Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Dr.L

Postări Recomandate

Am si eu o mica intrebare, nelamurire. De ce impedanta de intrare a amplificatorului stabilita prin rezistorul R1 are valoarea de 22k ohm ? De ce nu mai mica sau mai mare ?

Cu ceva timp in urma, ti-am explicat (intr-un mesaj privat) cum se calculeaza respectivele rezistente si ce gama de valori trebuie aleasa in functie de aplicatie.Tibi
Link spre comentariu

salut. sant mai nou pe forum si in electronica,am facut si eu quasi 350w si as dori sa stiu daca quad-ul este mai greu de pus in functiune sau mai dificil pentru un incepatordaca nu, sant interesat de cele 4 cablaje ramase

Daca-l faci cu componente bune, amplificatorul va functiona din prima fara nici un fel de reglaj.Am specificat in acest thread, care sunt componentele care necesita atentie si ce trebuie facut pentru a evita eventualele oscilatii.Tibi
Link spre comentariu
Vizitator adriano_boy2003

pentru ca am prin casa 2 perechi de bdw84/85c si m-am gandit sa ii folosesc sa nu stea degeabaas fi recunoscator daca m-ai putea ajuta cu un cablaj in varianta darlington ca nu ma descurc cu programul de proiectaremersi anticipat

Link spre comentariu

SalutMa puteti ajuta si pe mine cu o varianta de cablaj pentru aceasta schma?

De ce nu faci ultima varianta - 11i, care garantat este mai stabila si suna mai bine ?Tibi
Merita sa incerci. Eu am ascultat. Am facut. E un amplificator foarte bun. In curind am sa-l pun in carcasa in varianta Quasar-AmpliFire. (sper sa nu se supere Tibi din cauza denumirii, iar daca se supara sper sa-mi spuna din timp)Nu e un amplificator pentru incepatori.
Link spre comentariu

Ce dinamica ai daca sursa de semnal are impedanta de iesire de 1 ohm ? Dar daca are 10 ohm ? De 100 ohm nu mai amintesc... Rezistenta aia de 22k ohm de pe intrare este extrem de limitativa.

Link spre comentariu

in ce sens?E limitativa daca folosesti surse de semnal cu impedanta de iesire de 1k ceea ce nu prea se intampla.Cat ai vrea sa fie? 1megaohm? Ar fi frumos din unele puncte de vedere, dar ce faci cu zgomotul? :nas:

Link spre comentariu

ok atunci modifica rezistena aia si cea de pe reactie ca sa nu ai probleme cu offset-ul.Pune ce valoare iti pofteste inima, dar totusi daca e sa pui 1mohm ce te faci cu 0.13*sqrt®? ?Zgomotul acela nu iti reduce dinamica? Si de fapt despre ce dinamica vorbesti tu?In cazul acesta dinamica este raportul semnal zgomot masurat cu semnal de intrare de asa valoare incat iesirea sa fie la limita saturatiei.In cazul descris de tine pierzi 0.45% din nivelul de semnal. In ce mod influenteaza asta dinamica? :nas:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări