA627AP sunt niste operationale foarte bune si cu siguranta ca-si merita banii.Stabilizatoarele integrate baga zgomot numai daca oscileaza.Pentru a evita oscilatia, trebuie adaugati condensatori low esr cat mai aproape de iesire si/sau incarcarea acestora cu o sarcina rezistiva la aprox. 10% din curentul maxim suportat.Tibi
Link spre comentariu

L-am facut sa mearga.Era tranzistorul Q7 care era montat asa cum e desenat pe cablaj cand trebuia montat invers.(Stiu ca s-a scris pe forum dar neavand internet acasa nu am avut timp sa caut :sparge: )Acuma unul dintre module are alta problema,distorsioneaza mai tare decat celalat ,cu volumul la jumatate am impresia ca sparge tweeterul ,scoate foarte mult in evidenta frecventa de rezonanta a acestuia .As dori sa stiu la ce curent au reglat biasul cei care au terminat amplificatorul pana acum.

Link spre comentariu

...Acuma unul dintre module are alta problema,distorsioneaza mai tare decat celalat ,cu volumul la jumatate am impresia ca sparge tweeterul ,scoate foarte mult in evidenta frecventa de rezonanta a acestuia .As dori sa stiu la ce curent au reglat biasul cei care au terminat amplificatorul pana acum.

Pentru mos-fet lateral bias-ul se poate regla intre 50 si 200mA in functie de suprafata de racire disponibila.Pentru mos-fet vertical bias-ul este intre 100mA si 200mA sau mai sus, in functie de tipul verticalului, disipare, SOA.===================================================================================================================================Doresc sa realizez o galerie cu pozele amplificatoarelor QUASAR realizate de voi.Pozele vor fi publicate pe http://www.vicol-audio.ro intr-o sectiune dedicata.Cine doreste poate sa-mi trimita poze, cu interior si exterior, pe adresa de office de pe site , preferabil la rezolutie mare.Multumesc,Tibi
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Domnilor de unde se pot procura CI pt Quad 405 (LME 49710;OPA 637,627 etc)cele recomandate de tvicol?

Forumul are o functie de search direct la TME (vezi flashul de sus). Incearca s-o folosestihttp://www.tme.eu/ro/katalog/index.phtm ... 3Dlme49710http://www.tme.eu/ro/katalog/index.phtm ... h%3Dopa627http://www.tme.eu/ro/katalog/index.phtm ... h%3Dopa637http://www.tme.eu/ro/katalog/index.phtm ... ch%3Dad797Tibi
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut Tibi.Pentru varianta 12d a amplificatorului ca sa inlocuiesc finali cu IRFP-uri trebuie sa mai schimb si alte piese sau merg direct.Multumesc anticipat pentru raspuns

Teca,Trebuie sa maresti R19 la 100ohm. Sau si mai bine pune un rezistor de 47 ohm inseriat cu un potentiometru de 100ohm si regreaza curentul prin fiecare IRFP la 100-200mA.Sfatul meu este sa-l faci la laterali, va suna mult mai bine.Tibi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări