Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

QUAD 405 - Proiect comun cu userii.

Postări Recomandate

Cam la 20 de wati deja nu mai poti tine mana pe radiator, fara ventilator cred ca sar arde. Ii alimentat la 48V

Te referi la radiatorul finalilor? daca finalii se incalzesc foarte tare verifica curentul de mers in gol.

apropo, ce finali ai pus?

Radiatoarele de la prefinali sunt destul de mari, desi se vor incalzi tare, e bine sa-i pui pe radiatorul mare.

Bafta

Link spre comentariu

In afara discutiei: schimba cond. Philips cu altii mai buni (Rubicon, ELNA sau Matsushita). Astia sint dintr-o serie veche cu probleme.

:offtopic2 Zici ca-s naspa condensatorii aia ? :smt017 :smt017 . Inseamna ca o sa renunt si eu la ei. Pacat.....ca am chiar multi. :smt087 :smt088 :smt089
Link spre comentariu
Vizitator cs_isti

Nu cu finali nu sunt probleme, nu se incalzesc tare is 2n3773 prefinali se incalzesc, in legatura cu rezistentele de 560ohm si 1k ohm si alea trebuie sa se incalzeasca?ca se incalzesc maiales ala de 560ohm, multumesc de sfaturi.

Link spre comentariu
Vizitator scormonel

"masoara beta la finali imperecheazai vezi care e baiul!" Beta la transistori se masoara la curentul nominal la care vor functiona. Aceasta se face in impulsuri. Crezi ca are oricine aparatura de laborator de cateva mii de $ ?. Ca doar nu o fi BC sa-l bagi in multimetru si sa-l masori la 1 miliamper, cand el functioneaza la 3-4 A. Este adevarat ca poti sa construiesti un generator de curent constant variabil sa injectezi in baza si sa masori curentul de colector la fiecare exemplar, dar trebuiesc montati pe rand pe radiator si este foarte incomod. Dar la un amplificator modern nici nu este nevoie de imperecherea transistorilor finali, atata timp cat ei sunt montati ca repetori pe emitor si nu amplifica in tensiune. Doar etajul ce îi precede trebuie sa fie cu impedanta mica si sa poata debita un curent mult mai mare decat cel cerut de transistoarele compuse din etajul final, ca sa nu conteze ce transistor este in conductie. Aceste criterii sunt in general respectate la proiectarea oricarui amplificator. Se punea problema imperecherii finalilor acum 20, 30 ani cand transistoarele erau foarte scumpe si nu-si permitea oricine sa construiasca un amplificator cu multe transistoare, iar atacul finalilor se facea in curent si nu in tensiune de aceea conta care din finali este in conductie.

Link spre comentariu

bla bla bla daca vrei ma asculti daca nu nu factorul beta e amplificarea care o poate duce un tranzistor o poti masura si cu o punte de rezistente echilibrata si cu un instrument cu ac! asa ca mai documenteazate putin! Sa fim seriosi is tranzistori bipolari si nu mosuri!!!Apropo vezi ca eu cu un banal multimeru am masurat beta la 2n3055 si nu cred ca 2n3055 se compara cu BC din cate stiu e tranzistor final de putere asa e incadrat in catalog!Ce dumnezeu trage trei fire de la multimetru si pune pe tranzistor si vei observa !Apropos am acasa un tranzistor BD137 cu beta 0 si jonctiunile nu sunt strapunse il tin de colectie .

Link spre comentariu

topicul asta o luat-o razna , nu prea e constructiv deloc ! :prayer: asa ca mai bine sa fim un pic mai practici , cum zicea ...... teoria ca teoria ,da praftica ne omoara :smt003 la QUAD 405 nici macar nu necesita imperecheri de tranzistori ! Eu personal, am construit, multe exemplare , cu 100% reusita :supz: . Asa pe viitor , un montaj necesita : corectitudine in executie , sa fie cat mai ingrijit cu putinta (sa arate bine )deci de pus un pic de suflet in montaj , pe urma piese de calitate . Asa garantia functionarii e asigurata :supz: Totul tine de experienta pe care din pacate unii nu o au , dar in schimb au pretentii!?. Electronica necesita timp , bani , pasiune ........ :yawinkle: Scuze de offtopic da nu m-am putut abtine! Sa auzim de bine si un QUAD 405 REBORN cum canta :smt006. Asteptam niste comentarii la cablajul postat de mine , nimeni ,nimic? Chiar nu mai e interesat nimeni de QUAD 405 ?imbunatatit?

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

alex vezi ca cablajul e gresit la tranzistori finali configuratia picioarelor este GSD si nu GDS ca si la irfp 240

La IRFP9240 si IRF240, configuratia piniilor este GDS (vedere din fata a capsulei).
Link spre comentariu

.....Da , s-a remediat :smt003 Cand am scris ma gandeam ca o sa pun IRFP 240/9240 ca sunt mai ieftini . In schema era trecut si de tipul asta , cei laterali sunt cam scumpi ! Altceva , greseli mai grave de conexiuni ? pozitionari ? Am sa revin cu un nou cablaj , dar schema functioneaza ?Cred ca TIBI ne poate lamuri in privinta asta :rolleyes: :smt006 Pe curand Alex mm

Link spre comentariu

Am incercat si eu.... :smt003

Am legat bine ceilalti finali?

Posted Image

Pe placa se vad doar doi finali pentru ca ceilalti doi ($) sunt pe partea cealalta a placii. Ar veni 2 top si 2 bottom...

Integratul are 2 variante de capsula. Se poate monta DIP8 pe bottom sau SOIC8 pe top...

Posted Image

traseele care par neterminate sunt de fapt strap-uri. Apar traseele pentru ca nu am gasit optiunea "strap" in schematic. Mai caut. Cum s-o chema in engleza? :smt001

Posted Image

Se mai poate aranja un pic...

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări