Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

Pentru sursa Quadului ce transformator recomandati: Toroidal sau R-Core? fiind cam la acelasi pret:...

Transformatoare toroidale bune face Romtoroid.R-Core este net superior, dar in europa nu am gasit decat la Selectronic.Cine vrea sa mearga pe traf eu ii recomand R-Core fara nici un fel de retinere.Tibi
Link spre comentariu

Tibi am observat pe pagina celor de la NS ca mai exista un LME49710HA cu terminatia BD care costa ...150$!Ai vreo idee de ce?Pentru condensatorii de 100uf am gasit la TME (VISHAY si SAMXON) cu impedanta joasa.Ii pot folosi si daca da care sunt mai buni? :scarpin multumesc

Aceea este, de fapt, o placa de evaluare/dezvoltare si normal ca pretul este pe masura.Pentru condensatorii de 100uF, recomand Panasonic FC, Rubycon ZL sau bine-nteles Rubycon Black-Gate NX. Panasonic FC sunt foarte muzicali iar Rubycon ZL ofera un sunet foarte precis. VISHAY si SAMXON nu am incercat, deci nu pot sa ma pronunt daca suna bine sau nu, probabil ca sunt OK.Pe de alta parte, trecand peste voodoo-urile audiofile, orice condensator de 100uF cu ESR sub 0,2 ohm/100kHz va stabiliza regimul de lucru al operationalului.Tibi
Link spre comentariu

va salut!am ajuns in posesia unor module de amplificare in care s-a umblat voiniceste,si cautand info despre ele am gasit:http://www.e-piese.ro/images/Documentatie%20site/Amplificator%20stereo%20100w%202.jpg =quad405!? :nas: e vrajeala sau chiar au la baza celebra schema,ca in ce stadiu sunt acum,nu-mi dau seama?are cineva schema modulelor,le-a ascultat/folosit cineva?p.s.scuze daca deranjez cu martoagele mele de chituri :ciuda: .multumesc!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Pentru cei interesati de realizarea acestui amplificator, mai am cateva cablaje disponibile.Dimensiunile unui cablaj sunt 230mm x 100mm.Strat de Cu de 75 microni.Cablajul a fost proiectat pentru a suporta o gama variata de componente - operational SMD sau DIP, mos-fet lateral sau vertical etc.Pretul pe pcb este de 20euro.Tibi

Link spre comentariu

Am o problema minora legata de sensibilitatea de intrare al amplifului (varianta bipolara, dar asta nu conteaza)Sensibilitatea de intrare este de 1V RMS pentru puterea maxima de 100W iar cd playerul folosit imi scoate 2V RMS. Folosesc un potmetru de 50K log pentru controlul volumului dar nu vreau ca cineva din greseala sa imi zboare boxele...Deci intrebarea: cum ajustez sensibilitatea amplificatorului la player?Oare un simplu divizor de tensiune raport 2 : 1 inaintea sau dupa potmetrului e ok? Daca da, cu ce valori (20K / 20K)?

Link spre comentariu

Quasar-ul nu are filtru pe intrare.Oricum, folosirea unui divizor la intrare nu este o solutie pe care eu personal o agreez, din cauza zgomotului suplimentar adaugat de acesta. Iar pe intrarea unui amplificator conteaza foarte mult calitatea componentelor.2V pentru un CD-player nu este mult. In general playerele audiofile mai recente ajung la 4V si unele chiar la 10V valoare de varf.Tibi

Link spre comentariu
Vizitator cs_isti

Mai este cineva de pe forum care no primit palcile pt Quad de la SORTEH eu nu le-am primit nici in ziua de azi......dl SORTEH cat sa mai astept? poate aici i-mi raspuzi de si nu prea cred...macar sa stie lumea ce om esti

Link spre comentariu

Eu am precizat ca intreb pentru varianta original-modificata cu bipolari unde este filtru pe intrare.Dar in alta ordine de idei: cum procedeaza cei care au cd playere mai recente care scot 4-10V RMS, ampliful la 1V deja zboara boxele si nu vor sa compromita sunetul folosind divizoare la intrare?

Link spre comentariu

-Înseriind o rez unui pu?ometru, pe cap?tul ''cald'', va rezulta tot un ''pu?ometru'' cu care nu putem s? d?m volumul la maxim.

-Orice pu?ometru de volum de la intrarea unui amplif se leag? înaintea oric?rui filtru. Deci nu are treab? cu el, mai ales c? e ptr frecven?e ultrasonore.

-Dac? e mai mare valoarea rezultat?, fiind în paralel cu celelalte (mai ales cu ie?irea sursei de semnal, în acest caz, intrarea amplifului va ''vedea'' în continuare vechea valoare a pu?ometrului, între 0 ?i maximul lui, f?r? rez ad?ugat?) nu stric?, mai mic? s? nu fie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări