Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

Asa e, sunt si mai ieftine la pret, dar te rupe transportul http://www.conradheatsinks.com/contact.phpMie mi-au venit dupa 3 luni si daca fac un total e mai convenabil italianu'. Transportul la italian e 30euro, din Australia e 240AUD.Daca gasiti/stiti un loc de unde de poate procura o carcasa 3U cu radiatoare incluse si fata din aluminiu (nu neaparat 10mm) mai ieftina decat la italian, va rog sa-mi spuneti. Sunt foarte, foarte interesat.Tibi
Link spre comentariu

M-am apucat si eu de Quasar. E important ca MJE-urile (T8 si T10) sa fie pe acelasi radiator cu finalii? Trebuie puse pe radiator sau nu se incalzesc prea tare?

Q8 este parte a etajului in clasa A, iar T10 este sursa CCS a acestuia. Amadoua se incalzesc destul de tare. In functie de tensiunea de alimentare fiecare disipa constant pana la ~ 4W. E de preferat ca acestea sa fie pe acelasi radiator cu finalii.Nu uita de R9 care trebuie modificata in T6' conform ultimei versiuni 11i.Tibi
Link spre comentariu
Vizitator fojica

Practic la facut cineva de la cap la coada acest amplificator? cum suna?

salve tuturor,ca sa raspund la intrebarea de mai sus....da, eu am facut amplif-ul in 2 variante, cu BUZ-uri si cu IRFP-uri. personal prefer varianta cu BUZ-uri, are un sunet mai "fin" (probabil tine de liniaritate). insa nici cel cu IRFP-uri nu suna rau deloc.ca si "impresii artistice", cu o sursa de semnal buna si boxe la fel, da soundstage si detalii surprinzatoare.acelasi lucru l-am constatat si la Tibi Vicol, cand l-am ascultat chiar pe cel facut de el. insa aici calitatea sursei de semnal si-a spus cuvantul.probabil ca unul din ele va ajunge in scurt timp la publicitate :da
Link spre comentariu
Vizitator fojica

ca sa adaug mai multe detalii, poate ajuta la ceva...intrucat amplif-ul contine un op-amp, am avut ocazia sa fac comparatie intre LME49710 si LT1028. ca si nivel de detaliu n-as putea spune ca am sesizat diferente, insa ca voce exista diferenta...faptul ca la LT1028 ai senzatia de "carne si oase" a celui care canta. cine nu crede poate cauta, exista si alte forum-uri unde au spus si altii acelasi lucru despre LT1028, folosind si LME49710. LME49870 nu am testat/auzit, asa ca nu ma pronunt.cu ocazia asta il incurajez si pe Tvicol sa incerce un LT1028 in locui unui LME49xxx si sa-si spuna parerea...sau daca l-a incercat deja, cu atat mai bine, voi fi interesat sa-i aud parerea.

Link spre comentariu

...ca si nivel de detaliu n-as putea spune ca am sesizat diferente, insa ca voce exista diferenta...faptul ca la LT1028 ai senzatia de "carne si oase" a celui care canta. cine nu crede poate cauta, exista si alte forum-uri unde au spus si altii acelasi lucru...

Spune-mi te rog, ai testat cele 2 operationale inainte sau dupa ce ai citit forumurile respective?
Link spre comentariu

fojica,multumesc pentru feedback !Am audiat multe operationale pentru acest amplificator, dar pe LT1028 l-am ratat. :-DPana in momentul de fata am testat urmatoarele operationale, le pun in ordine cronologica:varianta IPRS ßA741 si ßM301, TL071, OPA604, NE5534, OPA132, OPA134, TLE2071, LT1115, AD829, LM6171, THS4061, AD825, AD8065, OPA627, OPA637, OPA827.Chiar in aceasta ordine, fiecare operational a insemnat un pas mai aproape de Nirvana. :-)Indiscutabil LME49710 si LME49870 sunt cu mult peste operationalele enumerate. Liniaritatea acetora este exceptionala. Chiar si Bruno Putzey (unul dintre cei mai aclamati ingineri audio al zilelor nostre) afirma ca este extrem de dificil a depasi aceste operationale chiar si cu cele mai bune etaje discrete.Eu definesc sunetul lor ca fiind complet, extrem de detaliat si cu adancime. Prin adancime intelegand pozitionarea 3D a instrumentelor (de exemplu: solist in fata, pian in spate si cor in fundal).Ca si comparatie, OPA627 pare murdar si imbacsit fata de LME49710.In fine, eu sunt entuziasmat ca am gasit aceste operationale care reprezinta sunetul cautat de mine.Bine-nteles ca sunt deschis la orice alta varianta si cautarea nu cred ca se termina vreodata.Tibi

Link spre comentariu

Revenind la schema, sunt cateva componente de care depinde calitatea si stabilitatea acestui amplificator.

- C9 trebuie sa fie ultra low ESR. Cine are ESR-metru trebuie sa caute un condensator cu ESR mai mic de 0,1ohm

Cine nu are ERS-metru, Rubycon ZL, Panasonic FM, Rubycon Blackgate STD sau Capxon. Evitati Samwha la 105C pentru ca isi pierd "calitatea" de low esr relativ repede - presupun ca acestea folosesc ca electrolit acid boric in glicol si stratul de Al2O3 nu este stabil in timp.

- C1 Nichicon Muse. Za best cu Rubycon Blackgate NX

- C2 si C6 in loc de OSCON puteti folosi Rubycon ZA cu rezultate exceptionale

- C7 si C10 neaparat silver-mica. C8 si C13 pot fi si stiroflex, dar de preferat tot silver-mica

- de R19 depinde rezolutia amplificatorului (intentionat nu am folosit superdioda) - de preferat o rezistenta metalfoil sau macar MLT rusesc.

- C11 lucreaza la 0,6V si poate fi orice condensator liniar in aceasta zona. De preferat la tensiune mica cu ESL mic.

- C3 C4 C5 polipropilena. Arcotronics sunt foarte bune

- sper ca nu mai trebuie sa subliniez importanta componentelor din puntea de current dumping R11/R12, C10, R18, L1

- C12 si R36 sunt doua componente care la prima privire nu prezinta importanta. Eu le consider majore in rezultatul sonic final.

O sa spuneti ca sunt nebun, dar in cadrul sistemului meu filtrul Zobel suna diferit in functie de componente.

Cele mai bune rezultate le-am obtinut cu C12 Auricap si R36 Mills. rezultate acceptabile cu C12 Arcotronics si R36 Royal OHM bobinata.

Tibi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări