Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

Salut.Cat de curand vreau sa ma apuc si eu de un sistem 5.1 bazat pe QUAD405 cel putin pentru boxele frontale pe care vreau sa le fac cu filtre active pe 3 cai.Tiberiu vreau sa te intreb cu ce pot fi inlocuiti prefinalii FJP1943 si FJP5200 si de unde pot sa cumpar componentele active de calitate din Romania.Pentru subwofer ce ar merge mai bine QUAD405 in punte sau AV400?Si inca o itrebare sper sa nu te superi .Se comporta bine Quad-ul cu sursa in comutatie ca m-ar scuti de o gramada de kilograme,mai ales ca am vreo 20 de surse atx din care sa fac una cu care sa alimentez sistemul.Multumesc anticipat pentru raspuns,si inca odata multumiri pentru efortul depus in modificarea acestui amplificator pentru al aduce intrun stadiu in care odata realizat sa de peste gura amplificatoarelor cu nume mari comerciale care in afara de luminite vu-metre si alte jucarii nu fac altceva decat zgomote bune pentru manelisti

Link spre comentariu

Versiunea 12d verificata si realizata practic.Cu aceasta ultima versiune, amplificatorul a ajuns la un nivel unde rezolutia, detaliul, dinamica si precizia ma multumesc pe deplin.Acestea fiind spuse, odiseea QUAD405 -> QUASAR se incheie.Va urez succes in realizarea lui.Tibi

Va salut pe toti!M-ar interesa si pe mine un cablaj daca aveti la vanzare pentru aceasta ultima varianta 12d?Multumesc.
Link spre comentariu

...Tiberiu vreau sa te intreb cu ce pot fi inlocuiti prefinalii FJP1943 si FJP5200 si de unde pot sa cumpar componentele active de calitate din Romania.Pentru subwofer ce ar merge mai bine QUAD405 in punte sau AV400?Si inca o itrebare sper sa nu te superi .Se comporta bine Quad-ul cu sursa in comutatie ca m-ar scuti de o gramada de kilograme,mai ales ca am vreo 20 de surse atx din care sa fac una cu care sa alimentez sistemul.Multumesc anticipat pentru raspuns,si inca odata multumiri pentru efortul depus in modificarea acestui amplificator pentru al aduce intrun stadiu in care odata realizat sa de peste gura amplificatoarelor cu nume mari comerciale care in afara de luminite vu-metre si alte jucarii nu fac altceva decat zgomote bune pentru manelisti

FJP1943 si FJP5200 se pot inlocui cu MJE15032 si MJE15033QUASAR este un amplificator audiofil. Realizarea lui este costisitoare si nu se va justifica intr-un sistem home-teatre. Totusi, daca esti chitit pe acest amplificator, te sfatuiesc sa iei in considerare si varianta utilizarii lui intr-un sistem stereo de calitate. QUASAR se comporta exceptional cu sursa in comutatie.Din pacate sursa coldamp are cateva probleme de proiectare, remedierea lor nu este la indemana oricui.Sursa pe care o propunem noi (danzup, andiy si eu) este aproape de finalizare si sper sa fie cu mult mai buna decat coldamp modificat.Tibi
Link spre comentariu

...Trebuie sa-l intreb pe tvicol daca imi vinde si un cablaj de sursa (sau sursa) :) , daca nu am sa-mi fac una clasica :cry: Era sa uit cu ce ataca amplificatorul?

I-am raspuns mai sus si lui teca, sursa este aproape de finalizare si in curand toti cei care s-au inscris, vor beneficia de cablaje la pret de producator.Amplificatorul in atac cu un OPPO980H ultra modificat si un player nonoversampling.Tibi
Link spre comentariu
Vizitator tataielectronicus

Dragi colegi de.....suferinta imi cer scuze poate nu am fost eu atent la toate posturile,nimeni nu a postat niste poze cu ce se vede pe un Osciloscop,cum se comporta la semnal dreptunghiular,acum 20...25 ani am realizat un QUAD copiat de pe un ORIGINAL/demontat si Hacuit care a sunat f bine pt epoca aceea,de fapt ce era remarcabil la acest amplificator/prin proiectare era o calitate deosebita cu componente ordinare,as dori sa ascult si eu un QUAD 2009 Hacuit......MULTUMESC.

Link spre comentariu

Dragi colegi de.....suferinta imi cer scuze poate nu am fost eu atent la toate posturile,nimeni nu a postat niste poze cu ce se vede pe un Osciloscop,cum se comporta la semnal dreptunghiular,acum 20...25 ani am realizat un QUAD copiat de pe un ORIGINAL/demontat si Hacuit care a sunat f bine pt epoca aceea,de fapt ce era remarcabil la acest amplificator/prin proiectare era o calitate deosebita cu componente ordinare,as dori sa ascult si eu un QUAD 2009 Hacuit......MULTUMESC.

tataie,In caz ca vrei sa-l auzi pe noul "hacuit", te rog sa ma contactezi pe pm. ;-)Tibi
Link spre comentariu

Multumesc tvicol pentru promptitudine si vreau sa te mai intreb ceva de unde iei piesele, din Romania sau de afara?

Nu inteleg care este de fapt intrebarea !!! Toate piesele le iau din Romania prin diferiti distribuitori sau de la diferite magazine.Daca te referi la componentele audiofile, acestea le procur din UK, USA si Canada.Tibi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări