danzup Postat Martie 10, 2009 Partajează Postat Martie 10, 2009 Dupa ce am schimbat cele 2 BD, zennerele si rezistentele care le alimentau , bineinteles ca am scos finalii SK/SJ si i-am inlocuit cu IRFP9240/240 si merge !Rezultatul : am aflat ca am dat 60lei pe 4bucati de 2SJ falsi !!!Placa merge din prima . Link spre comentariu
andreidinsv Postat Martie 10, 2009 Partajează Postat Martie 10, 2009 Vreau sa fac cu LME49710 preamplificatoare de microfon. Cinci microfoane dinamice de 600 omi si pentru tobe un microfon condensator, despre asta nu stiu ce sa cred, are intern o baterie de 12V de aia mica, ca in telecomenzile auto dar semnal nu prea scoate, din pupitru trebuie sa dau gain-ul spre maxim. De doi ani m-am apucat de cintat si mai nou vreau sa ma inregistrez mai profi, am o placa M Audio LT 1010 si nu-mi ajung intrarile de microfon plus ca pe tobe daca intru direct in placa de sunet se aude cam spart, cind trec prin mixer nu am probleme. Prefer sa fac preamplificatoare, nu am bani sa-mi iau acum un mixer bun si m-am cam saturat sa car mixerul de la servici in rucsac. Link spre comentariu
vioara Postat Martie 15, 2009 Partajează Postat Martie 15, 2009 Am ascultat de curand Quadul alimentat prin smps al domnului Dan Zup si se aude destul de bine.Are un bas neasteptat de puternic chiar si pe o pereche de triangle care,dupa parerea mea ,nu se descurca foarte bine la frecvente joase. Link spre comentariu
cristi_74 Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 Salut mr tvicol.Am si eu o rugaminte:schema de cablaj la amplificatorul QUASAR creat de tine.Cati amperi trebuie sa scoata transformatorul de retea pt ca amplificatorul realizat stereo sa nu se "inece" din lipsa de curent(la putere maxima).Radiatoarele de la AS 2050 sant bune pt QUASAR?Daca folosesc transformatoare separate pt fiecare canal cam cati amperi trebuie sa scoata fiecare transformator?Sper sa nu te-am plictisit cu intrebarile mele de incepator,dar nu am mai realizat un amplificator atat de complex ca acesta.Eu am fost si sant un fan pana la moarte TEHNIUM,am facut amplificatoare de 2X40W;2X100W din revista TEHNIUM,dar acelea erau cu bipolari si erau mult mai simple.Multumesc anticipat pt raspuns. Link spre comentariu
Guest1 Postat Martie 20, 2009 Partajează Postat Martie 20, 2009 Salut mr tvicol.Am si eu o rugaminte:schema de cablaj la amplificatorul QUASAR creat de tine.Cati amperi trebuie sa scoata transformatorul de retea pt ca amplificatorul realizat stereo sa nu se "inece" din lipsa de curent(la putere maxima).Radiatoarele de la AS 2050 sant bune pt QUASAR?Daca folosesc transformatoare separate pt fiecare canal cam cati amperi trebuie sa scoata fiecare transformator?Sper sa nu te-am plictisit cu intrebarile mele de incepator,dar nu am mai realizat un amplificator atat de complex ca acesta.Eu am fost si sant un fan pana la moarte TEHNIUM,am facut amplificatoare de 2X40W;2X100W din revista TEHNIUM,dar acelea erau cu bipolari si erau mult mai simple.Multumesc anticipat pt raspuns.Pentru a beneficia la maxim de capabilitatile amplificatorului ai nevoie de doua transformatoare de 500VA cu doua secundare separate de ~ 42V.Pentru acest amplificator am dezvoltat o sursa SMPS de ~ 1000VA viewtopic.php?f=41&t=34816In caz ca esti interesat, te rog sa te inscrii.Tibi Link spre comentariu
danzup Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 E gata ampliful meu : Link spre comentariu
Guest1 Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 @danzup,Bravo !!!Mai ai sa-i pui doua perechi de finali. :-)Ce bias le-ai dat ?Tibi Link spre comentariu
pitbull_bog Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 @danzup felicitari si din partea mea.As avea o intreabare, sunt mai novice, ce fac acele ferite puse pe alimentari, inainte si dupa sursa? Link spre comentariu
danzup Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 @danzup,Bravo !!!Mai ai sa-i pui doua perechi de finali. :-)Ce bias le-ai dat ?TibiMultumesc . Stiu ca trebuie sa pun si celalti tranzistori , luna viitoare (ca am terminta banii )Deocamdata in loc de rezistenta de 22 ohmi i-am pus 47 de ohmi , am sa modific asa cum trebuie dupa ce pun si restul tranzistorilor .Am facut o statistica la smps : cu radiator 6cm x10 cm gros de 4 mm si cu putine aripi mici ascultand la 30...35 de wati dupa o ora temperatura tranzistoarelor din smps depaseste 50...60 de grade , drept care am mai adaugat circa 100 cm patrati si acum se stabilizeaza la circa 40.. 45 de grade si sta constant acolo . Am depasit cu smps 8 ore de auditie continua la circa 30 ..35 de wati .Merge perfect ! Link spre comentariu
danzup Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 @danzup felicitari si din partea mea. As avea o intreabare, sunt mai novice, ce fac acele ferite puse pe alimentari, inainte si dupa sursa? Feritele sunt acolo pentru a taia curenti/tensiuni EMI si RF parazite.------------------------------------------------ Nu pot sa va descriu ce bas adanc, inalte stralucitore si medii perfecte poate reda acest tip de amplificator ! Il recomand cu toata inima tuturor constructorilor amatori . Tvicol a facut un amplif perfect ! Mie im place sunetul de SK/SJ , dar se poate face cu orice : IRFP , BUZ sau alte tranzistoare finale ! Link spre comentariu
tyty Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 de unde si cu cat ai luat radiatoarele?? alea marii Link spre comentariu
Haralambie Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 Danzup, Sunt curios daca feritele au fost calculate sau puse doar de incercare ? Oricum felicitari pentru proiect. Link spre comentariu
danzup Postat Martie 21, 2009 Partajează Postat Martie 21, 2009 de unde si cu cat ai luat radiatoarele?? alea mariiCarcasa este completa la modushop.biz , am comandat pe net si mi-a venit acasa , pret 150euro .@Predator : pe baza de incercari repetate cu 4 tipuri de ferite (ca atatea aveam). Link spre comentariu
Toader Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 Felicitari pt Quad. Frumos.Ne-ati putea spune cu aproximatie care au fost costurile?Mai sant curiosi unii de un asemenea proiect si sa stiu daca ma tine punga.Multumesc Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 22, 2009 Partajează Postat Martie 22, 2009 danzup, te rog micsoreaza pozele la 1024x768, pt ca nu toata lumea sta in rezolutii mari.Merci. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum