Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

Tr7 e normal sa se incalzeasca fiindca face parte din etajul clasa ANumai R31 se incalzeste? Ar trebui sa se incalzeasca si R30 cam la fel de tare!!!Astea fac parte din sursa de curent pentru clasa A si se vor incinge de-a binelea. Ar fi bine sa le schimbi cu timpul pe niste rezistente de 5W.

Link spre comentariu

Uitete peste asta la sectiunea Fault finding, poate ajuta:QUAD 405 Service Data

Problema e ca nu prea stiu engleza...nun stiu ce sa-i mai fac....din tot ce am facut pana acum a fost sa schimb tranzistorii fara nici un rezultat...oare sa fie de la tensiune ca e numai de +-35V? chestia aia ce e pe iesire cu linie punctata ce reprezinta? sa fie aia problema ca nu o am facuta? AO nu cred ca provoace vreo problema din moment ce merge chiar foarte bine la volum mic ... de incalzit se incaveste si r30 si r31 si tranzistoarele BD 244C...semnal ii dau din PC iar boxa am o boxa unitra de 90W. Zi-mi te rog asa cam la un prost ce ar terbui sa-i mai fac ca nu mai am rabdare cu el. :cry: Sunet de fond sau zgomot nu are deloc.
Link spre comentariu

@MrPerformAm facut in graba o simulare in multisim pentru +/- 35 V si peste o anumita putere distorsioneaza de numa: 5-10% THD.Bernd Ludwig descrie amanuntit cum functioneaza Quad-ul si de ce tensiuni are nevuie clasa A si dumperii (dar e in engleza...)Probabil clasa A si dumperii "o iau razna" dupa o anumita putere... sorry, dar acum nu am timp sa ma uit ce trebuie modificat.Incearca si tu cu +-50V daca vrei sa sune bine sau schema trebuie modificate pentru +-35

Link spre comentariu

@MrPerformAm facut in graba o simulare in multisim pentru +/- 35 V si peste o anumita putere distorsioneaza de numa: 5-10% THD.Bernd Ludwig descrie amanuntit cum functioneaza Quad-ul si de ce tensiuni are nevuie clasa A si dumperii (dar e in engleza...)Probabil clasa A si dumperii "o iau razna" dupa o anumita putere... sorry, dar acum nu am timp sa ma uit ce trebuie modificat.Incearca si tu cu +-50V daca vrei sa sune bine sau schema trebuie modificate pentru +-35

Acuma l-am alimentat la +-50V...merge putin mai bine dar tot aceeasi problema o am cu el...nu stiu cum sa iti zic ce se intampla dar dupa ce ii dau peste 18% din winamp acuma la 50V parca inaltele o iau razna si incepe sa distorsioneze.
Link spre comentariu

MrPerform ziceam de rez verzi din circuit, cele mici, cu pelicul? de carbon, nu de cele bobinate.

@ZAL

crede-ma ca am luat fiecare piese in parte si am masurat-o...si totul e in regula...nu stiu ce ar putea sa mai aiba...am curatat toate circuitele, am refacut toate lipiturile ca ma gandeam ca de atatia ani sa nu fi fost atent si sa am vreo lipitura "rece" dar tot nimik...am sa mai fac o singura modificare si anume sa incerc sa gasesc tranzistorii dati in schema sau din ce mi-a dat @vzsolt echivalentii din acel PDF...ca in rest nu stiu ce sa-i mai fac e prima data cand am atatea batai de cap, bine ce-i drept ca aproape ca nu mai am habar de nimic din ceea ce tine de teorie. Si daca nici asa nu o sa functioneze am sa fac un cablaj dupa schema pusa de tvicol pe acest forum si sper ca aceea sa functioneze din prima. Va multumesc oricum pentru ajutor...poate pe viitor daca tot nu o sa functioneze am sa il fac impreuna cu voi sa mearga asa cum trebuie!

Link spre comentariu

R11 este ceva limitator de putere daca folosesti boxe electrostatice, gen ESL de la Quad.Dar NU!!! trebuie pus dealtfel :speriatFelicitari! sa o asculti sanatos.

@vzsoltsalutare...azi cu ajutorul unu program de tradus din engleza...am gasit in acel pdf la care era pus link de tine...cum ca ar fi o modificare facuta de cei de la quad pentru r11 modificata de la 3,3k la 1,8K si uite ca am pus o rezistenta de 1K in serie cu una de 560ohmi si merge si asa...deci rezistenta de 3k3 cred era problema. Acum ce vreau sa fac cu putinul timp pe care-l mai am din concediu este sa fac un amplificator stereo cu tot ce trebuie in el si pe urma o cutie, pentru acest lucru as vrea sa fac cablajul de la alta versiune. Care zici ca ar merita realizat, dar la care as putea folosi tranzistorii 2SC5200 ca tranzistori finali?
Link spre comentariu

Poti sa scoti R11 de tot, nu ai nevoie de ea!

Din propria experienta, mica dar existenta, iti spun ca in doar citeva zile nu poti sa faci un amplificator bun de la zero numai daca iei totul asamblat din chituri si cumperi o cutie gen http://www.modushop.biz/

Daca vrei sa faci totul de la zero varianta cu mosfeti proiectata de tvicol este cea mai noua optiune.

Este o varianta low-cost pe la pagina 46 la asta, probabil totul e OK cu ea. Poate are cineva cablaje gen sorteh, alex mm de vinzare.

Eu acus 1.5 ani am refacut varianta bipolara dupa schema lui Keith Snook DCD Mod-3 si sint multumit de cum suna. Am folosit componentele din schema deci finale Onsemi MJ15003. Din cite stiu 2SC5200 nu se mai fabrica deci aproape sigur ca numai fake-uri poti sa cumperi.

Link spre comentariu

Poti sa scoti R11 de tot, nu ai nevoie de ea!Din propria experienta, mica dar existenta, iti spun ca in doar citeva zile nu poti sa faci un amplificator bun de la zero numai daca iei totul asamblat din chituri si cumperi o cutie gen http://www.modushop.biz/Daca vrei sa faci totul de la zero varianta cu mosfeti proiectata de tvicol este cea mai noua optiune.Este o varianta low-cost pe la pagina 46 la asta, probabil totul e OK cu ea. Poate are cineva cablaje gen sorteh, alex mm de vinzare.Eu acus 1.5 ani am refacut varianta bipolara dupa schema lui Keith Snook DCD Mod-3 si sint multumit de cum suna. Am folosit componentele din schema deci finale Onsemi MJ15003. Din cite stiu 2SC5200 nu se mai fabrica deci aproape sigur ca numai fake-uri poti sa cumperi.

Tranzistorii in am tot de pe vremea cand eram in liceu 2sc5200 si nu cred ca sunt fake-uri deoarece ii aducea un coleg din ungaria. Si pe atunci, adica prin 2001, am dat de 4 bucati 1 mil lei.
Link spre comentariu

salutare,

am in lucru cablajele de la tibi (quasar) si sunt in cautare de transformator.

am cerut oferta la PETRA, ROMTOROID si NECOM.

am sa postez aici ofertele de pret ca poate mai este cineva interesat sa-si comande transformatoarele si sa stie care sunt preturile.

ROMTOROID este cel mai scump, sper ca pretul mare sa se reflecte si in calitate.

personal, inca nu stiu pe care sa-l aleg. voi ce spune-ti este de preferat o varianta cu doua trafuri sau unul singur este mai bine ?

eu am solicitat preturi ptr. ambele cazuri.

1. varianta cu un transformator 800VA cu patru secundare de 40 V.

2. varianta cu doua transformatoare de 400VA cu cate doua secundare de 40 V

totodata daca imi puteti spune care fabricant este mai bun din cei trei.

PETRA

800VA 230V / 4x40V

Diametru=184 +/-1mm Inaltime=66+/-1mm Masa=6.7kg

Pret - 275 RON + TVA

400VA 230V / 2x40V

Diametru=140 +/-1mm Inaltime=57+/-1mm Masa=3.65kg

Pret - 275 RON + TVA

----------------------------------------------------------------------

NECOM

Transformator toroidal tip TNC T 400 VA 230 V // 2 x 40 V 50 Hz

2 bucati pret 42.76 euro / bucata (pret fara TVA)

Transformator toroidal tip TNC T 800 VA 230 V // 4 x 40 V 50 Hz

1 bucata pret 79.97 euro / bucata (pret fara TVA)

----------------------------------------------------------------------

ROMTOROID

1. Tansformator toroidal impregnat 800VA;230V//4x40V, pret 510,30 lei/bucata

Dimensiuni aprox. De x h = 176 x 82 mm

Greutate aprox. 7kg

2. Tansformator toroidal impregnat 400VA;230V//2x40V, pret 256,60 lei/bucata

Dimensiuni aprox. De x h = 154 x 56 mm

Greutate aprox. 4kg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări